دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 ارديبهشت 1394 - 15:03
در نشست خبری معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد

جامعه بیشتر از سلامت جسم به سلامت روح نیاز دارد / اجرای طرح استاد معتمد در واحدهای دانشگاه آزاداسلامی

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر طه هاشمی صبح امروز در یک نشست خبری، برنامه‌های فرهنگی و توسعه‌ای سال جاری معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد.
کد خبر : 14859

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی سند توسعه فرهنگی دانشگاه را مهم ترین برنامه سال جاری عنوان کرد و گفت: طرحی با عنوان سند توسعه فرهنگی دانشگاه توسط ریاست محترم دانشگاه امضاء شده که این سند پیوست تمام برنامه‌های توسعه‌ای دانشگاه است.


وی افزود: مهم‌ترین وجه این سند فرهنگی کاربرد آن در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، عمرانی و حوزه‌های توسعه‌ای دانشگاه آزاد است که اگر روزی هم معاونت فرهنگی دانشگاه نباشد، دانشگاه به سمت توسعه فرهنگی پیشرو باشد. این اتفاق به دستور دکتر میرزاده با برنامه ریزی های کلان درحال پیشرفت است و با توجه به تاکید رئیس دانشگاه آزاد درباره فعالیت های فرهنگی و توسعه فرهنگی در دانشگاه، این سند درشصت و یکمین اجلاس روسای دانشگاه آزاد مصوب شد که درحال حاضر مراحل اجرای آن شروع شده است.


وی ادامه داد: ‌معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد طبق برنامه ۵ ساله کار می‌کند که سال ۹۴ پایان دوره برنامه ۵ ساله است و شورای راهبردی فرهنگی استانی برنامه ۵ سال آتی معاونت فرهنگی که از سال ۹۵ شروع می‌شود را تدوین و ارائه کرده است.


ایجاد امکان استفاده مردم از مراکز فرهنگی دانشگاه آزاد


طه هاشمی با ذکر این نکته که سه طرح مهم در برنامه جدید دانشگاه وجود دارد، ادامه داد: طرح اول طرح‌های ماندگار کاربردی است. این طرح در گذشته هم وجود داشته اما تغییراتی در آن صورت گرفته است. به طور مثال در حال حاضر اطلس ساخت ۱۱۰ مسجد در واحدهای دانشگاه آزاد وجود دارد که مقرر شده این مساجد و اماکن فرهنگی در جایی از واحد قرار بگیرد که علاوه بر دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه، مردم هم از این مراکز فرهنگی استفاده کنند و امتیاز ویژه ای به واحد هایی که این طرح را اجرا کنند تعلق خواهد گرفت.








معاونت فرهنگی اجتماعی همایش‌های بزرگی در رابطه با سبک زندگی برگزار کرده تا بتواند پیوندی در ارتباط با زندگی جدید و مبانی اسلامی ایجاد کند

وی افزود: طرح دومی که شورای راهبردی تصویب کرده، طرح نهادی نام دارد؛ در دوره گذشته واحدها از پرداختن به کانون‌ها، تشکل‌ها و نشریات دانشجویی پرهیز می‌کردند، اما با برنامه ریزی جدید یکی از معیارهای ارزیابی واحدها این است که تا چه میزان در توسعه و تقویت نهادها نقش داشته‌اند و هر مسوول واحدی بتواند تشکل‌ها، کانون‌ها و نشریات دانشجویی بیشتری راه بیندازد، امتیاز بیشتری برای ارتقا کسب خواهد کرد.


معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد هم چنین گفت: طرح سوم برنامه دوره جدید، طرح رخداد گرا است؛ این طرح در لایه های رفتاری وجود دارد که دانشگاه آزاد به دلیل پیوستگی‌اش می‌تواند طرح‌هایی که در ارتقای زندگی اجتماعی نقش دارند را ارتقا بخشد که در همین راستا سال گذشته 16 همایش علمی برگزار شد.



تشکیل کمیته اخلاق حرفه‌ای برای دانشجویان


وی در این رابطه تصریح کرد: ‌معاونت فرهنگی اجتماعی همایش‌های بزرگی در رابطه با سبک زندگی برگزار کرده تا بتواند پیوندی بین زندگی جدید و مبانی اسلامی ایجاد کند. در سال جاری هم این همایش ها به صورت گسترده تری ادامه خواهد داشت که در آن ها روش زندگی اسلامی و مدرن آموزش داده می‌شود. همچنین کمیته اخلاق حرفه‌ای برای دانشجویان تشکیل دادیم که هر رشته نسبت به آینده کاری‌اش چطور اخلاق حرفه‌ای داشته باشد. چون مباحث اخلاقی تنها اخلاق ظاهری نیست، بلکه در خیلی از رشته‌ها از جمله رشته‌های پزشکی، اخلاق کاری بشدت دارای اهمیت است.


بسیج 300 واحد دانشگاه آزاد برای شناسایی مفاخر و مشاهیر


طه هاشمی افزود: معاونت فرهنگی اجتماعی در بخش مفاخر و مشاهیر ۳۰۰ واحد دانشگاه آزاد را برای شناسایی شخصیت‌های منطقه‌ای خودشان بسیج کرده است تا در حفظ حوزه فرهنگی و میراث معنوی گام بردارد.در حال حاضر








تنها 10 درصد از دانشجویان به فعالیت های سیاسی رغبت دارند؛معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد زمینه هایی را برای فعالیت های هنری و غیردرسی دانشجویان درسال تدارک دیده است

کنگره بین المللی حافظ را تشکیل دادیم که ۲ طرح حفظ و گسترش زبان فارسی و مفاخر را دنبال می‌کند. این کنگره در ۱۵ اردیبهشت در شهرهای شیراز و تهران با حضور ۱۷ نفر از شخصیت‌های بین المللی حافظ‌شناس و چهره‌های شاخص علمی و فرهنگی کشور برگزار خواهد شد.


اشمی هم چنین گفت: در روز ۱۹ اردیبهشت بزرگ‌ترین همایش کانون‌ها و نشریات دانشجویی برگزار خواهد شد که با هدف اضافه شدن کانون‌های دانشجویی و ارتقاء فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان فعالیت خواهد کرد.


وی تاکید کرد: این کانون‌ها از یارانه دانشگاه آزاد استفاده می‌کنند و در چهارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خواهند کرد.



طراحی بازار هنر برای دانشجویان


دکتر طه هاشمی ادامه داد: ‌برای دانشجویان هنرمند دانشگاه آزاد بازار هنر استان تهران را طراحی کردیم تا دانشجویان هنرمند بتوانند آثار خود را به نمایش و فروش بگذارند.


وی هم چنین از ایجاد مراکز مشاوره برای دانشجویان خبر داد که اساتید مورد اعتماد آن‌ها در این مراکز مثل یک پدر دانشجویان را در طول ترم همراهی خواهند کرد و به مسائل غیر درسی دانشجویان خواهند رسید.


معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد در انتهای این نشست تاکید کرد: دانشگاه آزاد وارد هیچ جریان سیاسی نخواهد شد و شرایط برای بیان تمام عقاید و نظرات سیاسی داخل چارچوب نظام، در دانشگاه یکسان است. حتی اگر برخی مدیران دانشگاه به سمت جناحی گرایش داشته باشند، این موضوع را در برنامه های کاریشان دخیل نمی کنند.


وی همچنین اضافه کرد: در حال حاضر جامعه بیشتر از سلامت جسم به سلامت روح نیاز دارد که امیدواریم همانطور که آقای روحانی بحث تحول در سلامت جامعه را مطرح کردند، به موضوع سلامت روحی جامعه هم توجه کنند، حتی باید راجع به این مسئله اخطار داد. همچنین با توجه به اینکه جوامع دانشگاهی جامعه فرهیخته محسوب می شوند ما امیدواریم دانشگاه آزاد از آسیب های روحی مصون بماند.


اجرای طرح استاد معتمد در واحدهای دانشگاه آزاداسلامی


وی در ادامه از اجرای طرح استاد معتمد در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: دانشجویان در طول تحصیل خود استاد مشاور برای راهنمایی در امور تحصیلی خود دارند، اما در ارتباط با موضوعات فرهنگی – اجتماعی، روحی و روانی اقدام جدی در داخل دانشگاه صورت نگرفته است.


وی با بیان اینکه طرح استاد معتمد ابتدا در واحدهای جامع و بعد واحدهای دیگر اجرا می شود، ادامه داد: برنامه این است که اساتید ساعاتی در دانشگاه حضور یابند تا دانشجویان به آنان مراجعه کنند، زیرا گاهی ارتباط دانشجویان با دانشگاه بیشتر از خانواده است و استاد معتمد می تواند این خلاء را پر کند.


دکتر هاشمی اظهار کرد: آخرین برنامه ای که به آن پرداخته ایم بحث اردوهای دانشجویی است که در 4 قالب اردوهای زیارتی، راهیان نور، از خمین تا جماران(برای آشنایی با سبک زندگی امام خمینی (ره)) و اردوهای تفریحی و آموزشی انجام خواهد گرفت.








طه هاشمی از ایجاد مراکز مشاوره برای دانشجویان خبر داد که اساتید مورد اعتماد آن‌ها در این مراکز مثل یک پدر دانشجویان را در طول ترم همراهی خواهند کرد و به مسائل غیر از درسی دانشجویان خواهند رسید

تعداد معاونت‌های دانشگاه آزاد به نصف کاهش می یابد


در بخشی از این نشست خبری دکتر طه هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا معاونت‌های فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه آزاد ادغام می‌شوند، گفت: دکتر میرزاده یک شخصیت علمی و اجرایی است و برای اینکه از تجربه‌اش بهره ببرد تغییراتی در حوزه‌های ستادی دانشگاه ایجاد خواهد کرد.


وی با بیان اینکه تصمیم بر این است که مجموعه‌های حوزه ستادی کوچک‌تر شود، گفت: برای مثال در گذشته بیش از 70 جعبه مدیریتی به رییس دانشگاه وصل بود اما اکنون این تعداد به زیر 40 رسیده است. دکتر میرزاده قصد دارند سازمان ستادی و اجرایی دانشگاه را چابک و کوچک کنند و به همین دلیل به احتمال زیاد تعداد 15 معاونت به 7 یا 8 معاونت تقلیل یابد، البته این امر باید به تصویب هیات امنا برسد.


معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه هنوز مشخص نیست کدام معاونت‌ها با یکدیگر ادغام می‌شوند، افزود: در این مورد کارهای کارشناسی خوبی انجام شده است و بعد از تصویب در کمیسیون دائمی و هیات امنا، تصمیم قطعی گرفته خواهد شد و این نکته که آیا من به فعالیت خود ادامه دهم یا خیر، تصمیم مدیریت دانشگاه است.


طه هاشمی در ادامه از ایجاد تغییر و تحول در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: محتوا و روش‌هایی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد وجود داشت، دیگر نمی‌توانست پاسخگوی مخاطبان باشد، بنابراین تحولی براساس برنامه راهبردی دانشگاه تنظیم شده است و تلاش براین است که نقص‌هایی که در این زمینه وجود داشت جبران شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب