دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 ارديبهشت 1394 - 15:10

توافق «مکه 2»؛ نقشه سعودی آمریکایی برای دخالت در امور فلسطین

منبع آگاه فلسطینی از نقشه جدید آمریکا و عربستان برای میانجیگری میان جنبش‌های فتح و حماس با ادعای ممانعت از تجزیه فلسطین خبر داد.
کد خبر : 14853

به‌گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به‌نقل از پایگاه خبری «رای‌الیوم»، منبع آگاه فلسطینی گفت که «جیمی کارتر» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا با همکاری پادشاهی عربستان تلاش می‌کند تا خود را به عنوان میانجیگر وارد معامله میان جنبش‌های حماس و فتح کند تا بدین‌وسیله بتواند بنا بر ادعای خود، از تجزیه فلسطین جلوگیری کند.


براساس این گزارش، منبع آگاه که به دلیل حساسیت منصبش نخواست نامش فاش شود، افزود: «کارتر» به‌تازگی با مقام‌های شاخص سعودی دیدار و از آن‌ها درخواست کرد در موضوع صلح فلسطین دخالت کنند و مواضع طرف‌های مذاکره‌کننده را به‌سوی ریاض سوق دهند.


این منبع خاطرنشان کرد: رهبران سعودی آمادگی اولیه خود برای میانجیگری میان دو جنبش را با ارائه طرح «مکه 2» اعلام کردند.


دو جنبش فتح و حماس در 8 فوریه 2007 با میانجیگری ملک «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه فقید سعودی به «توافق مکه» دست یافته بودند که منجر به تشکیل دولت وحدت ملی شد. تشکیل «دولت وحدت ملی» تنها چند ماه بیشتر دوام نیاورد تا اینکه درگیری‌های مسلحانه رخ داد و جنبش حماس بر نوار غزه تسلط یافت.


منبع آگاه تصریح کرد: رهبران سعودی می‌خواهند پیش از آغاز تلاش برای میانجیگری، از دو جنبش ضمانت‌هایی برای تحقق صلح دریافت کنند. این در حالی است که «کارتر» از جنبش حماس خواسته است تا به صورت مکتوب ضمانت‌هایی برای توافق احتمالی با جنبش فتح بدهد.


این منبع افزود: «کارتر» به‌تازگی به دوحه پایتخت قطر سفر کرد تا با «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس دیدار و درباره مصالحه با جنبش فتح گفت‌وگو کند. وی قرار است روز پنج‌شنبه با سفر به نوار غزه با رهبران جنبش فتح دیدار و درباره موضوعات مطرح شده برای دستیابی به توافق صلح رایزنی کند.


روزنامه «یدیعوت آحارونت» در این باره نوشت: «کارتر» و »گارو برونتلند» نخست‌وزیر سابق نروژ روز پنج‌شنبه در سفری سه روزه وارد نوار غزه می‌شوند. این در حالی است که مقام‌های اسرائیلی این سفر را محکوم و اعلام کردند که از «کارتر» و «بروتنلند» استقبالی نخواهند کرد.


«کاتر» پیشتر و به‌ویژه پس از جنگ 51 روزه در نوار غزه، از مواضع اسرائیل درباره فلسطین انتقاد کرده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب