چرا سوسکهای قطب شمال برای هواشناسان مهماند؟
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Futurity، اخیرا تیم تحقیقاتی دانشگاه مک گیل کشف کرده است که این موجودات ششپا علاوه بر تعداد بیشمارشان، دارای عادات غذایی متفاوتی نیز هستند.
هرآنچه این سوسکها از آن تغذیه میکنند پیوند نزدیکی با منابع غذایی خاص در عرض جغرافیایی که در آن زندگی میکنند، دارد.
دانشمندان بر این باورند که سوسکهای قطب شمال نشانگر مناسبی برای اندازهگیری تغییرات جوی در آن منطقه هستند. هر گونه تغییر در آب و هوا تاثیر مستقیمی بر خاک، گیاهان و حیوانات دارد و سوسکهای قطبی هرگونه تغییر را سریعا در اجتماعشان منعکس میکنند.
یک تیم تحقیقاتی به رهبری کریس بادل و کریستال ارنست بیش از 460 گونه مختلف از سوسکهای قطب شمال را در محلهای مختلف، از لبه جنگل شمالی واقع در انتاریو شمالی گرفته تا جزیره الزمیر در شمال دور، شناسایی کردهاند.
این دو در طی بررسی این مناطق، متوجه تفاوتهای آشکاری در میان گونههای یافتشده و زیستگاه هر نوع از آنها شدند. همچنین این سوسکها بسته به عرض جغرافیایی زیستگاهشان نقشهای اکولوژی مختلفی نیز داشتند.
ارنست در این باره میگوید: «بسته به عرض جغرافیایی و دمای محیط، سوسکهای قطب شمال وظایف اکولوژی متفاوتی از جمله گردهافشانی، تغذیه از گیاهان، شکار حشرات دیگر و فاسد کردن مواد دارند».
به طور کلی در شمال دور تعداد گونههای شکارچی این سوسکها بیشتر از نوع گیاهخوار است، در حالی که این آمار در مناطق جنوبی کاملا برعکس است.
این کشف که شاید سوسکهای شمال قطبی به دما حساس باشند، میتواند در آیندهای نزدیک پیامدهای جدیدی در اندازهگیری تغییرات جوی به ارمغان بیاورد.
بادل میگوید: «به احتمال قوی با افزایش دما یا هر تغییر دیگر، شاهد تغییرات قابل توجهی در جوامع سوسکهای قطب شمال خواهیم بود».
آیا این تغییرات اثرات مثبت و یا حتی منفی بر اکوسیستم قطب شمال، گیاهان و جانوارن این منطقه دارند یا خیر، هنوز مشخص نبوده و احتیاج به زمان دارد. اما حساسیت سوسک شمال قطبی به تغییرات آب و هوا، این جانور را به هدفی ایدهآل برای کنترل گوناگونی زیستی در شمال دور و در زمان طولانی بدل کرده است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/