بسته تشویقی جدید برای نوسازی بافتهای فرسوده ابلاغ شد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا عبادالله فتح اللهی در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص بافت های فرسوده گفت: بنا به تصویب شورای عالی شهرسازی کشور آنچه اکنون به عنوان بافت فرسوده معرفی میشود مبتنی بر سه مولفه ریزدانگی، نفوذناپذیری و عدم استحکام است که اطلاعاتی را از آنها به ثبت رسانده و ما طبق این اطلاعات به افراد خدمترسانی میکنیم.
وی افزود: بافت فرسوده تهران سه هزار و ۷۰۰ هکتار با ۲۰۵ هزار پارسل بوده که ۵ درصد مساحت و ۱۹ درصد از جمعیت تهران را در خود جای داده است.
به گفته فتح اللهی در سنوات گذشته طبق مصوبات شورای شهر و مجلس شورای اسلامی ۷۵ هزار پارسل در شهر تهران تخریب و نوسازی شده و ۳۶ درصد پلاکهای بافت را شامل میشود.
فتح اللهی گفت: در روند کار نوسازی تشکلهایی در سالهای گذشته شکل گرفته به نام دفاتر خدمات نوسازی که سه دوره مدیریتی را گذراندهاند و کارشان تجمیع پلاکهای فرسوده بوده که از این میزان پلاک ۲۸۶ هزار واحد مسکونی و ۲۲ هزار به شکل انفرادی نوسازی شده است.
وی همچنین افزود: تعداد پروانههای صادره در سال ۹۳ دو هزار و ۶۱۸ فقره اعلام شده که حدود هزار فقره از آن پروانه تجمیع گرفته و هزار و ۶۰۰ فقره نیز به صورت انفرادی نوسازی بافت فرسوده را انجام دادهاند.
فتح اللهی گفت: در سال ۹۳ همچنین آسیبشناسی درون سازمانی انجام شده و برخی از اشکالات و نواقص باعث شده تا این سازمان در جهت رفع آنها گامهایی برداشته و امروز بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده را ابلاغ کند.
وی همچنین یک نواخت بودن بسته تشویقی در گذشته در خصوص گونههای مختلف بافت فرسوده را از آسیبهای مذکور دانسته و اضافه کرد: در بسته جدید سعی شده تا تمامی این کمبودها رفع شود.
رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران ریز دانگی را از معضلات جدی شهرسازی پایتخت دانست و تاکید کرد: این خود عامل تقسیمات غیر استاندارد زمین در تهران بوده که به مرور باعث ایجاد مشکلاتی در دانه بندی املاک در بافت فرسوده شده است و بنابراین در بسته جدید سعی کردهایم این مشکل را نیز رفع کنیم.
فتح اللهی همچنین با بیان اینکه در بسته تشویقی جدید مجموعههای مسکونی به ۱۵۰ متر تجمیع خواهند شد، گفت: در صورتی که شهروندان ساکن در بافتهای مسکونی این اقدام را انجام دهند از حداکثر تشویقها که شامل ۵۰ درصد تخفیف عوارض ویژه پلاکهای کمتر از ۱۰۰ متر در پروانههای انفرادی و پلاکهای بیشتر از ۳۰۰ متر در پروانههای تجمیعی است.
وی افزود: همچنین 100 درصد تخفیف در عوارض برای پلاکهای بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ متر در پروانههای انفرادی و پلاکهای بیش از ۷۵ متر در پروانههای تجمیعی در بسته تشویقی جدید در نظر گرفته شده است.
در ادامه این نشست رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران گفت: همچنین املاک بیش از ۱۵۰ متر یک طبقه تشویقی و املاک تجمیعی به ۱۰ پلاک یا یک بلوک ۴ طبقه تشویقی خواهند گرفت.
موافق تک پلاک سازی نیستیم
فتح اللهی با تاکید بر اینکه در نوسازی بافت فرسوده به دنبال تک پلاک سازی نیستیم، افزود: سعی داریم فضا را به سمتی ببریم که پلاکها اول تجمیع و سپس بلوک شهری شوند.
وی ادامه داد: در سنوات گذشته بیشترین تاکید بر نوسازی بافت فرسوده روی پلاکها بوده اما اکنون بر تامین فضای سبز و زیر ساختها نیز تاکید جدی داریم.
رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران بر تسهیلات دولتی نیز تاکید کرد و گفت: بر همین اساس دولت تصمیم دارد برای نوسازی بافت فرسوده ۳۰۰ هزار وام در سراسر کشور با نرخ مناسب در اختیار شهروندان قرار دهد که تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال بوده و سود بانکی تا سقف ۹ درصد ویژه املاک تجمیعی بیش از ۷۵ متر مربع نیز به آنان تعلق خواهد گرفت.
در ادامه فتح اللهی یادآور شد: با این وجود یارانه وام به تک پلاکها تعلق نمیگیرد.
وی همچنین گفت: در سال ۹۳ به دلایلی در تهران وام نوسازی به کسی تعلق نگرفته و امیدواریم که امسال دولت بتواند با تامین بودجه وامهای مذکور را در اختیار شهروندان قرار دهد.
رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران همچنین به زیبا سازی نمای ساختمانهای نوسازی شده در بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: در بستههای تشویقی جدید افرادی که در نوسازی ساختمان خود به نمای ایرانی اسلامی توجه داشته باشند از سوی سازمان ۱۰ میلیون تومان وام بلا عوض گرفته و طراحی رایگان نما نیز برای آنها انجام خواهد شد.
وی همچنین از تعلق تراکم تشویقی به تمامی پلاکهای درون بافت فرسوده خبر داد و گفت: تمامی این پلاکها از ۱۸۰ درصد تراکم تشویقی اولیه برخوردار میشوند.
فتح اللهی اضافه کرد: به منظور حمایت از احداث پارکینگ در بافت فرسوده طبق مصوبه کمیسیون ماده ۵ امکان یک واحد کسری پارکینگ برای پلاکها با مساحت بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر مربع در پروانههای انفرادی وجود خواهد داشت.
وی گفت: همچنین پذیرش یک واحد پارکینگ مزاحم یک به یک به ازای هر پلاک تجمیعی ویژه پلاکهایی با مساحت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر مربع در پروانههای تجمیعی و پلاکهای بیش از ۳۰۰ متر مربع در پروانههای تجمیعی امکان پذیر است.
به گفته فتح اللهی تامین نیم واحد پارکینگ تا سقف ۱۸۰ درصد تراکم و مازاد بر آن یک واحد برای پلاکهای ۱۵۰ تا ۳۰۰ متر مربع نیز در پروانههای تجمیعی در بسته تشویقی جدید پیش بینی شده است.
وی گفت: پروانه تخریب و نوسازی اداری به استثنای محدوده بازار نیز از پرداخت ۲۰ درصد عوارض معاف خواهد شد و ۱۰ درصد عوارض تغییر کاربری نیز در محاسبات صفر میشود. همچنین کلیه عوارض قولنامهای مشمول برخورداری از بسته تشویقی خواهند شد.
وی در پاسخ به خبرنگار آنا در خصوص واگذاری نوسازی بافت فرسوده به شهرداران مناطق گفت: این رویکرد مبتنی بر این بود که شهرداری و دولت زیر بار مسئولیت تامین زیر ساختها و سرانه خدمات بروند چرا که گاهی مالک میخواهد پلاک را نوسازی کند اما توان مالی ندارد و بنابراین این شهرداری و دولت هستند که باید زیر ساختها را تامین کنند.
وی افزود: بر همین اساس شهرداری بودجهای به شهرداران مناطق به مبلغ ۳۴ میلیارد تومان اختصاص داد که برای مدیریت مجموعه خود و برای تامین زیر ساختها در منطقه از آن استفاده کنند.
وی افزود: مناطقی که تا کنون در نوسازی بافت فرسوده پیشگام بودهاند مناطق۲۰، ۱۸، ۱۷، ۱۵، ۹، ۸ بودهاند که همچنین بیشترین زیر ساختها را نیز برای بافت فرسوده ایجاد کردهاند.
رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد که در سال ۹۴ همه ۱۳ منطقه دارای بافت فرسوده بتوانند با استفاده از این بودجه زیر ساختهای لازم را برای نوسازی بافت فرسوده تامین کنند.
وی در ادامه این نشست با بیان اینکه تا کنون ۴۴۰ میلیارد تومان تخفیف عوارض در بافت فرسوده داشتهایم گفت: دولت نیز باید به همین میزان در شهرستانها برای مردم بودجه تامین کند تا بتوانند ملک فرسوده خود را نوسازی کنند.
بستههای تشویقی جدید نوسازی در راه است
وی در ادامه این نشست با بیان اینکه بسته تشویقی سرمایه گذاران نیز در آینده در صورت تصویب اعلام خواهد شد، گفت: ما در عمل به این رسیدهایم که بافتهای فرسوده به سه بافت تاریخی، حاشیهای یا روستایی و بافت میانی تقسیم میشوند که تا قبل از این همگی در یک بسته حمایتی قرارداشتهاند اما در رویکرد جدید قصد داریم برای هر کدام از این مناطق بستههای تشویقی جداگانهای ارائه دهیم.
وی با اشاره به اینکه منطقه ۱۲ تهران بافت تاریخی محسوب میشود و ارزش بسیاری دارد، گفت: برای نوسازی این قسمت از شهر ۲۵۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده تا به گونهای ویژه مرمت و نوسازی شود. البته میراث فرهنگی نیز به این موضوع ورود پیدا خواهد کرد.
رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران همچنین یادآور شد: دفاتر خدمات نوسازی شهر تهران در سال ۹۳ حدود ۱۰۰ پروژه ویژه در بافت فرسوده تعریف کردند که در سازمان نوسازی تایید شده و در سال ۹۴ اجرایی خواهد شد. همچنین از ۱۰۸ محله ۸۸ محله فرسوده سند نوسازیشان تدوین شده و امسال بودجه شهرداری برای نوسازی این محلات هزینه میشود.
انتهای پیام/