تولید روزانه ۱۰۰ میلیون تن فرآورده غذایی در کشور/ اعتراض دانشجویان و وعده وزیر بهداشت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا دکتر رسول دیناروند صبح امروز در مراسم یازدهمین دوره اعطای نشان ایمنی و سلامت غذا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، گفت: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است، بر این اساس وزارت بهداشت با اعلامی که دکتر هاشمی وزیر بهداشت داشته، اولویت خود را حوزه ایمنی و سلامت غذا قرار داده و در این راستا فعالیت میکند.
دیناروند تصریح کرد: ایمنی و سلامت غذا علاوه بر حوزه سلامت میتواند در حوزه اقتصادی، توریسم، صادرات و ... نیز موثر باشد، بنابراین ما باید در حوزه ایمنی و سلامت غذا فراتر از موضوع صحت و سلامت توجه کنیم. آنچه به ما وابسته است و برای ما مهم است توجه به حوزه سلامت است زیرا متاسفانه اگر سلامت و ایمنی غذا رعایت نشود منجر به بروز صد نوع بیماری از آلاینده میکروبی تا سرطان میشود. بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت و سازمان فائو با همکاری یکدیگر سه استراتژی مهم را تعیین و ابلاغ کردهاند و تمام کشورها به آن توجه ویژهای دارند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به این استراتژیها گفت: تمام تصمیمات باید مبتنی بر شواهد باشد اما متاسفانه در کشور ما گاهی به دنبال شایعات، تصمیماتی گرفته میشود که چندان مفید نیست و دستگاهها باید بر اساس سند تصمیم بگیرند.
تمام تصمیمات باید مبتنی بر شواهد باشد اما متاسفانه در کشور ما گاهی به دنبال شایعات، تصمیماتی گرفته میشود که چندان مفید نیست و دستگاهها باید بر اساس سند تصمیم بگیرند |
وی افزود: در سازمانها باید همکاری فرابخشی وجود داشته باشد، بدین گونه که هیچ کس نمیتواند در حوزه سلامت بگوید تنها یک دستگاه تصمیم گیرنده است، زیرا حدود ۱۰۰ میلیون تن فرآورده غذایی به صورت روزانه در کشور تولید میشود که امکان نظارت بر این مواد تنها از عهده یک سازمان بر نمیآید بلکه نیازمند همکاری فرابخشی است به گونهای که حتی میتوان گفت نظارت بر حوزه سلامت نیاز به همکاری بین المللی دارد.
وی افزود: استراتژی سوم بیانگر این است که باید برنامه جامع و ملی داشته باشیم بر این اساس وزارت بهداشت حوزه سلامت و غذا را اولویت خود قرار داده و در سال جاری آن را به صورت جدیتر پیگیری میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت از اعتماد مردمی برخوردار است که ما نیز پاسخگوی این اعتماد هستیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با توجه به اقدامات این سازمان در خصوص روغن پالم گفت: در سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار تن مصرف روغن پالم را در کشور کاهش دادیم اما در خصوص برخی اقدامات وزارت بهداشت باید تلاشهای بیشتری داشته باشد تا پاسخگویی به اعتماد مردم انجام شود.
دیناروند گفت: همایش امروز به ایمنی و سلامت غذا اختصاص دارد و واقعیت این است که ما در حوزه نظارت و کنترل ایمنی سلامت غذا به سمتی پیش میرویم که نمک در سر سفره مردم کاهش پیدا کند، اسید چرب ترانس به صفر برسد، مصرف روغن اشباع کاهش پیدا کند و میزان شکرهای افزودنی به مواد نوشیدنی و غذایی کم شود که در این حوزه درج راهنمای تغذیه بر روی محصولات غذایی و اعطای نشان سیب سبز میتواند به تشویق تولید کنندگان کمک کند.
وی افزود: درج راهنمای تغذیه موجب افزایش آگاهی مردم و انتخاب غذای سالم میشود و اعطای نشان سیب سبز نیز موجب تشویق تولید کنندگان به غذای سالم و در خور شایسته مردم میشود.
اعتراض دانشجویان و وعده وزیر بهداشت
به گزارش خبرنگار آنا، پس از سخنرانی دکتر دیناروند، اعطای نشان سیب سبز به چند شرکت انجام شد که در حین انجام این مراسم جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با فریاد ما اعتراض داریم، مراسم را با اختلال روبرو کردند.
دانشجویان با فریاد اینکه «ما با ادغام بین الملل مخالف هستیم» و «اینکه غذای سلف از هزینه دانشجویان تامین میشود» و «دانشجویان روزانه از امکانات خوبی برخوردار نیستند» از وزیر بهداشت کمک خواستند که در همین حین مجری برگزار کننده این مراسم دانشجویان را به خارج سالن هدایت کرد.
با این حال دکتر هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور در واکنش به این اعتراض، گفت: جای تاسف دارد که حرفهای این دانشجویان شنیده نمیشود و واقعا تاسف بار است که گوش شنوایی برای اعتراض نداریم. یکی از زیباییهای دانشجو اعتراض آن است که متاسفانه فرهنگ شنیدن به صدای اعتراض دانشجو در بین ما وجود ندارد. ما باید آزادی خواهی و آزاده سخن گفتن را از دانشجویان سلب نکنیم و سپس به دانشجویان معترض وعده داد پس از اتمام مراسم به مدت ۳۰ دقیقه تمام حرفهای آنها را خواهد شنید و تا حد امکان آنها را اجرا خواهد کرد.
انتهای پیام/