دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1395 - 15:57

کریمی قدوسی اظهارات منتسب به ظریف در جلسه محرمانه را منتشر کرد

کریمی قدوسی نماینده مشهد که پیشتر وعده انتشار فایل صوتی اظهارات منتسب به محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه محرمانه کمیسیون امنیت ملی را داده بود، امروز متن سخنان منتسب به ظریف را در اختیار برخی رسانه‌ها قرار داد.
کد خبر : 145516

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جواد کریمی قدوسی در این باره گفت:‌ تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی فایل صوتی اظهارات وزیر امور خارجه را استماع و طی بیانیه ای که به امضای 12 نماینده رسیده، تطبیق فایل صوتی را با متن تأیید کردند.


متن مکتوب اظهارات منتسب به ظریف به امضای محمدعلی پورمختار، جواد حسینی کیا، حسینعلی حاجی دلیگانی، عباس گودرزی، ابوالفضل ابوترابی، فرهاد فلاحتی، محمد جاسمی، احد آزادی خواه، ناصر موسوی لارگانی، محمدجواد ابطحی، جواد کریمی قدوسی و حسن نوروزی رسیده است.


در همین زمینه، جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور در جمع خبرنگاران گفت: ما پیگیری کردیم که خبرنگاران هم در نشست حضور پیدا کنند که در نهایت اجازه حضور به اصحاب رسانه داده نشد.


شایان ذکر است که کریمی قدوسی با بیان این مطلب که برخی رسانه ها به او انتقاد کردند، متن سخنان ظریف را در اختیار آنان قرار نداد.


پیش از این علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به این اقدام کریمی قدوسی گفته بود: جلسات کمیسیون امنیت‌ ملی مجلس طبقه‌بندی دارد؛ به همین دلیل سخنگوست که مطالب را عنوان می‌کند و آنچه که قابل ذکر و تأیید است، همانی است که سخنگو اعلام می‌کند.



به گزارش آنا، کریمی قدوسی همچنین نامه ای خطاب به وزیر امور خارجه نوشته است که متن آن در پی می‌آید:


«جناب آقای ظریف


وزیر محترم امور خارجه


سلام علیکم


بنده در آخرین جلسه کمیسیون امنیت با حضور جنابعالی و معاونین محترم حضور نداشتم ولی روز بعد در جریان مباحثی که جنابعالی در جمع کمیسیون امنیت ملی در موضوع علل نقض برجام که پایه آن را اعتماد به جان کری و عدم اصرار بر گنجاندن عدم تمدید قانون ایسا در متن برجام می‌دانید را شنیدم و بعد به اتفاق همکاران، نوار موجود را استماع نمودیم که تأیید مسائلی بود که همکاران بیان می‌کردند.


در این فرصت مطالبی را در این نامه تقدیم می‌دارم.


۱- تمامی نمایندگان محترم در مجلس نهم موافق مذاکره با حفظ عزت ملت ایران با دستاورد توافقی که آمریکا نتواند آن را نقض کند بودیم ولا غیر.


۲-این امر میسر نمی‌شود مگر با رعایت همه خطوط قرمز ولی امر مسلمین.


۳-ولی امر مسلمین ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده و تأکید بر حفظ خطوط قرمز در مذاکرات از ملت ایران و آنچه باید این ملت بدانند حمایت فرمودند.


۴-ایشان فرمودند: در مذاکره مطلب محرمانه نداریم، باید ملت بدانند که چه می‌گذرد.آقای ظریف در حال حاضر مذاکرات کمیسیون مشترک برجام توسط طرف غربی در رسانه‌های دنیا پخش می‌شود ولی در روش جنابعالی همان مطالب با بیان محرمانه است و گزینشی به کمیسیون می‌دهید.


۵-جنابعالی و آقای روحانی، اصل را بر عدم ارائه اطلاعات به نمایندگان و مردم قرار دادید و می‌گفتید همه چیز محرمانه است.


۶-بنده و همکاران محترم در مجلس نهم در کمیسیون امنیت ملی آن زمان که شما برای گزارش شرکت می‌فرمودید بنا را بر این قرار می‌دادید که مسائلی که می‌فرمودید محرمانه است ولی همیشه ما بر اثر مبنای قانونی معتقد بودیم بسیاری از اخبار مذاکره را مردم باید بدانند. (البته نه همه آن را) و شما معتقد بودید که هیچ مطالبی نباید به بیرون رود.


۷-اطلاع مردم و مواضع نمایندگان و راهپیمایی ۲۲ بهمن بنا بر نقل خودتان در جلسات مذاکرات تأثیر بسیار مثبتی داشت ولی همیشه مورد انتقاد و حملات وسیع رسانه‌های جریان وابسته به دولت قرار می‌گرفت.


۸-امروز هم که برجام به این سرنوشت مبهم و شوم که با نقض عهد جدی و حتمی و قانونی دشمن ما آمریکا مواجه شده است باز هم بر همان سیاست که همه چیز محرمانه است پافشاری می‌کنید.


۹-آقای ظریف! از صمیم قلب پذیرش اشتباه در این خطای راهبردی که با تدوین استراتژی مذاکرات منهای کنگره و سنای آمریکا رخ داد را ارج می‌نهم. قطعا پذیرش این اشتباه نه اینکه شما را کوچک نمی‌کند که بر قدر شما می‌افزاید.


باید این دولت در این مدت باقیمانده از دوره خدمتش این اشتباه را توسط رئیس تیم مذاکرات تاریخی می‌پذیرفت.


۱۰-یک بار دیگر از طرف خود و بسیاری از دلسوزان انقلاب از موضع شجاعانه شما در کمیسیون امنیت که مشروح آن را بنده خود و جمعی دیگر از نمایندگان ملت استماع نمودیم و مکتوب شد را ارج می‌نهم.


جان کلام


اگر به این تأکید و توجه دادن ولی امر مسلمین که به شما و آقای روحانی می فرمودند که باید توافقی داشته باشید که آمریکا نتواند نقض کند راه آن هم این بود بایستی با هیأت حاکمه آمریکا یعنی دولت ، کنگره ، سنای آمریکا انجام می شد. همانطور که در ایران با پنج گام، برجام مسیر قانونی خود را طی نمود.


۱-دولت


۲-شورای عالی امنیت ملی


۳-مجلس شورای اسلامی


۴-جمع بندی و ابلاغ توام با شروط توسط ولی امر مسلمین


۵-اعلام آمادگی رئیس‌جمهور ایران برای اجرای برجام و اقدام مقابله مثل در هنگام نقض برجام ، این توافق انجام شد.


جناب آقای ظریف ملت از شما انتظار دارد همین مباحثی که در کمیسیون مطرح کردید در رسانه ها بیان بفرمایید زیرا ملت این حق را دارد که بی واسطه این مسائل را که فرمودید ، بشنوند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب