کتاب جغرافیای اموات نقد و بررسی شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی، در این نشست علیزاده گفت: مجموعه داستان جغرافیای اموات شامل 6 داستان است که بیشتر به مسائل اجتماعی، ارتباط های گاه نامتعارف، تعرض به کودکان و روابط پیچیده عاطفی اشاره دارد.
وی افزود: از بن مایه های مشترک متنی می توان به حضور مرگ شخصیت ها و تباهی زندگی اشاره داشت. مردانی که قادر به گفتن کلمه " نه" در مقابل دیگری نیستند و به همین دلیل دچار معضلات پی در پی می شوند.
بعضی از داستان های این مجموعه همانند، ساده ها و گنجشک به لحاظ داستان کوتاه دچار اطناب است لحظه روایت و تلنگر داستانی که بانی گره و مشکل اصلی شخصیت است گاه کمی دیر آغاز می شود و حضور شخصیت های تکرار شونده در دو داستان اول و دوم خواننده را به سوی داستان های به هم پیوسته رهنمون می کند، اما در ادامه این گمان خواننده منتفی می شود.
علیزاده گفت: در داستان اول مجموعه علت و معلول داستانی به لحاظ باورپذیری خودکشی راوی احتیاج به علت مندی و پرداخت بیشتری دارد.
وی تاکید کرد: داستان آخر این مجموعه با استفاده از بینامتنیت. به چالش کشیدن کهن الگوها چون عدد مقدس هفت. پیرمرد فرزانه و... با بیان روایتهای نامتعارف و احتمالات پی در پی خواننده را به سوی متنی پست مدرن سوق می دهد.
محسن حکیم معانی، نیز گفت: این کتاب زنجیره ای از اتفاقات بد و بدتر است که حتی تا مرگ و پس از مرگ ادامه دارد، اما در این میان نقش راوی در این اتفاقات بد را نباید از نظر دور داشت. بسیاری از این اتفاقات را خود راوی رقم می زند.
وی گفت: برای هر نویسنده ای پیش آمده که دستمایه ای برای داستان ها داشته ها باشد و نداند چه کارش کند. معمولا توصیه می شود که بگذارید روایت مشخصی هول آن تصویر شکل بگیرد و مجدد بنویسید.
محسن فرجی در پایان این نشست، ضمن تشکر از منتقدان و حاضران گفت: این که می گویند، اتفاقات تلخ و ناگوار در داستان های کتاب زیاد است و حتی شخصیت ها خودشان به استقبال مصیبت ها می روند. نکته درستی است. اما همه تلاش من این بود که این مصایب را با لحنی سرخوشانه روایت کنم تا مخاطب موقع خواندن داستان ها اذیت نشود.
وی افزود: در این مسیر، چشم انداز من نویسندگانی مانند کورت ونه گات، ریچارد براتیگان و دونالد بارتلمی هستند. در واقع، این نویسندگان، انگار تحت تاثیر مفهوم رندانگی قرار دارند و می توانند تلخ ترین موضوعات را با سرخوشی روایت کنند.
انتهای پیام/