دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1395 - 16:35
دکتر سیدطه هاشمی در واحد پرند:

راهبرد و هدف حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی حفظ کرامت انسان‌هاست

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ، گفت: راهبرد و هدف حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه این است که کرامت انسان‌ها حفظ شود.
کد خبر : 141928

به گزارش خبرنگار آنا، دیروز دکتر سیدطه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر احمد شمس رییس و دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، میهمان واحد پرند بودند و از بخش‌های مختلف این دانشگاه بازدید کردند.


در این بازدید که به دعوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و به مناسبت روز دانشجو و آغاز هفته وحدت صورت گرفت، سیدطه هاشمی و احمد شمس، ابتدا بر سر مزار دو شهید گمنام حضور یافتند و به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کردند. سپس هاشمی به نیابت از دکتر میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی، یادمان همبستگی دانشجویی را در واحد پرند رونمایی کرد.


هاشمی پس از رونمایی این یادبود، به مناسبت روز دانشجو و آغاز هفته وحدت با دانشجویان واحد پرند دیدار و گفت‌و‌گو کرد.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با تبریک روز دانشجو و فرا رسیدن ماه ربیع‌الاول و هفته وحدت، گفت: هفته وحدت، تمرینی برای مقابله با تفرفه و اختلاف‌های بی‌پایه‌ای است که درون خانواده جهان اسلام به وجود آمده است.


وی اضافه کرد: فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه وحدت مذاهب اسلامی بیش از سایر نهادهای علمی و آموزشی است که بر اساس رهنمودهای امام راحل، مقام معظم رهبری (مدظله عالی) و آرمان‌های انقلاب حرکت می‌کند.


عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: بر اساس آموزه‌های دینی ما و بر پایه کلام امام صادق (ع) علم ۲۷ حرف است و تا زمان ظهور حضرت حجت، تنها دو حرف از ۲۷ حرف علم، مکشوف می‌شود.


هاشمی تصریح کرد: ‌ این تصویر کاملا با توسعه تکنولوژی و پیشرفت علم، تطابق دارد. امروزه فیزیولوژیست‌ها ثابت کرده‌اند که بشر تاکنون از ظرفیت کمی از مغز خود استفاده کرده است و زمانی فرا خواهد رسید که قدرت پردازش اطلاعات در مغز با استفاده از ظرفیت همه سلول‌های مغز، ممکن می‌شود.


وی توضیح داد: در آن روز، بشر از یک سو به همه اسرار و رموز هستی و بر کرات و سیارات آسمان و کهکشان‌ها دست می‌یابد و از سوی دیگر بر ریز‌ترین اسرار هستی مسلط می‌شود. آنگاه است که انسان احساس می‌کند این جهان برای او کوچک است. در آن حال، انسان که وارد جهانی به مراتب بالا‌تر و پر رمز و راز‌تر می‌شود. اسلام در یک چنین وضعیتی قادر است جامعه جهانی را اداره کند.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این در حالی است که امروز کسانی با ضعف و ناتوانی خود، به گونه‌ای عمل می‌کنند که نشان می‌دهند انگار اسلام در زمان متوقف شده است و قادر به حل مسائل کلیدی جامعه نیست. این‌ها کسانی‌اند که با جمود فکری خود و عملکردهای غلط، جوانان و جامعه را از اسلام ناامید می‌کنند. به همین دلیل، این افراد خادم اسلام نیستند.


هاشمی با بیان اینکه امروزه حرکت‌های تند و تفکرات متحجر به خصوص تفکرهای داعشی و تکفیری و طالبانی، تهدیدی برای چهره منور اسلام به شمار می‌آید، خاطرنشان کرد: اسلام دین عقلانیت و اعتدال است و امروز اگر ما از اسلام و طرز حکومت علوی حرف می‌زنیم باید نمونه عملی آن را نشان دهیم. باید با ترسیم تصویری واقعی و زیبا از اسلام به عنوان بر‌ترین ادیان، سبک زندگی معنوی و مدرن را که نیاز بشریت امروزی است، معرفی کرد.


عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: دانشگاه باید دو ویژگی مهم باید داشته باشد، اول تعالی فکر و آزاد اندیشی و دوم تقدس که همه باید رعایت کنند. اگر شرایط فراهم شود دانشگاه‌های ما به مرحله بلوغ می‌رسند و هر دانشجویی فرصت می‌یابد که هم حرف خودش را بزند و هم قوانین و مقررات دانشگاه را رعایت کند. دانشجو همین که وارد دانشگاه شد باید تفاوت این محیط با بیرون را کاملا احساس کند و مطمئن باشد که کرامت انسانی‌اش حفظ خواهد شد.


هاشمی همچنین با اشاره به ارزش‌های بسیج، اذعان داشت: بسیج، تفکری است که بنیان گذار آن امام خمینی (ره) است و اکنون نیز این تفکر را مقام معظم رهبری دارند.


وی افزود: بسیج، یک تشکیلات سیاسی نیست. بسیج، یک جریان فکری است و راست، چپ، اصلاح طلب، اصولگرا و غیره نمی‌شناسد. مثلا در جنگ تحمیلی هر کدام از ما یک گرایش فکری داشتیم اما همه در خدمت جبهه بودیم و هیچ فردی به تفکر سیاسی اشخاص نگاه نمی‌کرد.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی درباره نقش دانشگاه در ارتقای سطح فرهنگ جامعه گفت: اگر قرار باشد نگاه به فرهنگ در دانشگاه، مناسبتی باشد و فقط به برگزاری مراسم در روزهای خاص، مثل ۱۶ آذر، دهه فجر و ۲۸ صفر ختم شود بهتر است این امور به سازمان‌های تبلیغاتی واگذار شود؛ چرا که یقینا در این زمینه عملکرد بهتری خواهند داشت.


هاشمی اضافه کرد: در حوزه فرهنگی به تلألو ارزش‌های انسانی در بین دانشگاهیان اهتمام ویژه‌ای داشته‌ایم و در عین حال که به ظاهر دین پرداخته‌ایم به باطن نیز توجه اساسی داشته‌ایم.


وی اظهار کرد: سبک زندگی یعنی اینکه ما مدل تعریف کنیم و در اختیار جوانان قرار دهیم. اگر ما مدل سالم در اختیار جوان قرار ندهیم مدل را از فیلم‌ها و سریال‌های ترک و آمریکایی یا الگوهای غربی فرا می‌گیرد.


عضو هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با توجه به حجم اطلاعاتی که به وسیله اینترنت و ماهواره‌ها وارد کشور می‌شود، اگر بسترسازی درست فرهنگی و اجتماعی مناسب با نیاز امروز جامعه تبیین نشود و مخاطب‌شناسی درستی صورت نگیرد، فعالیت‌های دینی در کشور به درستى انجام نخواهد شد. متاسفانه امروز موسسات و افرادی از خارج هر روز موضوعی را بیان می‌کنند تا مفاهیم دینی و اعتقادی را از حل مشکلات ناتوان جلوه دهند. در همین راستا متاسفانه مدیران و برنامه ریزان به نیازهای روز جامعه در حوزه فرهنگی به شکل مطلوب توجه نمی‌کنند.


توسعه دانش مغایر با روحیه و خلق و خوی استبدادی است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران هم با بیان فرموده‌ امام (ره) که عالم محضر خداست و در محضر خدا معصیت نکنید گفت: توسعه دانش مغایر با روحیه و خلق و خوی استبدادی است، دیکتاتوری معمولا سعی در جهل نگه داشتن مردم دارد، کسی که مبتکر دانشگاه است، این نشان دهنده وسعت فکر و اعتدال اوست و توسعه دانشگاه در سراسر کشور گویای این تفکر است.


به گزارش خبرنگار آنا، دکتر احمد شمس با توجه به دستاوردهای بین المللی و مهم دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: تفکر دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر توسعه و ساماندهی دانشگاه آزاد اسلامی است، در زمان مدیریت دکتر میرزاده و مدیریت فرهنگی- دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تحول ویژه ای پیدا کرده فضاهای این مصداق بارز تبدیل به احسن بوده و فضاهای فعالیت فرهنگی باز شده است.


دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به همکاران مدنظر قراردادن قانون در روابط خود توام با اخلاق، عاطفه را خواستار شد و گفت: باید فضایی درست کنیم که همکاران با رغبت به دانشگاه بیایند و هیچ‌کس احساس ناخشنودی نکند و کرامت انسانی باید حفظ شود.


شمس افزود: اکنون بستر بسیار مناسبی برای فعالیت‌های دانشجویی است برای تضارب آرا در فضای دانشجویی. شأن نزول دانشجو بدین جهت است، دانشجویانی برای ابراز وجود برای آزاداندیشی جان خود را فدا کردند، پاسداری از خون آن دانشجویان اقتضا می‌کند که مدیران دانشگاه در همه سطوح و رده‌ها این پیام را عملاً اشاعه دهند و آن چیزی نیست جز اینکه در چارچوب قانون با رعایت موازین و اخلاق– اجرای قانون و رعایت کرامت انسانی در میان افکار مختلف دانشجویی.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند نیز به ارائه گزارشی از عملکرد حوزه‌های مختلف، دستاوردها و افتخارات ویژه و موفقیت های کسب شده در واحد پرند پرداخت.


دکتر کیوان صائب ابراز امیدواری کرد که با حمایت مسئولان و تعامل همکاران بتوانند به افتخارات بالاتری در زمینه توسعه علمی، پژوهشی، فرهنگی، آموزشی دست یابند.


در حاشیه این مراسم، اجرای موسیقی زنده، پخش کلیپ فضای پرطراوتی را ایجاد کرد و استقبال و تشویق همه حاضران را به همراه داشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب