پاکسازی قومی مسلمانان در میانمار با قتل عام و تجاوز دستهجمعی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از وب سایت انگلیسی الجزیره، سازمان ملل متحد اعلام کرده که تقریبا 30 هزار نفر از مسلمانان روهینجیا در اثر خشونت سربازان ارتش میانمار آواره شده و عملکرد مستمر این ارتش، وضعیت حیات برای مسلمانان را به شدت دشوار کرده است.
جان مک کیسیک، مدیرکل آژانس پناهجویان سازمان ملل ملل متحد در گفت وگویی اعلام کرد که سربازان ارتش میانمار «مردان روهینجیا را کشته، فرزندان آنها را سلاخی کرده، به زنان آنها تجاور میکنند و خانههای آن ها را به آتش کشیده» و در نتیجه این قوم را ناچار کردهاند که به بنگلادش فرار کنند.
دولت بنگلادش در مقابل فشارهای بینالمللی برای باز کردن مرزهایش به روی این مسلمانان در راستای جلوگیری از وقوع جنایتی بزرگ مقاومت کرده و در مقابل از دولت میانمار خواسته که فشار بر مسلمانان را کاهش دهد.
مک کسیک گفته است که «برای دولت بنگلادش دشوار است که مرزهایش را باز کند چرا که میگوید باز کردن این مرزها باعث میشود تا دولت میانمار برای انجام جنایات بیشتر نسبت به مسلمانان ترغیب شود.»
این برای نخستین بار نیست که دولت میانمار به انجام پاکسازی قومی علیه مسلمانان متهم میشود.
دیده بان حقوق بشر در آوریل 2013 (فروردین 1392) اعلام کرد که اقدامات دولت میانمار درباره مسلمانان روهینجیا در حد پاکسازی قومی است.
پیشتر نیز اعلام شده بود که سربازان میانمار روستاهای متعلق به مسلمانان را مورد حمله قرار داده، با ایجاد حریق عمدی در خانهها و زمینهای کشاورزی این اقلیت مسلمان، آنها را وادار کردهاند که خانه و کاشانه خود را ترک کنند. همچنین اعلام شده بود که سربازان ارتش میانمار، زنان مسلمانان را با حاملگی اجباری مواجه کردهاند.
محمد آیوز، امام یکی از مساجد مسلمانان در میانمار گفته است که ارتش میانمار، پسر دو ساله او را کشتهاند و دست کم 300 مرد را از روستایی که او در آن امام جماعت بوده، قتل عام کردهاند. وی همچنین گفته که سربازان ارتش قبل از آن که به روی 300 منزل روستایی آتش بگشایند، به زنان ساکن روستا به طور دسته جمعی تجاوز کردهاند.
بسیاری از مسلمانانی که خانه خود را از دست داده و برای یافتن سرپناهی به سوی بنگلادش میگریزند، میگویند که برای رسیدن به مرزهای این کشور، چندین روز با پای پیاده راه رفتهاند و پس از رسیدن به رودخانه نزدیک مرز، ناگزیر بوده اند در شرایط خطرناکی، به صورت دسته جمعی با قایقهایی ناامن عرض رودخانه رو پست سر گذارند.
بودائیان میانمار، مسلمانان روهینجیا را پناهجویان غیرقانونی توصیف کرده و به آنها نام «بنگالی» دادهاند. بسیاری از این مسلمانان در استان راخاین در غرب میانمار زندگی میکنند و دولت این کشور از اعطای حق شهروندی به آنها خودداری میکند.
بنگلاش روز گذشته اعلام کرد که سفیر میانمار در کشورش را احضار کرده و مراتب «نگرانی عمیق» خود را نسبت به وضعیت مسملمان روهینجیا در این کشور اعلام کرده است.
سازمان دیده بان حقوق بشر هفته گذشته اعلام کرد که تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که نزدیک به هزار منزل متعلق به مسملمان روهینجیا در غرب میانمار به آتش کشیده شده است.
ارتش میانمار با تکذیب این خبر، گفته که آتش سوزی در منازل این افراد، توطئهای است که خود مسلمامان روهینجیا آن را انجام دادهاند.
انتهای پیام/