پیش بینی ادامه روند کاهشی نرخ تورم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، روند نزولی نرخ تورم در کشور تا دو ماه آینده ادامه خواهد داشت تا راهکارهای دولت برای مهار تورم همچنان موثر باشد.
بر اساس این گزارش، کاهش تورم به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهمترین آنها میتوان به کاهش شوکهای وارده به اقتصاد مانند تلاطمهای ارزی اشاره کرد.
همچنین کاهش هزینههای مبادلات بینالمللی ناشی از اجرای برجام نیز در کنترل تورم موثر بوده است. به معنای دیگر ایجاد روابط مناسب با سایرکشورها، هزینه تجارت در ایران را کاهش داده و از همین رو قیمت تمام شده برخی محصولات کم شده است.
از سوی دیگر در نگاه مردم نیز انتظارات تورمی تعدیل شده که همین امر رشد قیمت ها در جامعه را کندتر کرده است.
از دیگر عواملی که توانسته بر نرخ تورم اثرگذار باشد، میتوان به ثبات نرخ رشد شاخص قیمت تولیدکننده، ثبات در بازار مسکن و کاهش شکاف تولید بالقوه و بالفعل در کشور اشاره کرد که به موجب این عوامل شاهد کاهش تورم در عمر دولت یازدهم بوده ایم.
با این وجود،بر اساس پیشبینیها، در نرخ تورم آذرماه، بیشترین سهم را گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها با 28.4 درصد به خود اختصاص خواهد داد.
بعد از این گروه، هزینه های مربوط به مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها با سهمی 23.9 درصدی رتبه دوم را بر تورم آذرماه خواهد داشت.
هزینه های بهداشت و درمان با سهم 17.1 درصدی،حمل و نقل با 10.3 درصد و کالاها و خدمات متفرقه با 4.6 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند که بیشترین سهم را در رشد قیمت ها به جا خواهد گذاشت.
در این بین سهم هزینه ارتباطات در خانوارها در ماه پیش رو منفی خواهد بود.
این آمارها نشان دهنده آن است که سیاستهای کنترل تورم دولت بسیار موفق بوده و توانسته تورم بالای 45 درصدی در سال آخر دولت دهم را به زیر 10 درصد برساند.
انتهای پیام/