دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1395 - 15:05
زرهانی در پانزدهمین گردهمایی روسای آموزشکده‌های سما کشور تاکید کرد

تربیت نیروهای ماهر و متخصص، ماموریت اصلی سما دانشگاه آزاد اسلامی/ راهکار عبور از معضل بیکاری

معاون دانشگاه و رئیس سما دانشگاه آزاد اسلامی، تربیت نیروهای ماهر و متخصص را ماموریت اصلی سما و راهکار عبور از چالش‌های پیش رو دانست.
کد خبر : 133683

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نجف‌آباد، سیداحمد زرهانی که در آیین افتتاح پانزدهمین گردهمایی روسای آموزشکده های سمای سراسر کشور حضور داشت، با اشاره به ابعاد علمی، فرهنگی و اسلامی فعالیت های سازمان سمای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «رویکرد ما در سازمان سما علاوه بر آموزش های علمی و مهارتی، آشنایی دانش آموزان و دانشجویان با مفاهیم دینی و قرآنی است. باید انگیزه آفرینی در جوانان برای اقامه نماز توجه ویژه داشت چراکه قامتی که در برابر خداوند متعال خم شود، در برابر غیر خدا خم نخواهد شد. باید در پی پیوند سما با حوزه های علمیه باشیم تا بتوانیم در کنار کارهای علمی، کارهای فرهنگی و اسلامی را نیز پی بگیریم»


دکتر زرهانی تربیت نیروهای ماهر و متخصص را ماموریت اصلی سما و راهکار عبور از معضل بیکاری در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: «جامعه ما به همان میزان که نیاز به افراد پشت میز نشین و مدیر دارد، نیازمند نیروی کار ماهر، کاردان و متبحر نیز هست. تربیت چنین نیروهایی برای کشور ضروری است. آموختن فن و حرفه، کارآفرینی و مهارت آفرینی به دانشجویان و دانش آموزان سما، از دیگر رسالت های سازمان سما است.»



رئیس سازمان سما، تربیت نیروی انسانی متناسب با نیاز هر منطقه، تجهیز و فراهم آوردن امکانات فنی و حرفه ای، استفاده از استادان، استاد کاران و چهره های حرفه ای صنعت در جامعه و راه اندازی فعالیت های کار بنیان را از اهم برنامه های سازمان سما دانست و افزود: «آموزش دانشجویان و دانش آموزان باید مبتنی بر آمایش سرزمین و نیازهای هر منطقه برنامه ریزی شود. اگر در آموزش ها نیازهای جامعه را در نظیر نگیریم، نه تنها گامی موثر در راستای رفع معضل بیکاری برنخواهیم داشت، بلکه ناخواسته به آن دامن زده ایم چراکه نیروی کاری را تربیت کرده ایم که به درد نیاز های منطقه نخواهد خورد. در بحث کارگاه ها و تجهیزات نیز باید دقت کرد که امکانات متناسب با رشته های موجود در هر منطقه را فراهم کنیم. باید امکانات و تجهیزات پیشرفته و به روز را تهیه و در اختیار دانش آموزان و دانشجویان قرار دهیم.»


زرهانی ادامه داد: «اگر بتوانیم به هر فارغ التحصیل مهارت و حرفه ای را بیاموزیم که به موجب آن بتوانند در یک حرفه مشغول به کار شوند و خانواده تشکیل دهند، قدم بسیار بزرگی را برداشته ایم. جوانان ما اگر کار و مهارت کاربردی داشته باشند دچار بسیاری از مسائل و معضلات نخواهند شد.»


باید به مراکز فنی و حرفه ای و آموزشکده های سما بیشتر از گذشته توجه کرد



دکتر سیدمحمد امیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم به غنای کشور از لحاظ منابع و معادن اشاره کرد و گفت: «اکنون با وجود منابع سرشار و غنی در همه حوزه ها در کشور، متاسفانه شاهد موج بیکاری هستیم که نبودن نیروی ماهر و کاردان یکی از اصلی ترین و مهمترین عامل این معضل است.»


امیری خاطر نشان کرد: «اینکه جوانان ما در مقاطع عالیه تحصیلی فارغ التحصیل می‌شوند بسیار خوب است و از این لحاظ در سطح خوبی قرار داریم اما در بخش نیروی ماهر و توانمند دچار کمبود شدیدی هستیم. اگرچه برای رفع معضل بیکاری نیاز به فرهنگ سازی است اما اگر می خواهیم این معضل برطرف شود باید به سمت تربیت نیروهای کاردان و متخصص برویم. باید به مراکز فنی و حرفه ای و آموزشکده های سما بیشتر از گذشته توجه کرد. حضور دکتر زرهانی در این بخش مبین اهمیت و نگاه ویژه دکتر میرزاده به این حوزه است. زرهانی خون تازه ای در رگ های سازمان سما دمیده است و باید منتظر روزهای درخشان برای سما باشیم.»


باید به آن روز برسیم که دانشگاه مولود سما باشد



حجت الاسلام والمسلمین حسناتی امام جمعه نجف آباد نیز علم و تهذیب را دو رسالت اصلی انبیاء دانست و گفت:«تعلم و تهذب دو رکن اصلی رسالت تمام انبیاء الهی است و این دو، همان چیزی است که اکنون مجموعه سما در دستور کار خود قرار داده است. این مجموعه عالی و کم نظیر قرار است فرشیان را عرش نشین کنید. باید قدر سمایی بودن و آسمانی بودن کارتان را بدانید.»


حسناتی یا آور شد: «باید در نظر داشته باشید که این دانش آموزان و دانشجویان قبل از دانایی، دارایی را بیاموزند. قبل از هر چیز باید تکریم شوند و عزت نفس پیدا کنند. این از همه چیز مهم تر است. انسان نباید خود را کوچک بشمارد و این وظیفه معلمان است. سما باید فرزندان ما را به عالمی بالاتر و والاتر از این جهان رهنمون سازد.»


وی افزود: «گفته می شود که سما مولود دانشگاه است اما من می گویم باید روزی برسد که دانشگاه مولود سما بشود. اصل و ریشه دانشگاه همین جوانان و نوجوانان هستند و اکنون بهترین برنامه آموزشی، آموزش و تربیت منسجم و پیوسته از پیش دبستانی تا دانشگاه است. والدین هم خیالشان راحت است که فرزندانشان در سما هم به لحاظ دینی و اخلاقی و هم به لحاظ علم و دانش آموزش می بینند و این خیلی با ارزش است.باید دقت کنیم که در این شرایط سخت، فرزندانمان هویت الهی انسانی پیداکنند تا بتوانند خدمتگزاری راستین برای جامعه باشند.»


امام جمعه نجف آباد از لزوم وجود برنامه ریزی دقیق و حساب شده گفت و خاطرنشان کرد: «این تعداد دانش آموزی که در سمای نجف آباد حضور دارند باید چندین برابر بشوند. باید زیرساخت ها را قوی تر کنید تا نهایتا این نیروهای جوان و نوجوان در آینده دانشگاه، شهر و کشور خود را اداره کنند. مردم هم این مجموعه را باور دارند. امیدوارم که مردم کشورمان تا ابد از میوه های شجره طیبه دانشگاه آزاد اسلامی که به دستان مبارک امام راحل غرس شده است متنعم شده و به فضل پروردگار ثمره و میوه این دانشگاه روز به روز پربارتر شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب