گزینههای ضد برجام ترامپ برای وزارتخانههای دفاع و امور خارجه آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از فارس، نشریه پالتیکو در گزارشی به معرفی برخی از گزینههای احتمالی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا برای سمتهای کلیدی وزارت دفاع و وزارت خارجه پرداخت.
ستاد تبلیغات ترامپ تاکنون درباره گزینههای پیشنهادی برای سمتهای مختلف هیچ اظهارنظری مطرح نکردهاند اما پالتیکو طبق گفتوگو با کارشناسان امور سیاسی، لابیگران، چهرههای دانشگاهی، کارکنان کنگره و افراد نزدیک به ترامپ برخی از گزینههای مربوط به کابینه وی را معرفی کرده است.
در صورت صحت گمانهزنی پالتیکو ، در میان گزینههای پیشنهادی برای وزارت امور خارجه به زحمت میتوان چهرههایی ضد ایرانیتر از نفرات معرفیشده یافت.
نوت گینکریچ، رئیس قبلی مجلس نمایندگان آمریکا که یکی از حامیان سرسخت دونالد ترامپ بود، یکی از گزینههای تصدی وزارت امور خارجه آمریکا است. در سیاست ایرانستیزانه وی همین بس که در نشست چند ماه پیش گروه تروریستی منافقین در پاریس حضور داشت و حرفهای تندی علیه ایران به زبان آورد.
باب کورکر، رئیس فعلی کمیته روابط خارجی سنا که از جدیترین منتقدان برجام و حامی تحریمهای سرسختانه علیه ایران است گزینه دیگری است که طبق ادعای پالتیکو، ترامپ مدنظر دارد.
جان بولتون، نومحافظهکار افراطی و سفیر اسبق واشنگتن در سازمان ملل متحد، سومین گزینه احتمالی برای رسیدن به سمت ریاست دستگاه دیپلماسی آمریکا است.
وی برجام را «بزرگترین مماشات در تاریخ آمریکا» خوانده و باوجود گزارشهای متعدد آژانس درباره پایبندی ایران به مفاد توافق هستهای مدعی نقض این توافق از سوی ایران شده است. وی همچنین پیشتر در مقالهای در نیویورکتایمز استدلال کرده بود که برای جلوگیری از رسیدن ایران به بمب، باید این کشور را بمباران کرد.
برای وزارت دفاع، جف سشنز، سناتور جمهوریخواه که او هم از مخالفان توافق هستهای است، یکی از گزینههای ترامپ است. استفان هادلی، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا یکی دیگر از گزینههای تصدی این سمت است. وی بر خلاف دیگر گزینههای مطرح شده از دیپلماسی اوباما در برابر ایران تمجید کرده است.
جیم تلنت، سناتور اسبق آمریکایی نیز جزء گزینههای ریاست پنتاگون است.
انتهای پیام/