دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1395 - 11:20

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی: ترامپ چهره‌ای خطرناک است

آیت‌الله ‌هاشمی با اشاره به شعار یکی از نامزدهای انتخاباتی آمریکا که «من مهاجران را اخراج می‌کنم»، تأکید کرده بود: «این ادعای غیرانسانی در حالی مطرح می‌شود که مسئولان آمریکایی می‌دانند آن همه قدرت و ثروت را از طریق چپاول منابع ملت‌ها و تلاش‌های همین مهاجران به‌ویژه از کشورهای آفریقایی به دست آورده‌اند.»
کد خبر : 132937

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «ترامپ خطرناک است»؛ این دیدگاه آیت‌الله هاشمی درباره انتخابات آمریکاست که با «آرمان امروز» در میان گذاشت. دیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شد و دو کاندیدا از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برای حضور در کاخ سفید به رقابت پرداختند؛ رقابتی که بر اساس پیش‌بینی نیویورک‌تایمز در ظهر دیروز در آن ۲۶۸ رای الکترال به دموکرات‌ها و ۱۵۷ رای الکترال به جمهوریخواهان خواهد رسید.


دلسوزی برای اوباما!


دوران ریاست‌جمهوری دموکرات‌ها در آمریکا برای ملت‌های میانه‌رو مثبت‌تر از دوران حضور جمهوریخواهان بوده است که اوباما رئیس‌جمهور فعلی آمریکا نمونه‌ای از آنهاست. باراک اوباما در جمع حامیان حزب دموکرات در میشیگان از آمریکایی‌ها خواست با دادن رای به هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو، تاریخ را بسازند و سیاست‌های نامطلوب دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواه را رد کنند. اوباما گفت: از شما می‌خواهم برای هیلاری کاری کنید که پیشتر برای من کردید. وی ادامه داد: شما این فرصت را دارید که سیاستی ناهنجار، تفرقه‌آمیز و نامطلوب را رد کنید؛ سیاستی که ما را دچار پسرفت خواهد کرد. شما این فرصت را دارید که نخستین رئیس‌جمهوری زن آمریکا را انتخاب کنید. اوباما رئیس‌جمهور موثری در گسترش ارتباطات آمریکا بوده است و در دوران ریاست‌جمهوری او سیاست تنش‌آفرینی کمرنگ شد و جای خود را به سیاست تعامل داد. این مشی اوباما از انظار عمومی و مسئولان کشورهای دیگر پنهان نماند. بی‌تردید سیاست‌های آمریکا از ابتدای انقلاب تا به امروز آن‌چنان نبوده که بتوان آن را در راستای جبران عملکردهای گذشته این کشور علیه ایران معنا کرد، اما برخی موضوعات سبب آن شده که اوباما چهره‌ای دیگر داشته باشد. آیت‌الله هاشمی درباره این موضوع هم می‌گوید: «اوباما کاندیدایی سیه‌چهره، از اقلیت آمریکا و اقشار محروم بود. بنابراین چنین شرایطی او را در موضع دلسوزی قرار می‌داد.»


ترامپ خطرناک است


اما اکنون با در نظر گرفتن منافع و مصالح ملی کشورمان باید تلاش برای پیروزی کلینتون را مورد توجه قرار داد یا اینکه انتظار پیروزی ترامپ را داشت؟ بسیاری از مسئولان و آگاهان به موضوع تاثیرات انتخابات آمریکا بر روابط و موضوعاتی مانند برجام در کشورمان بر این عقیده هستند که نتیجه این انتخابات آن‌چنان دارای اهمیت نیست و آمریکا سیاست‌های خود را طی سال‌های پس از انقلاب نمایان کرده است. آیت‌الله ‌هاشمی هم در این باره به «آرمان امروز» گفت: «دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در عرصه انتخابات آمریکا فعال هستند که از اول انقلاب سیاست‌هایشان یکسان بوده است و آن‌چنان تفاوتی با هم نداشتند.» اما ترامپ خطر بزرگی محسوب می‌شود؛ چرا که تندروی‌های او طی سال‌های گذشته جز این موضوع را به اثبات نمی‌رساند. همین چند وقت پیش بود که ترامپ اظهار داشته بود: «قطعنامه امضاشده با ایران را پاره خواهم کرد.» او غافل بود که کشورمان ترسی از این رویکرد و تهدیدات ندارد. آیت‌الله ‌هاشمی هم شناخت خود از ترامپ را این‌گونه شرح می‌دهد: «ترامپ چهره‌ای خطرناک است و به عبارتی می‌توان او را خطرناک قلدری دانست که به اصول پایبند نیست و قواعد و مقررات را به راحتی به زیر پا می‌گذارد.» البته آیت‌الله هاشمی پیش از این هم سیاست‌های ترامپ را به زیر سوال برده و آنها را مورد نقد جدی قرار داده بود، مانند آن زمان که ترامپ از اخراج مهاجران سخن گفته بود و آیت‌الله ‌هاشمی با اشاره به شعار یکی از نامزدهای انتخاباتی آمریکا که «من مهاجران را اخراج می‌کنم»، تاکید کرده بود: «این ادعای غیرانسانی در حالی مطرح می‌شود که مسئولان آمریکایی می‌دانند آن همه قدرت و ثروت را از طریق چپاول منابع ملت‌ها و تلاش‌های همین مهاجران به‌ویژه از کشورهای آفریقایی به دست آورده‌اند.» بار دیگر که ترامپ از عدم صدور مجوز برای ورود مسلمانان به آمریکا گفته بود، آیت‌الله هاشمی ضمن محکوم کردن این اظهارات نامزد انتخابات حزب جمهوریخواه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده گفت: این اتفاق در وهله نخست برای دولتمردان آمریکا زیانبار است که البته کاخ سفید این اظهارنظر را سریعا محکوم و کاملا مغایر با ارزش‌های آمریکا دانسته است. ‌هاشمی با اشاره به حضور مسیحیان در بیش از ۶۰ کشور اسلامی، بر زندگی مسالمت‌آمیز پیروان همه ادیان تاکید کرد و گفت:«همه پیامبران الهی و به طریق اولی پیامبر اسلام، بر مهربانی انسان‌ها نسبت به یکدیگر توصیه‌های فراوانی دارند و سخنان اختلاف‌برانگیز، برخاسته از تعصب‌های جاهلی است که متاسفانه در اسلام هم بعضی از گروه‌های تندرو، کارهای خشن افراطی می‌کنند که نمونه‌های آن را این روزها در اقدامات طالبان، داعش، القاعده، بوکوحرام و... می‌بینیم.» اکنون باید منتظر ماند تا نتیجه انتخابات آمریکا اعلام شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب