بهره مندی یک میلیون و 200 هزار مادر از خدمات زایمان طبیعی رایگان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی در سفر به فسا ضمن بیان این مطلب گفت: در این زمینه دو موضوع درمان ناباروری و توسعه زایمان طبیعی مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: 85 درصد هزینههای درمان ناباروری در مراکز دولتی تحت پوشش حمایتی بیمه قرار گرفت و دوم اینکه 26 مرکز ناباروری توسعه یافت و 17 مرکز نیز در حال ساخت و بهره برداری است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در خصوص توسعه زایمان طبیعی اقدامات مختلفی از جمله رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی از زمان شروع طرح تحول سلامت انجام شد.
وی گفت: یک میلیون و دویست هزار مادر در طول طرح تحول از خدمات زایمان طبیعی رایگان برخوردار شدند.
آقاجانی یادآور شد: محور این برنامه توسعه زیر ساختها بود که 1700 واحد تکنفره زایمان طبیعی افتتاح شد و امروز 714 واحد در 133 دانشگاه علوم پزشکی به بهره برداری میرسد.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین گفت: زایشگاهها از واحدهای فراموش شده بودند که هماکنون توجه ویژهای به آنها شده است و در حال حاضر این واحدها با فضای آرامش بخش با حریم خصوصی مناسب برای خانمهای باردار و سطح مناسب باروری ایجاد شد.
وی همچنین افزود: کاهش خطاهای زایمان؛ کاهش عفونت بعد از زایمان از جمله اهداف دیگر افتتاح این واحدهاست.
آقاجانی در ادامه با اشاره به این که اقدام بعدی آموزش است، گفت: 3 هزار و 600 مادر باردار به صورت رایگان آموزش دیدند که زایمان ایمن و راحتی داشته باشند و 4 نوع دوره آموزشی مهارت انجام زایمان در همه دانشگاهها برگزار شد.
معاون درمان وزارت بهداشت از دیگر اقدامات انجام شده را ترغیب پزشکان برای انجام زایمان طبیعی عنوان کرد و گفت: با اصلاح تعرفهها به این هدف نیز بسیار نزدیک شدهایم.
وی افزود: اقدام بعدی به کارگیری 2000 ماما و توزیع عادلانه متخصصان زنان در سراسر کشور بود که نتیجه این اقدامات کاهش 6و نیم درصدی سزارین در مقابل زایمان طبیعی در کشور است و این درحالیست که تا قبل از طرح تحول سلامت ما هرسال افزایش زایمان سزارین را داشتیم.
آقاجانی در ادامه گفت: همچنین در سال 94 نرخ موالید نسبت به سال قبل 4و نیم درصد رشد داشته است که همه این اقدامات در راستای ارتقای خدمات بهداشتی درمانی مردم و توجه به حوزه بهداشت و سلامت است.
انتهای پیام/