دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آبان 1395 - 22:37

مولاوردی: نرخ حضور زنان در پست های مدیریتی کمتر از 3 درصد است

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با اشاره به رشد دو برابری حضور زنان در مجلس دهم گفت: نرخ حضور زنان در سطوح عالی و میانی کمتر از سه درصد است.
کد خبر : 132559

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، شهیندخت مولاوردی عصر دوشنبه درنشست تخصصی با عنوان چالش های حضور زنانه درعرصه مدیریت در محل دانشکده علوم اجتماعی اظهارکرد: به رغم رشد روزافزون دانش آموختگی زنان که از رشد خوبی برخوردار بوده است اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده ایم و شاهد این نرخ پایین حضور زنان در سطوح میانی و عالی هستیم.
وی با بیان سه عامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را مانع حضور زنان عنوان کرد و افزود: لازم است اقداماتی در زمینه ارتقای آموزشی زنان، آگاهی جنسیتی، نرخ پایین مدیریت، مشارکت اقتصادی و توانمندی اقتصادی زنان انجام شود.
معاون امورزنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به تجمع زنان در وزارت آموزش و پرورش و وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این تراکم و تجمع نشان از فقدان تحرک شغلی زنان دارد و نیازمند بازنگری در توزیع زنان در مشاغل است و همچنین باید تغییراتی نیز در رویکرد زنان و برنامه ریزان انجام شود.
مولاوردی افزود: این وضعیت درحالی است که مستندات خوبی برای تغییر این شرایط وجود دارد همچنان که رهبر معظم انقلاب نیز در سخنانشان به دخالت زنان در مقدرات اساسی جامعه تاکید می فرمایند.
وی با بیان اینکه درسیاست های کلی نظام اداری و هم در سند چشم انداز20 ساله و برنامه های رییس جمهوری بر شایسته سالاری تاکید شده است، گفت: برهمین اساس شاهد مشارکت زنان در اجتماع هستیم اما هنوز در عرصه مدیریت نیازمند اتخاذ تدابیری هستیم تا این ظرفیت پنهان و کشف نشده را به خدمت بگیریم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار امیدواری کرد که دو عامل مشارکت زنان و مدیریت زنان درهمگانی با جامعه فرآیند جدیدی در بحث توسعه پایدار رقم بزند.
وی افزود: با توجه به راهکارها و اقدامات پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه شاهد تحقق عدالت جنسیتی در تمام شئون زندگی زنان باشیم.


مولاوردی: درسال های اول شروع به کار ما را محکوم به سیاه نمایی می کردند اما حالا شاهد هستیم که حساسیت های لازم ایجاد شده و شاهد اقداماتی در سطح عالی هستیم


در ادامه این نشست مولاوری درباره اقدامات دولت یازدهم در حوزه زنان گفت: با توجه به شرایط و وضعیت آن دوره و روند رو به رشد آسیب های اجتماعی با دلیل سوء مدیریت ها و تحریم های اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه سعی کردیم با شناخت درست از جامعه برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اضافه کرد: با اولویت بندی مسائل و با همکاری دستگاه های اجرایی و مشارکت ادارات کل زنان در فرمانداری ها هم اکنون ما 50 درصد راه را رفته ایم و ریل گذاری مناسبی انجام داده ایم.
وی تصریح کرد: با پرهیز از اقدامات کلیشه ای سعی کرده ایم در چارچوب ماموریت ها حرک کنیم و با شناسایی مسائل و مشکلات و جلب مشارکت و شناسایی ظرفیت ها در چارچوب معینی گام برداریم.
مولاوردی گفت: درسال های اول شروع به کار ما را محکوم به سیاه نمایی می کردند اما حالا شاهد هستیم که حساسیت های لازم ایجاد شده و شاهد اقداماتی در سطح عالی هستیم.
وی اظهارکرد: در بحث سرمایه اجتماعی افت شدیدی را شاهد بودیم که اماهم اکنون فعالیت هایی برای فعال سازی سازمان های مردم نهاد داشتیم و هشت نشست در سه سطح دولت با دولت، دولت با سمن و سمن ها با سمن ها ایجاد کردیم و از نظر کمی رشد داشتیم.
مولاوردی در پاسخ به سوالی در باره چگونگی ادامه روند رشد حضور زنان در دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم شاهد رشد 76 درصدی دهیاران زن، انتخاب فرمانداران زن در نقاط حساس مرزی همچنین شاهد حضور سه زن در کابینه بودیم که این تحول خوبی بوده و مقدمه حضور زنان در سطوح عالی است و الگونی خوبی از مدیریت زنان را به نمایش می گذارد.
وی گفت: رییس جمهوری به وزرای کابینه دولت تدبیر امید توصیه کرده که حداقل یکی از معاونان خود را از خانم ها انتخاب کنند تا خانم ها نیز تجربه لازم را کسب کنند و به سطوح عالی برسند که امیدواریم این پایه گذاری انجام شود و تداوم داشته باشد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به انتخابات مجلس دهم و حضور گسترده زنان به عنوان نامزد در این دوره گفت: دراین دوره ما شاهد اعتماد به نفس زنان، اعتماد جامعه به توانمندی زنان حتی در شهرستانها بودیم که توانستند اعتماد عمومی راجلب کنند که این امیدوارکننده است و در حقیقت این نیاز جامعه است نه نیاز زنان چرا که جامعه نیازمند این است که برای رسیدن به موفقیت از هر دو بال خود استفاده کند.
وی تاکیدکرد: ما تلاش کردیم توازن و تعادل را در مسائل زنان در دستور کار خود قراردهیم و ضمن توجه به ارتقای شغلی زنان از طرف دیگر به تحکیم بنیاد خانواده، تقویت زن در خانواده و پایداری زن در خانواده نیز توجه کرده ایم و مجموع برنامه های برای تحقق این اهداف بوده است.
مولاوردی گفت: با توجه به آنچه که دراختیار داشتیم چه از نظر اعتبارات و نیروی انسانی و ساختار معیوب که نیازمند ارتقا و کارآمدی است امیدواریم از برنامه هایی که پایه های آن گذاشته شده رضایتمندی لازم حاصل شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب