پس از 40 سال؛ اولین مقام دولت مصر برای مذاکرات دوجانبه عازم تهران شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، بعد از تعلیق قرارداد نفتی قاهره و ریاض از سوی عربستان، دولت مصر در ماه اکتبر (مهر) به قطعنامه مورد حمایت روسیه در سازمان ملل متحد که خواستار خارج کردن بمباران حلب از ممنوعیت های جهانی است رای مثبت داد. این قطعنامه با مخالفت شدید عربستان روبهرو شد.
عربستان سعودی مصر را از سال 2013، از زمانی که عبدالفتاح سیسی اقدام به برکناری محمد مرسی از اعضای اخوانالمسلمین کرد، سرشار از دلارهای خود کرده بود.
قرارداد نفتی مصر و عربستان به تحویل 700 هزار تن تولیدات نفتی در ماه به مدت 5 سال بود. رقم این قرارداد کمتر از 23 میلیارد دلار تعیین شده و مقرر شده بود که این مبلغ در 15 سال پرداخت شود.
مبنعی که مولا را در هواپیما همراهی میکرد گفت که او قرار است با شماری از مقامات ارشد ایران درباره امکان تضمین دریافت نفت از تهران مذاکره کند.
سفر وزیر نفت عربستان در بحبوحه تشدید اختلافات میان قاهره و مصر، نشانگر نزدیکی دولت مصر به ایران است.
مولا ماه گذشته گفته بود که دقیقا مشخص نیست عرضه نفت عربستان به مصر از چه زمانی از سرگرفته خواهد شد و نمیداند که چرا ریاض صادرات نفت خود به قاهره را متوقف کرده است.
به گزارش آنا، این اولین سفر یک مقام دولت مصر پس از 40 سال به ایران است که انجام مذاکرات دوجانبه با تهران را در دستور کار قرار دارد.
پیش از این محمد مرسی برای شرکت در شانزدهمین نشست جنبش عدم تعهد به تهران آمده بود. او در این نشست سخنرانی و پس از 4 ساعت تهران را ترک کرد.
وبسایت المصری الیوم نیز نوشته که طارق ملا، وزیر نفت مصر شب گذشته (یکشنبه) قاهره را به مقصد تهران ترک کرد. او قرار است ابتدا راهی ابوظبی شود و سپس به تهران برود.
این نخستین سفر یک مسئول عالیرتبه مصری به تهران است و دو طرف در این دیدار به بررسی روابط دوجانبه در عرصه نفتی میپردازند.
انتهای پیام/