ابزار الکتریکی چاپشده با جوهر مغناطیسی که خود را ترمیم میکنند + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، به گفته محققان، این جوهر مغناطیسی از میکرومواد ارزانقیمتی از نئودیمیم ساخته شده است که خاصیت ویژهای دارد؛ زمانی که این مواد پاره شود یا به دو قسمت بریده شود، قسمتهای آن همدیگر را جذب میکنند. همین امر به قطعات چاپشده توسط جوهر کمک میکند زمانی که بیش از 3 میلیمتر از هم دور شدند، خیلی زود خود را ترمیم کنند و به همدیگر بچسبند.
این خاصیت قبلا در نانوصفحات نیترید بور نیز دیده شده بود. این نانوصفحات میتوانند حتی بعد از اینکه به دو نیم بریده میشوند، خود را ترمیم کنند. البته در این مورد دیگر خاصیت هدایت الکتریکی خود را از دست میدهند. به تازگی نیز باتریهایی طراحی شدهاند که زمانی که میشکنند، با انتشار یک مایع، شکاف را پر میکنند و با خشک شدن فوری، خاصیت هدایت الکتریکی خود را به دست میآورند.
اما این جوهر مغناطیسی به این دلیل که قابلیت چاپ کردن دارد، میتواند همانند بسیاری از جوهرهای هادی دیگر، به راحتی میتواند خیلی زود خود را ترمیم کند.
آمی بندودکار، یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی، میگوید: «ما میخواستیم سیستم هوشمندی را طراحی کنیم که به راحتترین روش ممکن، قابلیت خودترمیمی داشته باشد و در عین حال از مواد ارزانقیمتی درست شود».
این محققان، ابزار چاپشده با این جوهر را از نقاط مختلف شکستند یا بریدند و برای اینکه مقاومت این ترمیم را شناسایی کنند، حتی نه بار این ابزار را از همان نقطه قبلی شکستند و هر بار مشاهده کردند که این ابزار بدون هیچ آسیب و کم شدن خاصیت هدایت الکتریکی به کار خود ادامه میدهند.
در یکی از این تستها، یک مدار با استفاده از این جوهر مغناطیسی روی آستین یک بلوز ایجاد شد که از طریق یک باتری کوچک به یک لامپ LED متصل بود. آنها این مدار و پارچه را با هم میبرند. لامپ LED خاموش میشود اما بعد از فقط چند ثانیه، دو قیمت مدار خود را به هم میچسبانند و در واقع خود را ترمیم میکنند و دوباره جریان الکتریکی را برقرار میکنند و در نهایت دوباره لامپ روشن میشود.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/