سم کشندهترین مار جهان، مسکن میشود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، مار مرجانی آبی که یکی از کشندهترین سمها را در میان مارها دارد، حیواناتی چون مار کبرا را شکار میکند. سم این مار دو متری که بومی آسیای جنوب شرقی است، به سرعت عمل میکند و به محض نیش زدن طعمه، ماهیچههای بدن آن دچار گرفتگی میشود و توانایی حرکت کردن را از دست میدهد.
محققان دانشگاه کوئینزلند به تازگی دریافتند که سم این مار گیرندههایی را که مسئول درد در انسان هستند مورد هدف قرار میدهد و از این رو میتواند به عنوان نوعی روش درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
سم بیشتر مارهای دنیا واکنش آهستهای دارد به طوری که تنها مانند یک مسکن عمل میکند و بعد از نیش زدن و قبل از مرگ، فرد احساس خواب آلودگی میکند و حرکات بدنش کند میشود.
مار مرجانی آبی از آن جایی که «شکارچی قاتلان» لقب گرفته است و طعمه او اغلب حیوانات خطرناک هستند، باید دارای سمی قوی باشد تا بتواند از خود مقابل آنها دفاع کند و خود طعمه آنها نشود.
صدفهای شیپوری و عقربها جزء بیمهرههایی هستند که دانشمندان تاکنون سم آنها را برای مصارف پزشکی مورد آزمایش قرار دادهاند. با وجود این، مار به عنوان یک مهرهدار نزدیکی بیشتری به انسان دارد بنابراین تولید داروی مسکن از سم این حیوان میتواند به مراتب موثرتر باشد.
این سم، مجاری سدیمی را در بدن مورد هدف قرار میدهد که مرکز انتقال درد به شمار میروند. محققان با کمک این سم میتوانند آن را به گونهای تغییر دهند که در تسکین درد موثرتر عمل کنند.
غدد سمی این مار به یک چهارم طول بدن گسترش پیدا میکند. این مار عجیبترین و بزرگترین غده سمی را در میان مارهای دنیا دارد.
این اولین مهرهدار در دنیاست که چنین عملکردی دارد. اما تعداد محدودی از این مار در دنیا وجود دارد و 80 درصد زیستگاههای آنها نابود شده است. بیشتر زیستگاههای این گونه مار در آسیای جنوب شرقی برای کاشت درختان نخل از بین رفته است.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/