استقبال جهان از انتخاب نامزد حزبالله لبنان به عنوان رئیس کاخ بعبدا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، میشل عون در حالی در چهارمین دور راگیری توانست با کسب 65 رای به عنوان سیزدهمین رئیسجمهوری لبنان انتخاب شود که ظهر روز گذشته (دوشنبه) جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیسجمهوری با حضور 127 نماینده برگزار شد. در دور نخست، میشل عون 83 رای آورد و تعداد رایهای سفید 36 رای اعلام شد. باتوجه به این آراء، عون نتوانست پیروز دور نخست شود و رایگیری به دور دوم کشیده شد.
در دور دوم، اتفاق قابل تاملی افتاد و مشخص شد که باوجود 127 نماینده حاضر در پارلمان، 128 رای به صندوق ریخته شده است. پس از آن، نبیه بری، رئیس مجلس درخواست کرد که رایگیری برای سومین بار انجام شود. با انجام سومین دور رایگیری مجددا نتیجه قبلی تکرار و 128 رای کسب شد. بری برای بار دیگر، درخواست رایگیری کرده است. بدین ترتیب در اتفاقی بیسابقه، رایگیری برای ریاستجمهوری لبنان به دور چهارم کشیده شد تا عون با کسب 65 رای با اکثریت آرا به عنوان سیزدهمین رئیسجمهوری لبنان انتخاب شود.
بهدنبال این انتخاب مقامهای رسمی کشورهای منطقه و جهان به آن واکنش نشان دادند و انتخاب میشل عون را تبریک گفتند.
ایران، حزبالله، سوریه (محور مقاومت)
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نخستین مقام منطقهای بود که علاوه بر تبریک انتخاب میشل عون بهعنوان رئیسجمهوری لبنان، اعلام کرد که انتخاب مردم، تضمین ثبات و پیشرفت برای این کشور است.
ظریف در کاربری توییتر خود نوشت: «به همه لبنانیها برای انتخاب رئیسجمهوری عون تبریک میگویم. وقتی مردم لبنان خودشان برای کشورشان تصمیم میگیرند ثبات و پیشرفت برای لبنان تضمین میشود.»
پس از وزیر امور خارجه کشورمان نوبت به دیگر همپیمانان منطقهای دولت لبنان در منطقه یعنی حزبالله و سوریه رسید.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان عصر روز گذشته (دوشنبه) در تماسی تلفنی با ژنرال میشل عون انتخاب وی را تبریک گفت. همچنین بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه ساعاتی پس از انتخاب میشل عون به ریاستجمهوری لبنان، با او در تماسی تلفنی گفتوگو کرد.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نوشت: «اسد در این گفتوگو با آرزوی موفقیت برای عون در مسئولیت جدید، ابراز امیدواری کرد که انتخاب او به تقویت ثبات لبنان و تحقق آیندهای بهتر برای مردم این کشور کمک کند.»
علاوه بر این، شیخ یوسف ناصری، معاون دبیرکل مقاومت اسلامى نجباء (از گروههای مقاومت در عراق و سوریه) شب گذشته (دوشنبه) پس از انتخاب رئیسجمهورى لبنان، با حضور در منزل میشل عون، با وى دیدار و گفتوگو کرد.
آمریکا
جان کری، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «واشنگتن از انتخاب میشل عون بهعنوان رئیسجمهوری لبنان استقبال میکند، باوجود این از حمایت حزبالله از عون نگران است.»
وبسایت شبکه خبری سیانان با انتشار این بیانیه نوشت: «ایالات متحده آمریکا انتخاب میشل عون بهعنوان رئیسجمهوری را به ملت لبنان تبریک میگوید. این موضوع، فرصتی است تا لبنان از سالها رکود سیاسی خارج و آماده انجام ماموریتهای حکومتی و برقراری ثبات و امنیت برای همه لبنانیها شود.»
در این بیانیه، علاوه بر ابراز نگرانی نسبت به اینکه رئیسجمهوری آینده لبنان وارد فاز حمایت از حزبالله لبنان شود، بر حمایت آمریکا از ملت لبنان، استقلال، حق حاکمیت و ثبات و امنیت لبنان تاکید شد.
عربستان
ثامر سبهان، وزیر امور خلیجفارس عربستان انتخاب میشل عون بهعنوان رئیسجمهوری لبنان را به مردم این کشور تبریک گفت.
وی در مصاحبه با وبسایت شبکه العربیه گفت: «آنچه مهم است، این است که عربستان در لبنان، از ثبات و اجزای مختلف این کشور طبق بندهای توافق طائف که در سخنرانی میشل عون در پارلمان به آن اشاره شده بود، محافظت میکند.»
سبهان افزود: «برای عربستان، شخصی که سکاندار سیاست لبنان باشد، مهم نیست ولی این مهم است که فردی بر این کرسی بنشیند که نماینده همه مردم لبنان و نه طایفه خاصی باشد.»
وی همچنین بر دخالت نکردن عربستان در انتخاب رئیسجمهوری لبنان تاکید کرد.
روسیه
به گزارش خبرگزاری روسیاالیوم، وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته (دوشنبه) با انتشار بیانیهای اعلام کرد مسکو از انتخاب میشل عون بهعنوان رئیسجمهوری لبنان حمایت میکند و خواهان برقراری ثبات در این کشور است.
این وزارتخانه در بیانیه خود متعهد شد که به همکاری با لبنان با هدف حمایت از حق حاکمیت این کشور ادامه دهد و ابراز امیدواری کرد بهدنبال 2 سال و نیم خلاء ریاستجمهوری، اینک ثبات و آرامش در سراسر لبنان برقرار شود.
همچنین میخائیل باگدانف، فرستاده ویژه رئیسجمهوری روسیه به خاورمیانه در تماس تلفنی با امل ابو زید، عضو فراکسیون تغییر و اصلاح لبنان انتخاب میشل عون را تبریک گفت.
اتحادیه اروپا
وبسایت شبکه المیادین گزارش کرد: «فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد انتخاب میشل عون بهعنوان رئیسجمهوری لبنان بعد از گذشت 2 سال و نیم از خلاء ریاستجمهوری در این کشور موضوع مهمی برای آینده سیاسی لبنان است، لبنانی که با تهدیدات زیادی از جمله جنگ در سوریه و میزبانی از هزاران پناهجو مواجه است.»
وی افزود: «انتخاب امروز، زمینه را برای همه طرفهای سیاسی فراهم میکند تا طرحریزی برای گفتوگو و پذیرش مسئولیت در قبال بهبود وضعیت بحرانی نهادهای داخلی داشته باشند و نیازهای لبنانیها را مرتفع کنند.»
موگرینی بر حمایت اتحادیه اروپا در همه زمینهها ازجمله بحران پناهجویان از لبنان تاکید کرد.
از سوی دیگر فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر امور خارجه آلمان در بیانیهای که سفارت آلمان در بیروت آن را منتشر کرد، گفت: «انتخاب رئیسجمهوری جدید لبنان بیانگر ایجاد فضایی دلگرمکننده نسبت به آینده سیاسی لبنان است و میتواند موجب خروج این کشور از رکود سیاسی 2 و نیم ساله شود.»
سازمان ملل متحد
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد از انتخاب رئیسجمهوری لبنان استقبال کرد و خواستار تشکیل فوری حکومت جدید شد.
وی در بیانیهای اعلام کرد: «امیدوارم همه طرفها در لبنان به توافق بر سر همکاری برای ساخت کشورشان در جهت منافع ملی دست یابند.»
انتهای پیام/