دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آبان 1395 - 13:44

ابتکار مطرح کرد؛ آمارهای تکان دهنده فائو از ضایعات غذا در ایران/ آغاز کمپین ملی جلوگیری از اسراف

رئیس سازمان محیط زیست گفت که ایران به اندازه 10 کشور اروپایی ضایعات غذایی دارد.
کد خبر : 129549

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا؛ معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کانال تلگرامی خود با انتشار عکسی، نوشت: «ما ایرانی‌ها چقدر غذا دور می‌ریزیم؟ با هر دور‌ریز، چه مقدار از ذخایر آب و خاک کشور که مصرف تهیه این غذا شده، هدر می‌رود؟ چه مقدار صدمه به طبیعت به خاطر پسماند این غذا‌ها وارد می‌شود؟


ایران از جمله کشورهایی است که هرساله درصد بالایی از مواد غذایی تولیدی را به هدر می‌دهد. برآوردهای فائو نشان می‌دهد، هر روز به ازای هر نفر، ۱۳۴ کیلو کالری غذا در ایران به هدر می‌رود.


همچنین گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که ۳۵ درصد محصولات کشاورزی تولیدی در ایران به هدر می‌رود، یعنی از ۱۰۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور، ۳۵ میلیون تن در سال دور ریخته می‌شود، این رقم می‌تواند معادل غذای میلیون‌ها انسان است.


در عین حال، وقتی ما غذایی را به هدر می‌دهیم یا دور می‌‍ریزیم، فقط خود آن غذا نیست که دور ریخته می‌شود، بلکه باید صد‌ها لیتر آبی را که برای کشت و پخت آن غذا صرف شده، انرژی را که تا رسیدن آن به ظرف غذای ما مصرف شده و آسیب‌هایی که دفن زباله‌های این غذا به محیط زیست ما وارد می‌کند را نیز به حساب آوریم.


یعنی وقتی غذایی هدر می‌رود، فقط در مقابل چهره گرسنه و فقیر میلیون‌ها انسان، مسئول نیستیم.


بلکه در قبال رود‌ها و تالاب‌های آب‌شیرین، خاکی که فرسایش می‌یابد، انرژی که مصرف می‌شود، کره زمینی که تحت تأثیر گازهای گلخانه‌ای، هر روز گرم‌تر شده و شاهد خشکسالی‌های بیشتر است و زباله‌هایی که طبیعت و سلامت ما را از بین می‌برد، مسئولیم.



آغاز کمپین ملی جلوگیری از اسراف غذا


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اعلام آغاز کمپین ملی جلوگیری از اسراف غذا در کانال تلگرامی خود، تأکید کرد: بنابراین از همه هموطنانم دعوت می‌کنم تا به هر نحوی با ایجاد تغییر در عادات روزانه خود، به کمپین ملی جلوگیری از اسراف غذا بپیوندند.


ابتکار درباره آغار این کمپین نوشته است: در راستای بازدید از خیریه روزبه استان قزوین که باعث کسب موفقیت‌هایی در زمینه مباحث محیط زیستی شد، کلید آغاز پویش یا کمپین ملی جلوگیری از اسراف غذا هم زده شد.


خیریه روزبه از جمله طرح ترویج تفکیک در مبدأ، به کاهش مصرف کاغذ، بازیافت کاغذ و آموزش‌های زیست محیطی پرداخته است.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب