دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1395 - 14:05
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم

مشکلات علمی کشور به واسطه بخش‌نامه‌های وزارت علوم حل نمی‌شود

دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکی از مشکلات اساسی حوزه توسعه علمی کشور را که انجمن‌های علمی کشور می‌توانند در رفع آن یاری رسان دولت باشند، شناساندن و تبیین صحیح شاخص‌ها و مبانی رشد علمی در جامعه خواند.
کد خبر : 128796

به گزارش گروه دانشگاه به نقل از روابط‌عمومی وزارت علوم، چهارمین همایش "پیشرفت و توسعه علمی کشور" با محوریت اشتغال و کارآفرینی فارغ‌التحصیلان با حضور دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، مجید قاسمی رئیس شورای انجمن های علمی ایران، روسا و اعضای هیات مدیره انجمن‌های علمی در دانشگاه خاتم برگزار شد.


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در این مراسم گفت: «اخیرا جلسه‌ای برای ایجاد کارگروه فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی تشکیل شده است. این به دلیل آن است که هنوز عده‌ای تفاوتی بین اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی قائل نیستند.»


او ادامه داد: «برخی افراد در جامعه نوسان رشد علمی در کشور را تنها با افزایش یا کاهش تعداد مقالات ارزیابی می‌کنند. این در حالی است که ملاک ارزیابی در دنیا برای رشد علمی شاخص‌های مختلفی از جمله تعداد تولید مقالات، میزان ارجاع، میزان تولید و نوآوری، وضعیت آموزش عمومی و آموزش عالی و همچنین ریسک پذیری اقتصاد و شرایط توسعه کشورهاست.»


احمدی افزود: «در حال حاضر برخی در تعاریف تفاوتی بین دانشگاه کارآفرین و فنی و حرفه‌ای قائل نمی‌شوند. در صورتی که دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک مرکز آموزشی برای کسب مهارت است اما در دانشگاه کارآفرین به ابتکارات و تولید ایده و فکرهای خلاق مانند ایجاد استارت آپ‌ها یا کسب و کارهای نو پرداخته می‌شود.»


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: «متاسفانه در حال حاضر قبح برخی اقدامات خلاف و مجرمانه در جامعه ریخته است و برخی تخلف و تقلب در حوزه علمی کشور وجود دارد. بنابراین نباید تخلفات اینگونه یا نپرداختن مالیات را با تخلفات حوزه راهنمایی و رانندگی یکی دانست و انجمن‌های علمی باید مدافع حیثیت حوزه علمی کشور باشند.»


او به عدم تحقق سهم اعتبارات پژوهشی دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: «مشکلات علمی کشور تنها به واسطه اقدامات و صدور بخشنامه و آیین‌نامه وزارت علوم بر طرف نمی‌شود، وزارت علوم به تنهایی قادر به رفع این مشکلات نیست اما انجمن‌های علمی و دانشگاهی کشور در کمک‌رسانی برای ارتقای کیفی حوزه علم و فناوری بسیار اثر‌گذار هستند.»


احمدی افزود: «ایران اسلامی در حال حاضر رتبه یک علمی منطقه را دارد و در بخش‌های مختلف شاهد رشد در شاخص‌های مختلف بوده است. در واقع مشکل فعلی ما تبیین مبانی شاخص‌های رشد علمی در کشور است و انجمن‌های علمی کشور باید در تفهیم دستاوردهای علمی که اتفاقا در شرایط تحریم و نبود امکانات و اعتبارات لازم به دست آمده است به وزارت علوم کمک کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب