23 کیلومتر از حریم ساحلی مازندران آزاد شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، سیاوش رضوانی روز یکشنبه در نشست مدیریت مهندسی سواحل و دریا در فرمانداری رامسر گفت : آزاد سازی این میزان حریم دریا بتدریج از 2 سال گذشته تاکنون در محدوده ساحلی شهرستان های نور ، نوشهر ، چالوس و رامسر انجام گرفته است.
وی آزاد سازی حریم ساحلی را با توجه به گردشگرپذیری منطقه اقدامی بسیار ضروری دانست و تاکید کرد که باید برای بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی بسترهای لازم را برای پویایی گردشگری دریایی در استان مازندران فراهم کرد.
رضوانی افزود : از طول مسیر بیش از 400 کیلومتری محدوده ساحلی مازندران ، تنها حدود 5 درصد آن در حوزه گردشگری مورد استفاده قرار می گیرد که خیلی کم است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران گفت : هم اکنون دولت برای ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی تسهیلات خوبی برای تهیه شناور ، ساخت اسکله و حتی کشتی های باری در نظر گرفته است.
رضوانی افزود : در سایه چنین تحولاتی می توان در آینده طرح تور خزر از رامسر تا گمیشان در استان گلستان را اجرایی کرد.
وی مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی با هدف بهره برداری صحیح ، توسعه متوازن ، حفاظت از نوار ساحلی و دریایی را ضروری دانست و ادامه داد : به همین منظور کمیته صدور مجوز سازه های دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همسو با حفاظت از خطوط ساحلی داخل کشور تشکیل شد و از هرگونه ساخت و سازهای غیراصولی و تاسیسات بدون مجوز جلوگیری خواهد کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران طرح جامع ساماندهی سواحل کشور را به عنوان سند فرابخشی خواند و تاکید کرد که این سند باید مورد توجه جدی قرار گیرد .
وی ، مخدوش بودن موضوع حریم دریا ،نوسانات سطح آب دریای مازندران، تشدید تغییر کاربری اراضی، آلودگی آب های زیرزمینی، فرسایش و رسوب گذاری حاصل از مداخلات انسانی، احداث سازه های بدون مجوز، تداخل ماموریت های نهادهای مرتبط، مرزی بودن دریای خزر و نبود رژیم حقوقی مشخص را ازجمله چالش های مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی مازندران ذکرکرد.
فرماندار رامسر نیز گفت : مهم ترین مزیت شمال کشور بویژه استان مازندران ، دریای خزر است و برخورداری شهرستان رامسر از طول مسیر حدود 20 کیلومتری محدوده ساحلی می تواند ظرفیت خوبی برای جذب گردشگران و درپی آن سرمایه گذاری دراین بخش باشد.
حسین سروری افزود : زیرساخت های لازم برای ساخت اسکله تفریحی در پیرامون فرودگاه رامسر با توجه به توانمندی های آن در حوزه گردشگری فراهم است .
وی حفاظت از محدوده ساحلی و آزاد سازی حریم آن را به عنوان یک تکلیف و حکم شرعی و قانونی دانست و ادامه داد : این موضوع باید به طور جدی مورد پی گیری قرارگیرد و از ساخت وسازهای غیرمجاز نیز جلوگیری کرد.
فرماندار رامسر ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مساله محیط زیست دریایی و جلوگیری از ورود آلاینده های زیست محیطی به دریای خزر گفت : دریاچه خزر در حقیقت به عنوان یک آبگیر است که در آن گونه های مختلف آبزیان زیست می کنند و این میراث طبیعی باید با همکاری دیگر کشورهای حاشیه دریای خزر صیانت شود.
امارهای غیر رسمی حاکی از سفر سالانه 30 میلیون مسافر به مازندران است که دیدن دریا از اهداف عمده این سفر ها اعلام شده است و لذا ایجاد تنوع درمراکز تفریحی بویژه در مناطق ساحلی ضروری است.
انتهای پیام/