دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1395 - 10:50
گفت‌و‌گو با رئیس شبکه هپاتیت ایران به مناسب هفته ملی اطلاع‌رسانی هپاتیت(1 تا 7 آبان)؛

هپاتیت در آرایشگاه‌ها و باشگاه‌ها چطور منتقل می‌شود؟/شیوع هپاتیت C در کشور حدود 0.5 درصد است

رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه شیوع هپاتیت B در جامعه با تزریق واکسن برای افراد در معرض خطر کاهش یافته است، عنوان کرد: متاسفانه خدماتی که در آرایشگاه‌ها به خصوص آرایشگاه‌های زنانه و باشگاه‌ها به افراد ارائه می‌شود خطر شیوع هپاتیت C را به همراه دارد.
کد خبر : 127635

سید موید علویان، رئیس شبکه هپاتیت ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به مناسبت هفته ملی اطلاع رسانی هپاتیت (یکم تا هفتم آبان) با بیان اینکه هپاتیت B و C جزو دسته بیمارهای‌ ویروسی است که تنها از طریق تماس با خون فرد آلوده به دیگران منتقل می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه واکسن پیشگیری از هپاتیت B در کشور وجود دارد و افراد در معرض خطر می‌توانند با اقدام به موقع نسبت به تزریق واکسن از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.


وی افزود: کارکنان مراکز پزشکی اعم از دانشجویان گروه پزشکی، جراحان، پزشکان، پرستاران، ماماها، دندانپزشکان، کمک دندانپزشکان، بیماران تحت دیالیز، کارشناسان و تکنسین‌های آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، پرسنل موسسات نگهداری کودکان عقب‌افتاده و خانه سالمندان، دریافت کنندگان محصولات خونی و خانواده فرد مبتلا، پرسنل زندان، مسافران و غیره که در معرض خطر آلوده شدن با فرآورده‌های خونی افراد بیمار هستند باید نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.


علویان با تاکید براینکه هپاتیت تنها از راه تماس خونی به افراد منتقل می‌شود، عنوان کرد: این بیماری ویروسی از طریق دست دادن و دیده بوسی، نشستن در کنار یکدیگر و ... منتقل نمی‌شود.


رئیس شبکه هپاتیت ایران یادآور شد: خوشبختانه با تولید واکسن مقابله با هپاتیت B اکنون شیوع این بیماری به کم‌تر از 2درصد کاهش یافته است.


وی در ادامه با بیان اینکه شیوع هپاتیت C حدود 0.5 درصد در کشور گزارش شده است، اظهار کرد: افراد مبتلا اکثرا افرادی هستند که قبل از سال 1375 خون دریافت کرده‌اند، اما این بیماری در بین افرادی که دچار اعتیاد تزریقی هستند و یا رفتارهای پرخطر داشته‌اند نیز دیده شده است.


علویان با توجه به شیوع هپاتیت C نسبت به خدماتی که در آرایشگاه‌ها و باشگاه‌ها به خصوص آرایشگاه‌های زنانه انجام می‌شود هشدار داد و عنوان کرد: انجام خدمات که با خون تماس داشته باشد مانند تاتو، مانیکورینگ و ... احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد.


رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: هپاتیت C در فرد بیمار هیچ گونه علائمی ظاهری ندارد به همین دلیل نمی‌توان از ظاهر افراد متوجه بیماری آنها شد بنابراین به افراد توصیه می‌شود اقداماتی زیبایی که منجر به خونریزی می‌شود،در مراکز بهداشتی و دارای مجوز وزارت بهداشت انجام دهند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکنون هپاتیت C صد درصد قابل درمان است و داروهای موثر آن نیز در کشور تولید می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب