دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1394 - 13:04
در پاسخ به سؤال ملی دو نماینده مجلس

وزیر ارتباطات:‌ چرا در 11 سال پیش هیچ سؤالی درباره شبکه ملی اطلاعات از وزرای وقت نشد؟

وزیر ارتباطات با انتقاد از جلسات کوتاه کمیسیون‌ها با وزرا برای بررسی موضوعات، خطاب به مجلس گفت: چرا در 11 سال پیش که هیچ اقدامی درباره شبکه ملی اطلاعات صورت نگرفت هیچ سؤالی درباره این موضوع از وزرای وقت نشد و حال که ما امروز در حال انجام اقدامات هستیم، سؤال مطرح می‌شود؟
کد خبر : 12690

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سؤال ملی نصرالله پژمان‌فر نماینده مشهد و کلات و مرتضی آقاتهرانی نماینده تهران از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


این سوال قبلاً در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد بررسی قرار گرفته بود اما به دلیل قانع نشدن نماینده سؤال‌کننده از پاسخ‌های وزیر، سؤال برای بررسی بیشتر به صحن علنی ارجاع شد.


پژمان‌فر و آقاتهرانی در این سؤال از وزیر ارتباطات پرسیدند: دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و قبل از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و بی‌توجهی به ظرفیت داخلی چیست؟ علت عدم ابلاغ ضوابط بهره‌برداری از اینترنت تلفن همراه چه می‌باشد؟








زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد، 10 درصد محتوای استفاده‌کنندگان از داخل تهیه می‌شد و 90 درصد از خارج از کشور اما اکنون 35 درصد استفاده‌کنندگان از محتوای میزبانان داخلی استفاده می‌کنند و 65 درصد از محتوای میزبانان خارجی

واعظی در ابتدای سخنان خود در پاسخ به سؤالات مذکور،‌ گفت:‌ توسعه پهنای باند اینترنت برای آماده‌سازی زیرساخت گسترش اینترنت در کشور، آماده‌سازی زیرساخت گسترش دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک و برنامه‌های مختلف است.


وی افزود: در بخشی از سؤال درباره تکلیف ماده 2 قانون برنامه پنجم مبنی بر لزوم ارائه پیوست فرهنگی برای طرح‌های مهم و جدید، سؤال شده است که باید بگویم این پروژه نه به ما ابلاغ شده و نه مسئولیت آن برعهده ماست.


وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: توجه به ظرفیت‌های داخلی بخش دیگری از سؤال مربوطه است که باید بگویم این موضوع جزو اولویت‌های کاری برنامه‌های ماست و در پروژه‌های مختلف از ظرفیت‌های داخلی استفاده می‌کنیم، درباره محتوا نیز باید بگویم با راه‌اندازی مراکز داده‌ها به موفقیت‌های جدیدی دست یافته‌‌ایم.


واعظی یادآور شد: زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد، 10 درصد محتوای استفاده‌کنندگان از داخل تهیه می‌شد و 90 درصد از خارج از کشور اما اکنون 35 درصد استفاده‌کنندگان از محتوای میزبانان داخلی استفاده می‌کنند و 65 درصد از محتوای میزبانان خارجی.


ضوابط انترنت خارجی و تلفن همراه


وی همچنین با اشاره به بخش دیگری از سؤال مذکور درباره لزوم ضابطه‌مند شدن اینترنت تلفن همراه، گفت: همه ضوابطی که در اینترنت خانگی وجود دارد،‌این ضوابط برای اینترنت‌های خارجی مانند اینترنت تلفن همراه نیز وجود دارد.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دوم اظهارات خود در نشست امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح برخی سؤالات و ابهامات از سوی وکلای ملت گفت:‌ هیئت رئیسه فکری بکند تا زمان کافی برای پاسخ‌گویی به سؤالات و ابهامات نمایندگان فراهم شود زیرا اینکه وزرا نتوانند مطالبی را پاسخ دهند به مصلحت نیست.


واعظی به شبکه ملی اطلاعات که در سؤال نمایندگان مطرح شده بود اشاره کرد و اظهار کرد:‌ این موضوع یک مسئله جدید نیست. در واقع بحث شبکه ملی اطلاعات از 11 یا 12 سال پیش مطرح شده است. حال سؤال من این است که در این 12 سال چرا هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.


وی اضافه کرد: بعد از حضورم در وزارت ارتباطات مشاهده کردم فقط 14 درصد از تکالیفی که طبق برنامه پنجم توسعه بر دوش این وزارتخانه گذاشته شده انجام شده است اما بنده تمام تکالیف این وزارتخانه را بر عهده گرفتم و قول دادم تا پایان سال 94 تمام این اقدامات را انجام دهم که یکی از این موارد شبکه ملی اطلاعات است.


وی سؤالی را مطرح کرد که چرا در 11 سال پیش که هیچ اقدامی درباره شبکه ملی اطلاعات صورت نگرفت هیچ سؤالی پیرامون این موضوع از وزرای وقت نشد و حال که ما امروز در حال انجام اقدامات هستیم سؤال مطرح می‌شود؟


راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، نیازمند افزایش پهنای باند








برای ما جلسات نیم‌ساعته در کمیسیون می‌گذارند که ما فقط در این زمان می‌توانیم پاورپوینت ارائه کنیم؛ یک جلسه مناسب بگذارید تا ما به طور کامل مباحث را برایتان بیان کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات را نیازمند افزایش پهنای باند دانست و خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات این وزارتخانه مصمم است اقدامات لازم در راستای وظایف محوله را هر چه سریع‌تر و به درستی انجام دهد.


واعظی در ادامه اظهارات خود به بیان گزارشی پیرامون اقدامات انجام شده در این وزارتخانه پرداخت و گفت: در زمان حضور من در وزارت ارتباطات پهنای باند داخل 500 گیگابیت در ثانیه بود که امروز این رقم به 2400 گیگابیت در ثانیه افزایش یافته است؛ در حوزه بین‌الملل نیز در زمان حضور من در وزارت ارتباطات پهنای باند 71 بود که امروز این رقم به 171 افزایش یافته است.


واعظی در همین زمینه تصریح کرد: بنای امروز ما بر این است که پهنای باند داخل را گسترش دهیم و همچنین محتوای فاخر در داخل تولید کنیم که مردم بتوانند ضمن استفاده از امکانات از آن محتوا نیز بهره ببرند.


وی به بیان دیگر اقدامات انجام شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و خاطرنشان کرد که امروز 10 میلیون نفر از شهروندان کشورمان می‌توانند از اینترنت موبایل استفاده کنند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به جلسات خود با نمایندگان مجلس نیز اشاره کرد و افزود: برای ما جلسات نیم‌ساعته در کمیسیون می‌گذارند که ما فقط در این زمان می‌توانیم پاورپوینت ارائه کنیم، شما (خطاب به نمایندگان مجلس) یک جلسه مناسب بگذارید تا ما به طور کامل مباحث را برایتان بیان کنیم.


قیمت اینترنت در ایران، همانند سایر کشورهاست


واعظی در ارتباط با بحث نمایندگان سؤال‌کننده پیرامون گرانی اینترنت در کشور نیز اظهار داشت: من نمی‌دانم این مباحث از کجا مطرح می‌شود، آنچه ما امروز در اختیار مردم قرار می‌دهیم از نظر قیمت همانند کشورهای منطقه و سایر کشورهای دنیاست.


وی به دیدار نوروزی خود با نمایندگان هم اشاره کرد و یکی از دغدغه‌های نمایندگان در این جلسات را مسئله کارگزاران روستایی برشمرد و گفت: آنچه مجلس در این زمینه تصویب کند از سوی وزارت ارتباطات اجرایی خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب