دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1395 - 15:35
در دیدار سلطانی فر با کمیسیونر بازار داخلی اتحادیه اروپا تاکید شد

توسعه همکاری‌‌های گردشگری بین سازمان میراث فرهنگی و اتحادیه اروپا

در دیدار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و الیزابت بین کوفسکا کمیسیونر بازار داخلی صنعت، کارآفرینی و شرکت های داخلی اتحادیه اروپا، دو طرف ضمن ابراز علاقه نسبت به امضای سند همکاری در زمینه گردشگری بر توسعه همکاری‌ها در این بخش تاکید کردند.
کد خبر : 126822

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی مسعود سلطانی فر در دیدار با الیزابت بن کوفسکا کمیسیونر بازار داخلی صنعت، کارآفرینی و شرکت‌های داخلی اتحادیه اروپا، با اشاره به فضای جدیدی که پس از لغو تحریم‌های ناعادلانه در ایران فراهم شده است، اشاره کرد و گفت: امروز شرایطی به وجود آمده است تا جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها به طور متقابل از ظرفیتها و پتانسیل‌های موجود در راستای رشد و توسعه خود استفاده کنند.


وی در ادامه با اشاره به مسئولیت ها و وظایف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نقش ویژه این سازمان در فرآیند توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور، تصریح کرد: ایران به لحاظ دارا بودن هویت تاریخی و تمدنی بیش از 10 هزار ساله و با وجود محوطه ها، سایت ها، بناها و مکان‌های تاریخی و فرهنگی، یک کشور موزه است که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است.


معاون رئیس جمهور همچنین با بیان سایر ظرفیتهای گردشگری کشور در بخش های مذهبی، طبیعی، سلامت و بوم‌گردی، اضافه کرد: تنوع اقلیمی ایران که این امکان را به گردشگران می‌دهد تا در عرض یک روز هم امکان اسکی کردن و هم استفاده از آبهای گرم معدنی را داشته باشند، مورد توجه بسیاری از گردشگران است.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: بالا بودن سطح کیفی خدمات درمانی و ارزان بودن ارائه این خدمات موجب شده است که در چند سال اخیر، آمار گردشگرانی که برای استفاده از خدمات درمانی به ایران سفر می‌کنند افزایش یابد.


وی همچنین به رشد 10 درصدی گردشگران ورودی به کشور اشاره کرد و گفت: در رابطه با گردشگران ورودی از کشورهای اروپایی ما با رشد 20،30 و در برخی موارد 40 درصدی مواجه بودیم.


سلطانی فر تصریح کرد: براساس سند چشم‌انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران ما باید تا 20 سال آینده از 30 میلیون گردشگر میزبانی کنیم، این در حالی است که در 10 سال گذشته به دلیل اعمال تحریم‌های ناعادلانه ما از دستیابی به این هدف عقب ماندیم اما با توجه به نرخ رشد 10 درصدی که امروز شاهد آن هستیم تا 10 سال آینده با جبران این عقب ماندگی به اهداف از پیش تعیین شده دست پیدا خواهیم کرد.


معاون رئیس جمهور در ادامه به اقدامات صورت گرفته در رابطه با توسعه صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: امکان صدور ویزای فرودگاهی برای اتباع 190 کشور دنیا در 9 فرودگاه کشور، افزایش زمان ویزای فرودگاهی به 3 ماه با قابلیت تمدید 15 روزه، امکان صدور ویزای الکترونیک تا پایان سال 2016 و در دستور کار بودن لغو روادید با سایر کشورها، از جمله اقدامات مهمی است که در این بخش صورت گرفته است.


وی تصریح کرد: همچنین افزایش هتل‌های 4 و 5 ستاره ، افزایش اقامتگاه‌های بوم گردی، نوسازی و گسترش امکانات حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی، ارتقای سطح کیفی خدمات در هتل ها و تاسیسات گردشگری در قالب برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در دستور کار قرار گرفته است و اقدامات بسیار اثربخشی در این زمینه ها به انجام رسیده است.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران از چندین همایش و اجلاس بین‌المللی اشاره کرد و افزود: راه اندازی دفاتر اطلاع‌رسانی در کشورهای هدف گردشگری که براساس سوابق روابط با ایران شناسایی شده‌اند از دیگر اقداماتی است که صورت گرفته و تاکنون 25 دفتر راه‌اندازی شده است، معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری ایران به مردم سایر کشورها از مهمترین اهداف این دفاتر است.


معاون رئیس جمهور یادآور شد: مسائل بانکی، یکی از مهمترین موضوعات و مشکلات در بخش گردشگری است که امیدواریم ظرف چند ماه آینده شاهد برطرف شدن این موانع باشیم.


وی گفت: ما تلاش می‌کنیم تا از همه ظرفیت‌های موجود در کشور برای توسعه صنعت گردشگری و رشد و توسعه اقتصادی و فرهنگی ایران استفاده کنیم.


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و همچنین توسعه همکاری‌ها در بخش گردشگری تاکید کرد و گفت: با توجه به برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته در بخش گردشگری، امروز فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف اروپایی وجود دارد تا وارد بازار گردشگری ایران شوند.


معاون رئیس جمهور همچنین بر ایجاد زیرساخت‌های دیجیتالی بخش گردشگری تاکید کرد و گفت: در زمینه توسعه زیرساخت‌های فعالیت‌های گردشگری و امکانات مربوط به این بخش اقداماتی در حال انجام است.


سلطانی فر اضافه کرد: امضای سند همکاری بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اتحادیه اروپا، زمینه اجرایی شدن و افق همکاری‌ها در بخش گردشگری را فراهم می‌کند.


ارائه این پیشنهاد از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مورد استقبال و توجه کوفسکا کمیسیونر بازار داخلی صنعت، کارآفرینی و شرکت های داخلی اتحادیه اروپا قرار گرفت و وی اذعان داشت پیگیری این موضوع به عنوان یکی از موارد بسیار مهم را در دستور کار خود قرار خواهد داد.


همچنین الیزابت بن کوفسکا کمیسیونر بازار داخلی صنعت، کارآفرینی و شرکت‌های داخلی اتحادیه اروپا، با بیان اینکه برای پیگیری بحث‌های مطرح شده در سفر فدریکا موگرینی مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به جمهوری اسلامی ایران، به کشورمان سفر کرده است، گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های اقتصادی ما گردشگری است که اشتغالزایی و درآمدزایی فراوانی را به دنبال دارد.


وی تصریح کرد: در کمیسیون بازار داخلی صنعت، کارآفرینی و شرکت‌های داخلی اتحادیه اروپا ما بر این باور هستیم که پتانسیل رشد گردشگری در ایران بسیار بالا است و طی چند سال آینده این صنعت در ایران توسعه خواهد یافت.


کوفسکا در ادامه افزود: ایران در حال حاضر در حال تبدیل شدن به یکی از مقاصد مهم گردشگران اروپایی است.


وی اضافه کرد: چالش‌هایی همچون سرمایه‌گذاری و مهارت در بخش گردشگری اتحادیه اروپا نیز وجود دارد و ما تلاش می‌کنیم تا با استفاده از ظرفیت‌های سازمان جهانی گردشگری و همکاری با اینگونه موسسات بین المللی این موانع و مشکلات را برطرف کنیم.


کمیسیونر بازار داخلی اتحادیه اروپا افزود: اقداماتی که در زمینه ویزا در ایران صورت گرفته است بسیار اثر بخش و مهم است.


کوفسکا تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل مهمی که ارتباط مستقیم با گردشگری دارد، صنایع خلاق و صنایع دستی است که ایران در این زمینه دارای سابقه بسیار خوبی است.


وی گفت: امروز گردشگری به سمت دیجیتالی شدن و استفاده از برنامه ها و نرم افزارهای مختلف پیش می رود و باید زیرساختهای مورد نیاز این بخش نیز مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب