دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1394 - 09:09
واعظ آشتیانی مطرح کرد:

به کی‌روش اجازه عرض‌اندام داده‌اند/ مدیران فدراسیون فوتبال آماتور هستند

امیر واعظ آشتیانی گفت: کسانی که در دنیای آماتوری کار کرده‌اند نمی‌توانند در دنیای حرفه‌ای کاری از پیش ببرند.
کد خبر : 12592

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، بعد از جلسه کارلوس‌کی‌روش با علیرضا اسدی دبیر کل فدراسیون فوتبال، وی ساز جدایی‌اش از تیم ملی را کوک کرد و اعلام کرد که بعد از برگزاری دو بازی دوستانه تیم ملی مقابل شیلی و سوئد از این تیم جدا خواهد شد. در حالی این ادعا از سوی کی‌روش مطرح شد که وی تا پایان جام جهانی 2018 روسیه با فدراسیون فوتبال قرار داشت. بعد از اعلام این خبر از سوی سرمربی تیم ملی، فدراسیون فوتبال و البته وزارت ورزش و جوانان برای متقاعد کردن کی‌روش برای ادامه حضور وی در تیم ملی جلسات متعددی را با سرمربی تیم ملی برگزار کردند و در نهایت موفق شدند کی روش را برای ماندن در ایران راضی کنند.


امیر واعظ آشتیانی رییس سابق فدراسیون دوچرخه سواری و مدیرعامل پیشین باشگاه که مدتی است مسئولیت ورزشی بر عهده ندارد و از بیرون به اتفاقاتی که در ورزش ایران می ‌افتد نگاه می‌کند در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا نقطه نظراتش در خصوص حواشی که در چند روز اخیر در خصوص ماندن و یا رفتن کی روش مطرح شده، بیان کرد که در زیر می خوانید:


پیش بینی هوشمندانه کی روش


مدیرعامل سابق استقلال در ابتدا گفت: «سرمربی پرتغالی تیم ملی با فدراسیون فوتبال تا پایان جام جهانی 2018 قرارداد دارد. به چه دلیل پس از پایان جام ملت‌ها حرف از جدایی می‌زند و وزارت ورزش برای ماندن او به کفاشیان ماموریت ویژه می دهد؟ دلیل آن کاملا مشخص است. حتما کی روش در این قرارداد پیش بینی هوشمندانه‌ای انجام داده‌ است که وقتی قصد دارد آن را فسخ کند؛ فدراسیون برای نگه داشتنش تلاش زیادی می‌کند. به طور حتم او تدابیر لازم را در زمان بستن قرارداد کرده بود که به راحتی ساز جدایی کوک کرد.»


مقصر فدراسیون است


وی دلیل این موضوع را ضعف فدراسیون فوتبال دانست و ادامه داد:«این ضعف مدیریتی فدراسیون فوتبال است که ابتدایی‌ترین مسائل تنظیم قرارداد را نمی‌دانند. افرادی که تحت عنوان مدیر در فدراسیون کار می کنند از شاکله مدیریتی اطلاعی ندارند. آنان به صورت سنتی کار کرده‌اند و تا دم مرگ هم حاضر نیستند پست خود را تحویل مدیران جوان بدهند. فوتبال ایران را باید از ریشه درست کرد و اینکه موردی بخشی از آن را سر و سامان داد، فایده‌ای ندارد.»


حسن استفاده کی روش


رئیس سابق فدراسیون دوچرخه سواری در ادامه با بیان این موضوع که کی‌روش با درک این موضوع سعی دارد تا بهترین استفاده را ببرد افزود:«هر کس دیگری هم جای کی‌روش بود و چنین کادر مدیریتی را بالای سرش می‌دید متوجه این ضعف مدیریتی می‌شد از این موضوع نهایت استفاده را می‌برد. به نظرم کی‌روش از این نامدیریتی نهایت استفاده را می‌برد. اگر شخص دیگری هم جای کی‌روش بود شاید از این کادر فدراسیون سوءاستفاده می‌کرد. فدراسیونی که نمی تواند یک قرارداد بین المللی ببندد، مسلما نمی‌تواند به سرمربی تیم ملی بزرگسالانش دستور دهد و او را استنطاق کند.»


حل ریشه‌ای مشکلات


آشتیانی معتقد است که البته این ضعف با رفتن کفاشیان حل نمی شود.وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت:« اگر او برود و مدیری مشابه اوعهده دار ریاست فدراسیون می شود. مشکل فوتبال ایران باید از پایه حل شود. نه تنها فوتبال بلکه ورزش ایران باید بنیادی تغییر کند.واقعا جای تاسف دارد که ورزشکاران توانمند ما سالیان سال زیر نظر مدیران کم توان کارکرده‌اند. کشوری که پتانسیل بالایی دارد نباید ورزشکارانش پایین‌تر ازحداقل توانشان کار کنند.بازهم می‌گویم که ما یک قرارداد ساده با یک مربی خارجی نمی توانیم ببندیم. وقتی مفاد قرارداد به سود مربی است مطمئنا اوازفضای حاصل سود می‌برد. کی‌روش مقصر نیست. به او فرصت و فضای عرضاندام داده‌اند.»


مدیران آماتور و کار حرفه ای


آشتیانی معتقد است عوامل اجرایی فدراسیون کارآمد نیستند به همین دلیل این فدراسیون نه تنها مشکلاتش حل نمی‌شود بلکه هر روز با چالش جدیدی رو به رو می شود. « کسانی که در دنیای آماتوری کار کرده‌اند نمی توانند در دنیای حرفه ای کاری از پیش ببرند. امروز آماتورها در سطح کلان ورزش کشور مدیریت می کنند و چگونه می توان از افرادی که آشنایی با مدیریت روز دنیا ندارند انتظار کارهای حرفه‌ای داشت. امروز متاسفانه مدیران فدراسیون فوتبال آماتور هستند. کی روش حق ندارد به مدیر کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال که سابقه مدیریت در بخش‌های مختلف فوتبال ایران را دارد توهین کند و بعد از آن هم از او شکایت کند. رییس فدراسیون مقصر است که اجازه این کار را به کی‌روش داده‌ است. این مرد پرتغالی هر کاری دلش بخواهد می کند. سرپرست تیم ملی را خودش انتخاب می‌کند. مترجمش هر خبری را ولو به ضرر منافع کشورش در اختیار او می گذارد. دبیر کل فدراسیون هم که اعتراض کند بلافاصله نشست مطبوعاتی می گذارد و درخواست فسخ قراردادش را می‌دهد.»


مشکل پول نیست


آیا چالش اصلی ما پول است؟ واعظ آشتیانی با طرح این سوال خاطرنشان کرد: «واقعا اگر پول باشد هیچ مشکل دیگری وجود ندارد و تمامی عقب ماندگی‌های ورزش ما با خرج کردن پول زیاد حل می شود؟ به هیچ عنوان نباید پول را عنوان حلال همه مشکلات دانست. ما باید ضعف‌های مفرط خود در عرصه مدیریت را برطرف کنیم. اگر معضلات خود را به روز کنیم، خواهیم دید که پول نیاز اصلی نیست. ما مدیریت، برنامه ریزی، امکانات سخت افزاری و پس از آن علمی که بهره برداری صحیح از ورزش کنیم را نیاز داریم. البته این مفاهیم برای مدیران آماتور ورزش ما نا آشناست.»


ایرادهای تیم ملی امید


مدیرعامل سابق استقلال در بخش پایانی صحبت‌هایش به شرایط مربیان تیم امید اشاره کرد و گفت: « واقعا در کجای دنیا کادر فنی تیم ملی فوتبال امید یک کشور که برای صعود به المپیک تلاش می‌کند با فدراسیون کشورش قرارداد ندارد؟ حقیقتا من متعجبم که خاکپور و دستیارانش بدون هیچ گونه دریافتی برای تیم ملی امید کار می‌کنند. این مورد هم از موارد قابل تامل در کارنامه فدراسیون فوتبال است. خوب نتیجه هم که همه دیدند. ایران باز هم مقابل یک تیم نسبتا آماده مثل عربستان شکست خورد. نپال، فلسطین و افغانستان را که تیم محلات هم شکست‌شان می داد. پیش از شروع بازی‌ها تلاش فراوانی شد تا سردار آزمون و علیرضا جهانبخش به تیم امید اضافه شوند و در تیم ملی بزرگسالان حاضر نگردند. این اتفاق افتاد اما چه نتیجه ای از آن به دست آمد. باز هم تا یک قدمی سقوط پیش رفتیم. ما در صنعت برای استفاده از دستگاه های پیشرفته و عادی تعریف داریم. در فوتبال نیز باید برای استفاده از ستاره‌هایمان برنامه داشته باشیم. باید بدانیم که از ستاره‌ها در چه شرایطی و چگونه استفاده کنیم تا زحمتمان بی اثر نماند. اگر راهکاری برای استفاده از نسل فعلی فوتبال مان نداشته باشیم مطمئنا در آینده به مشکل بر می‌خوریم.»




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب