دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1394 - 16:10
قالیباف در اولین همایش فصلی مدیران شهرداری تهران مطرح کرد؛

مصلای تهران غصه‌هایی دارد که با افتخار آنها را می‌خورم/ رهبری فرمودند بروید و این مصلی را حل و فصل کنید

شهردار تهران گفت: فهم بنده از همزبانی تنها این نیست که ما با هم، هم سخن باشیم و یک حرف بزنیم. در حقیقت همزبانی این است که مدیران، مسئولان و مجموعه جامعه ما ناسخ و منسوخ هم نباشند و البته که همدلی از همزبانی هم بهتر است.
کد خبر : 12302

به گزارش گروه اجتماعی آنا، محمد باقر قالیباف در سخنانی در اولین همایش فصلی مدیران شهرداری تهران در سال ۱۳۹۴ که با حضور معاونان و مدیران شهری و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در محل تالار ایران زمین برگزار شد، با اشاره به نام‌گذاری سال جاری به عنوان سال همدلی و همزبانی بین مردم و مجموعه دولت و مدیران، ابراز داشت: مقام معظم رهبری این تعبیر را به کار بردند که مردم به عنوان کارفرما و ما نیز به عنوان خدمتگزاران و پیمانکاران مردم هستیم و امسال را به عنوان همدلی و همزبانی نامیدند. شاید این تاکید بر این موضوع باشد که در شرایط پیش رو بیش از هر زمان دیگری نیازمند به وحدت و انسجام واقعی هستیم.


وی یادآور شد: طبیعتا ما از پیام مقام معظم رهبری اینگونه درک می‌کنیم که هر گونه حرکت به سمت اختلاف، بهانه‌گیری و تضعیف کردن مجموعه‌هایی که مشغول خدمت به مردم هستند کار پسندیده‌ای نیست، مخصوصا در راس آن دولت قرار دارد که در این شرایط سخت بار سنگین را به دوش می‌کشد. باید بگوییم همدلی در معنای اصلی خودش یعنی اینکه باید یک عمل همسو انجام دهیم و تشتت در اقدامات و عمل ما وجود نداشته باشد. البته این امر به معنای آن نیست که کار کار‌شناسی بین هر دستگاهی و مجموعه‌ای وجود نداشته باشد اما اگر به یک تصمیم جمعی رسیدیم، همه نیازمند عمل همسو هستیم و نباید آن اقدام را در این شرایط خاص تضعیف کنیم.


شهردار تهران افزود: فهم بنده از همزبانی تنها این نیست که ما با هم هم‌سخن باشیم یک حرف بزنیم، در حقیقت همزبانی این است که مدیران، مسئولان و مجموعه جامعه ما ناسخ و منسوخ هم نباشند و البته که همدلی از همزبانی هم بهتر است. نباید اینطور باشد که در خلوت یا در غیاب یک فرد یک چیز بگوییم و در حضور خود فرد چیز دیگری بگوییم یا اینکه در عمل کار دیگری انجام دهیم بلکه در عمل هم باید با یکدیگر همسو باشیم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست‌های کاری شهرداری تهران در سال جاری، خطاب به مدیران شهرداری تهران تصریح کرد: هیچ کس حق ندارد کاری خارج از برنامه سال ۹۴ انجام دهد و نباید خارج از ردیف‌ها، پروژه‌ها و برنامه پیش برویم. در این میان باید اولویت را به پروژه‌های نیمه تمام و پروژه‌های بالای ۵۰ درصد بدهیم و سپس پروژه‌های تصویب شده جدید را آغاز کنیم. همچنین ضروری است شیبی که شورای اسلامی شهر تهران به منظور جمع کردن گسترش‌های بی‌رویه ارایه کرده را مد نظر داشته و آن سیاست‌ها را دنبال کنیم همانطور که در سال گذشته نیز این اتفاق به همین شکل رخ داد.


ما هیچ وقت ادعا نداریم که ریشه فساد را در شهرداری می‌خشکانیم


قالیباف با تاکید بر اینکه موضوعات مربوط به سلامت اداری، مبارزه با فساد و شفافیت مالی باید همانند گذشته پیگیری شده و این زنجیره تکمیل شود، تاکید کرد: ما هیچ وقت ادعا نداریم که ریشه فساد را در شهرداری می‌خشکانیم، اما گسترش فساد نباید اتفاق بیفتد و فساد رو به کاهش نیز بیاید؛ مخصوصا آنکه باید کار را سیستمی اصلاح کنیم.


وی تاکید کرد: دو نقطه داریم که تولید فساد از آنجا آغاز می‌شود، یکی حوزه شهرسازی و دوم حوزه درآمد‌ها در بحث پول، چک و... است که این مورد را باید به صورت سیستمی درست کنیم، البته این موضوع را اصلاح کرده و تصمیم‌ها را گرفته‌ایم اما امسال باید این موضوع را با قدرت دنبال کنیم.


شهردار تهران در ادامه عنوان کرد: جمعه گذشته در جایی دیدم که عزیزی دو واحد روی خانه خود گذاشته و از من تخفیف می‌خواست. من گفتم اساس این کار تخلف است. چرا این اتفاق می‌افتد؟ بخشی به این دلیل است که با افرادی که در منسب مسئولیت و قدرت هستند رودربایستی می‌کنیم. من سر سفره این فرد نشسته بودم اما به او گفتم خلاف کردی! به شهردار منطقه هم گفتم اگر تخریب نکنی، خودم می‌روم و تخریب می‌کنم، چون آن عزیز را دوست دارم و نمی‌خواهم آسیبی به او برسد. بنابر این باید هم برخورد کنیم و هم سیستم را اصلاح کنیم.


قالیباف در تشریح ادامه سیاست‌ها و رویکرد‌های سال جاری شهرداری تهران بر ضرورت توجه به بحث معماری و نما، رویکردهای ۱۸ گانه فرهنگی و اجتماعی، موضوعات اجتماعی و مسایل مرتبط با آسیب‌های اجتماعی و فقر زدایی تاکید کرد.


وی در ادامه عنوان داشت: فهم ما از دین و بزرگان اسلامی این است که نماد جامعه اسلامی در حوزه شهرداری که ما مسئولیت آن را بر عهده داریم دو چیز باید داشته باشد و دو چیز نباید داشته باشد. آن دو چیزی که باید داشته باشد تعلیم و تکریم است و آن دو چیزی که نباید داشته باشد فقر و تکاثر است. بنابراین در همه کارهای فرهنگی باید محور ۱۸ گانه را مد نظر قرار داشته باشیم و ببینیم آیا تکریم و تعلیم و مبارزه با فقر و تکاثر را دنبال می‌کند یا خیر. این موارد شاخص‌های ماست و باید تلاش کنیم تا آن‌ها را با قوت و قدرت دنبال کنیم.


شهردار تهران همچنین بر ضرورت اجرای طرح «خط سفید» در شهر تهران تاکید کرد و گفت: بودجه‌ای که به این منظور تصویب کرده‌ایم با اولویت نظم و انضباط ترافیکی و با تاکید بر خط سفید در شهر تهران است. در این راستا همه مناطق تلاش کردند و زیر ساخت‌های مرتبط با این موضوع آماده‌سازی شده است تا جایی که اولویت برنامه بهار نیز بر این موضوع متمرکز شد و حوزه‌های عمرانی و حمل و نقل در این زمینه تلاش کردند.


اردیبهشت امسال طرح «خط سفید» به دقت اجرایی خواهد شد


به گفته قالیباف آغاز فصل اردیبهشت، آغاز زمان اجرای دقیق طرح خط سفید در شهر تهران است و شهرداری تهران این طرح را با محوریت شعار «آسمان آبی و زمین پاک» دنبال خواهد کرد.


وی در ادامه به جابه‌جایی تعدادی از معاونان و مدیران شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: البته که کسی از جمع کاری ما خداحافظی نکرده است بلکه عزیزی از یک موضع کاری، به یک موضع کاری دیگری رفته است و این مثل یک تیم ورزشی است که نقش و محل بازی یک فرد عوض شده است، اما همه این موارد مربوط به تیم کاری در مجموعه شهرداری تهران است.


بنابراین امروز تودیعی نداریم چرا که هیچ عزیزی از جمع ما کاسته نشده است بلکه بنا به ضرورت‌ها عزیزی از یک مقر خدمتی به مقر خدمتی دیگری منتقل شده است.


شهردار تهران تاکید کرد: این ظرفیت از قبل هم وجود داشته است و امروز با‌ شناختی که از مجموعه شهرداری پیدا کردیم، سیستم ارتقا کار خود را در سطوح مختلف شهرداری تهران انجام می‌دهد. البته گاهی اوقات بعضی حرف‌ها و فشار‌ها را می‌آورند اما خودم به صورت دقیق نظارت وکنترل می‌کنم به گونه‌ای که گراف و جدول نیروهای شهرداری را از کار‌شناسان سطح ناحیه و مناطق دارم که چطور جوانان رشد می‌کنند و کارشان را انجام می‌دهند.


قالیباف در ادامه با اشاره به انتصاب محمود صلاحی به عنوان رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، تصریح کرد: سازمان فرهنگی و هنری جای مهمی است و صلاحی نیز از چهره‌های فرهنگی به شمار می‌رود.


وی با اشاره به زحمات حجت الاسلام شهاب مرادی در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، ابراز داشت: ما ایشان را دوست داشتیم و دوست داریم چرا که حجت الاسلام مرادی روحیه جوانمردی دارند و برای ما عزیز بودند و عزیز‌تر هستند. ما پیش از این در حوزه شهرداری تهران در خدمت شهاب مرادی بوده‌ایم و امروز نیز به عنوان مشاور فرهنگی بنده در شهرداری تهران حضور دارند. حجت الاسلام مرادی دردل جوانان، مردم و جامعه جا دارند و من به ایشان عرض کردم که خودت یک سازمان فرهنگی هستی، ما ایشان را در کنار خودمان داشتیم، داریم و خواهیم داشت.


شهردار تهران در ادامه به انتصاب ناصر امانی به عنوان معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: ایشان نیز برادر شناخته شده، زحمت کش، رزمنده و خانواده شهید است که شناخت خوبی از شهرداری تهران دارد و امیدوارم در برنامه‌ریزی‌ها موفق باشد.


محمدباقر قالیباف همچنین یادآور شد: مازیار حسینی در حوزه کار عمرانی نشان داد که انتخاب ما در ابتدا به منظور انتصاب ایشان اشتباه نبوده است. وی آن زمان نیروی جوانی بود که شاید تجربه کار مدیریتی در این سطح نداشت اما زحمت کشید و خوش درخشید. به گونه‌ای که آثار و برکات آن در شهر قابل مشاهده است. البته که این نتیجه‌‌ همان همدلی و همراهی همه مجموعه شهرداری است اما ایشان پیش قراول این کار بود و با درایت و علم خود زحمت کشید.


مصلای تهران غصه‌هایی دارد که با افتخار آنها را می‌خورم


شهردار تهران با اشاره به تکمیل کار عمرانی پروژه مصلی بزرگ تهران از سوی شهرداری تهران، تصریح کرد: مصلای تهران پروژه مهمی است که اخیرا در شهر تهران به ما واگذار شده و از بنده مطالبه شده است. مقام معظم رهبری فرمودند که باید بروید و این مصلی تهران را حل و فصل کنید. در این میان از آنجایی که دکتر مازیار حسینی از جزئیات کار مطلع است، در این کار مشغول به فعالیت خواهد شد. البته آنجا سختی‌هایی هم دارد که سختی‌ها و غصه‌ها برای من است؛ من با افتخار غصه‌هایش را می‌خورم و با کمک دوستان این کار را انجام خواهیم داد.


به گفته شهردار تهران نماد مصلی تنها یک پروژه نیست، بلکه یک نماد انقلابی، دینی و معماری ماست که به عنوان یک پروژه شاخص تمدن جدید اسلامی باقی خواهد بود و کار بسیار مهم و عظیمی به شمار می‌رود.


وی در ادامه گفت: ما قول دادیم که کمک کنیم تا پروژه مصلی تهران تکمیل شود و این پروژه بحث‌های مهم مدیریتی و فنی نیز دارد. من نیز دیدم که از هر جهت زیبنده است زحمت این کار را به دوش دکتر مازیار حسینی بگذارم تا کار را در آنجا شروع کند.


قالیباف در ادامه با تقدیر از زحمات مهندس نادری در حوزه شهرسازی و معماری نیز ابراز داشت: از سال ۸۹ که بوستان ولایت کار خود را آغاز کرد، بحث شد که ۳۰ درصد از احداث را انجام دهیم و ۷۰ درصد برای فضای سبز باز باقی بگذاریم. اما وقتی گزارش طرح اولیه را خدمت مقام معظم رهبری ارایه کردم، احساس کردم اگر بتوانیم چاره‌اندیشی کنیم و همه آنجا را به عنوان یک زیر ساخت با مرکزیت کار فضای سبز و اکولوژیکی نگاه کنیم، به خواسته مقام معظم رهبری و منفعت شهر نزدیک‌تر است. این در شرایطی است که شهرداری هیچ منفعت اقتصادی از این فضا نبرد و به جز هزینه‌های این بوستان، درآمدی از آن کسب نکند.


شهردار تهران ادامه داد: به همین منظور تلاش کردیم و طرح بوستان ولایت احداث شد. در این طرح مقرر شد نهایتا ۱۵ درصد از بوستان ولایت را زیر سطح اشغال ببریم و اماکنی همچون تالار شهر و مرکز موزه‌های علمی را در این بوستان بسازیم اما بیش از ۸۵ درصد از فضای آن به عنوان باغ ایرانی ساخته شود.


وی گفت: هم اکنون نقشه اولیه طرح این بوستان وجود دارد و به دنبال آن هستیم تا مابقی این کار را ادامه دهیم تا کار ماندگاری در شهر صورت گیرد. از آنجایی که مهندس نادری از قبل در جریان این طرح قرار داشت و این کار را انجام می‌داد، ایشان از این به بعد نیز طرح بوستان ولایت را دنبال خواهد کرد.


قالیباف در ادامه با اشاره به حضور مهندس پژمان پشمچی‌زاده در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، اظهار کرد: ایشان از چهره‌های شناخته شده و خدوم شهر هست که در این مجموعه با وی آشنا شدم و از این پس در معاونت شهرسازی و معماری انجام وظیفه می‌کنند.


شهردار تهران در ادامه به تلاش‌های دادوش هاشمی در معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: ما پیش از این با آقای هاشمی آشنایی نداشتیم اما ایشان آمدند و کار را شروع کردند. انصاف قضیه این است که ایشان در حوزه توزیع پول، کنترل، تزریق به جا به پروژه‌ها و انضباط در واگذاری نسبت به گذشته شهرداری گام بسیار بزرگی را برداشتند.


وی گفت: حوزه معاونت مالی و اداری شهرداری تهران یک معاونت مادر محسوب می‌شود که باید سنگ صبور همه شود. آقای هاشمی نیز در بعضی از موارد ستاره‌هایش را گرفته است. بعضی وقت‌ها افراد حرف‌هایی را می‌زنند که حیثیت برخی را زیر سوال می‌برند، در این میان من تمام قد از دادوش هاشمی دفاع می‌کنم ولی احساس کردم که به روحیه همگرایی بیشتری در تعاملات نیاز داریم.


محمدباقر قالیباف افزود: ایشان انصافا تعاملات خوبی را با بانک‌ها برقرار کرد که از این جهت خدا قوت می‌گوییم. از اینکه در این موضوع نیز همراهی کرد تا کار با انسجام و همگرایی بیشتری مخصوصا در حوزه معاونت‌ها و سازمان‌ها پیش رود، تشکر می‌کنم؛ بنده وظیفه دارم که به صورت صریح بگویم جز این موضوع، هیچ بحث دیگری مطرح نبود. به همین منظور در شهرداری تهران باز هم در خدمت آقای هاشمی هستیم و ایشان مشاور بنده است تا از فرصت‌ها و توانمندی‌‌هایشان استفاده کنم.


شهردار تهران با اشاره به انتصاب قدرت الله گودرزی به عنوان معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، تاکید کرد: من تجربه کار با ایشان را در نزدیک به دو دهه دارم. آقای گودرزی از برادران پر کار، پر تلاش، آَشنا به مسایل اقتصادی، بازرگانی، حقوقی است و واقعا جا دارد که ارتقا پیدا کند.


وی ادامه داد: زمانی تصمیم گرفتیم که فروشگاه شهروند منحل شود، اما کار گودرزی در فروشگاه شهروند همه را منصرف کرد و به اتفاق گفتیم که شهروند توسعه پیدا کند. همچنین پیش از این تک تک کارمندان فروشگاه شهروند معترض بودند اما امروز همه کارمندان با عشق کار خود را دنبال می‌کنند؛ ایشان همچنین در سلامت، جسارت و شفافیت برادری بسیار زحمت کش است.


شهردار تهران همچنین بیان کرد: هر کدام از این جا به جایی‌ها پشتوانه و دلایلی داشته است. بعضی‌ها احساس کردند روز چهارشنبه تصمیم گرفتیم که جابجایی را انجام دهیم اما درباره این موضوع در یک پروسه کاری با همه آدم‌های صاحب نظر درون و بیرون شهرداری و در شورای شهر صحبت کردم و نظرات را نسبت به ویژگی‌های افراد گرفتم. در ‌‌نهایت این جا به جایی‌ها بعد از عید در یک جلسه کاری انجام شد تا وقت را از دست ندهیم و کار را پیش ببریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب