دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1394 - 14:52
وزیر بهداشت تاکید کرد

ضرورت تشکیل کمیته اخلاق در حوزه دندانپزشکی

وزیر بهداشت گفت: جامعه دندانپزشکی نیز بخش مهمی از جامعه پزشکی است و اگر هم افزایی ایجاد و کار تیمی انجام شود سطح و کیفیت خدمات حوزه سلامت دهان و دندان نیز ارتقا می‌یابد.
کد خبر : 12279

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حسن هاشمی در مراسم آغاز طرح تحول سلامت و بزرگداشت روز دندانپزشک ضمن تبریک این روز به جامعه دندانپزشکی کشور اظهار امیدواری کرد که این رشته در ارائه خدمات موثری که برای مردم داشته است بتواند در مسیر کاهش مشکلات مردم نهایت تلاش خود را داشته باشد.


وزیر بهداشت با بیان این که طبق نظرسنجی‌ها جامعه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی همچنان جزء گروه‌های مورد احترام جامعه و در رده‌های دوم و سوم محبوبیت قرار دارند، یادآور شد: توقع بی‌جایی است که فکر کنیم شرایط همیشه این گونه باقی خواهد ماند و باید همیشه رفتار، کردار و نوع خدمتی که به مردم ارائه می‌دهیم و نیز در توجه و احترام به مردم، بازنگری و ارزیابی از خود داشته باشیم.


ضرورت تشکیل کمیته اخلاق در حوزه دندانپزشکی


هاشمی با بیان این که نمی‌توانیم بگوییم در صنفی که کار می‌کنیم بی‌نقص هستیم، از انجمن‌های دندانپزشکی خواست نسبت به تشکیل کمیته اخلاق و موازین دندانپزشکی اقدام کنند.


وی افزود: افرادی مانند ابوریحان و ابوعلی سینا حکیم بودند و نگاه مردم به آنها متفاوت بوده است.


هاشمی یادآور شد: در جایی که مسائل مالی تعیین کننده بوده و مبنا قرار می‌گیرد حتما احتمال خطا در آن حوزه وجود دارد و جامعه دندانپزشکی نیز بری از خطا نیست بنابراین باید به مسائل اخلاقی توجه کنیم و به مردم احترام بگذاریم.


وزیر بهداشت در ادامه، راه اندازی و تشکیل شورای سلامت دهان و دندان در وزارت بهداشت را مورد اشاره قرار داد و گفت: حوزه دندانپزشکی در معاونت‌های بهداشت و درمان جایگاه سازمانی نداشته است و تمام امورات مربوط به دندانپزشکی به دبیرخانه دندانپزشکی ختم می‌شد و البته نقدهایی هم بر آن وارد می‌شد.


وی با بیان این که ایجاد مجموعه‌هایی برای تصمیم‌گیری در مورد حوزه دندانپزشکی کشور ضروری بود، گفت: بر همین اساس تصمیم گرفتیم شورای سلامت دهان و دندان را در این وزارتخانه راه اندازی کنیم.


عدم توجه به سلامت دهان و دندان دلیل ایجاد بسیاری از بیماری‌ها


وزیر بهداشت با بیان این که بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها به دلیل عدم توجه به سلامت دهان و دندان است، گفت: انواع بیماری‌های صعب العلاج و نیز بیماری‌های شایع دستگاه گوارش به دلیل بی‌توجهی به سلامت دهان و دندان ایجاد می‌شود و با توجه به هزینه‌های که مردم برای سلامت دهان و دندان خود می‌پردازند شورای سلامت دهان و دندان در وزارت بهداشت تشکیل شد.


هاشمی با اشاره به این که ممکن است افرادی به این شورا نقد داشته باشند، گفت: این افراد نباید به حاشیه‌ها توجه کنند و اصل تشکیل سازمان و جایگاهی برای تصمیم‌گیری‌ها در حوزه دندانپزشکی به منظور کاهش مشکلات مردم در بخش سلامت دهان و دندان را مدنظر قرار دهند.


وزیر بهداشت گفت: خیلی موافق اعلام این برنامه تحت عنوان آغاز طرح تحول در حوزه دهان و دندان نیستم و معتقدم ابتدا باید کار را شروع و پس از اطمینان از استقرار آن، اجرای آن را اعلام کرد.


مراقب دستاوردهای طرح تحول سلامت باشیم


وزیر بهداشت با اشاره به این که مردم ما در ادوار مختلف با قول‌ها و وعده‌های عملی نشده‌ای از سوی مسئولان روبرو بوده‌اند، تصریح کرد: باید به وعده‌های داده شده به مردم عمل و مراقب باشیم دستاوردهای طرح تحول سلامت که در طول یک سال گذشته با تلاش همه دست اندرکاران و دانشگاه‌های علوم پزشکی به دست آمده است، از بین نرود.


هاشمی یادآور شد: آنچه در حوزه دندانپزشکی قرار است اتفاق بیفتد عمدتاً پیشگیری آن هم از سنین کودکی است و با توجه به هدف گذاری‌های انجام شده، پیشگیری و درمان از گروه ابتدایی و پایه اول شروع شده و تا دوره متوسطه ادامه می‌یابد.


وی در عین حال ضرورت توجه به بهداشت دهان و دندان در افراد سنین بالا را مورد اشاره قرار داد و گفت: بیمه‌ها باید در این زمینه کمک کنند.


وی تاکید کرد: بیمارستان‌ها باید از درمانگاه‌های دندانپزشکی برخوردار باشند و این به معنای تقویت بخش خصوصی است.


مشارکت بخش خصوصی برای ارتقای وضعیت بهداشت دهان و دندان در کشور


وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت تقویت فرهنگ مردم برای توجه به موضوع بهداشت و دهان گفت: ممطمئناً در این طرح نیز همکاران بخش خصوصی می‌توانند مشارکت کنند و برای ارتقاء وضعیت بهداشت دهان و دندان اقصی نقاط کشور کمک نمایند.


وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت ارتقای بهداشت دهان و دندان کشور نسبت به کشورهای همسایه تصریح کرد: جامعه دندانپزشکی نیز بخش مهمی از جامعه پزشکی است و اگر هم‌افزایی ایجاد شود و کار تیمی انجام شود سطح و کیفیت خدمات حوزه سلامت دهان و دندان نیز ارتقا می‌یابد.


ایجاد رشته‌های دستیاری دندانپزشکی


وزیر بهداشت همچنین بر ایجاد رشته های دستیاری دندانپزشکی تاکید کرد و گفت: این مشکل را در حوزه پرستاری هم داریم.


هاشمی ابراز امیدواری کرد با همکاری معاونت آموزشی و دبیرخانه سلامت دهان و دندان نسبت به راه اندازی رشته‌های دستیاری دندانپزشکی نیز اقدام شود.


وی با اشاره به کمبود دندانپزشک در کشور گفت: همچنان در مناطق محروم کشور با مشکل کمبود پزشک و دندانپزشک روبرو هستیم و برای رفع این مشکل علاوه بر اصلاح تعرفه‌ها باید بخش عمده‌ای از ظرفیت‌ها را به نیروهای بومی اختصاص دهیم و برای ماندگاری آنها در مناطق محروم امتیازاتی را در نظر بگیریم.


وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت ایجاد دسترسی نسبت به خدمات دندانپزشکی و نیز سر و سامان دادن به بازار مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تاکید کرد و در پایان خطاب به اعضای شورای سیاست گذاری سلامت دهان و دندان گفت: انتظار دارم جایگاه حوزه دندانپزشکی و نیز نقشه راه سلامت دهان و دندان در ساختار وزارت بهداشت به گونه‌ای ترسیم و تعریف شود که برنامه‌های این حوزه استمرار یابد و تنها مربوط به این دولت نباشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب