مصرف سیگار عامل 90 درصد ابتلا به سرطان ریه در مردان/ مالیات بر سیگار افزایش یابد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اکبر سیاری در یک نشست خبری در زمینه بررسی افزایش مالیات بر سیگار و تاثیر آن بر کاهش مصرف، با بیان اینکه 6 میلیون نفر در دنیا به طور سالانه بر اثر مصرف دخانیات فوت میکنند، گفت: 600 هزار نفر از این افراد به دلیل مصرف سیگار نمیمیرند، بلکه آنها در معرض دود سیگار قرار میگیرند.
5 میلیون و 300 هزار سیگاری در ایران
وی همچنین گفت: در ایران سالانه 50 هزار نفر بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست میدهند. در حال حاضر 5 میلیون و 300 هزار نفر در کشور سیگار مصرف میکنند و سالانه 10 هزار میلیارد تومان اعتبار صرف مصرف سیگار میشود. همچنین 20 تا 30 سال از عمر مفید افراد سیگاری به دلیل مصرف این ماده کاهش مییابد.
معاون وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به خطرات مصرف سیگار اظهار کرد: خطر سرطان ریه در افراد سیگاری 30 برابر و خطر بروز سکته قلبی در آنها دو تا چهار برابر سایرین است. همچنین در مردان 90 درصد و در زنان 80 درصد بروز سرطان ریه مربوط به مصرف سیگار است. بنابراین باید مردم را از خطرات اقتصادی و سلامتی مصرف سیگار مطلع کنیم.
سیاری با بیان اینکه یکی از راههای کاهش مصرف سیگار افزایش هزینه لذت از سیگار است، گفت: قیمت سیگار باید از طریق افزایش مالیات، بیشتر شود. در ایران 11 درصد قیمت خرده فروشیها مالیات اخذ میشود. اگر 10 درصد مالیات افزایش یابد، میتوان گفت هشت درصد مصرف آن کم خواهد شد.
سیاری با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت هیچ پولی از افزایش مالیات نمیخواهد، تصریح کرد: دلیل مخالفت مخالفان افزایش مالیات بر سیگار، افزایش قاچاق است؛ این درحالیست که باید با روشهای جلوگیری از قاچاق با قاچاق سیگار مبارزه کنیم. وزارت بهداشت هیچ پولی از افزایش مالیات بر سیگار نمیخواهد. همچنین ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی، ایجاد و گسترش کلینیکهای ترک سیگار از دیگر راهکارهای ما برای کاهش مصرف سیگار است.
قلیان؛ مشکلی جدی است
معاون وزیر بهداشت مصرف قلیان را از مشکلات جدی حال حاضر در جامعه ایران دانست و ادامه داد: در حال حاضر مصرف قلیان به یکی از مشکلات جدی ما در جامعه تبدیل شده و امروزه قلیان کشیدن در جامعه نوعی کلاس محسوب میشود. انتظار ما این است که روی قلیان به عنوان یک ضد ارزش کار کنیم؛ زیرا این موضوع سلامت مردم را به خطر انداخته و هزینههای زیادی را تحمیل میکند.
سیاری در تشریح برخی اقداماتی که باید انجام شود، گفت: ابتدا باید در زمینه خطرات مصرف سیگار اطلاع رسانی شود. همچنین بالا بردن مالیات سیگار، عدم مصرف سیگار در اماکن عمومی، مصور بودن به هشدارهای بهداشتی تاثیرگذار جهت اینکه مردم متوجه مضرات آن شوند از جمله کارهایی است که باید عملی شود و مطالعاتی در این راستا صورت گیرد. بنابراین در حال حاضر ما به دنبال افزایش مالیات بر سیگار هستیم؛ زیرا با افزایش مالیات، مصرف این ماده کاهش مییابد.
انتهای پیام/