برای اولین بار؛ سقف مجاز مصرف شکر و نمک در نوشابه و نان تعیین شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: طی سالهای طولانی گذشته، ذائقه مردم به سمت مواد غذایی چرب و طعمهای شور و شیرین هدایت شده است و تغییر این ذائقه نیاز به زمان طولانی دارد و در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
رئیس سازمان غذا و دارو ضمن انتقاد از تبلیغاتی که در رسانههای مختلف درباره مصرف غذاهای شور و شیرین انجام میشود، افزود: حتی در مورد دوغ که یک نوشیدنی مفید است، افزودن تدریجی نمک طی سالهای گذشته، ذائقه مردم را به سمت دوغ شور هدایت کرده است به شکلی که در حال حاضر مردم دوغ شورتر را خوشمزهتر میدانند و میپسندند.
دیناروند در مورد طعم شور نانهای سنتی گفت: در مورد نان نیز، مردم نانی را میپسندند که نمک بیشتری دارد و اگر بخواهیم میزان نمک را به یک باره اصلاح کنیم، مصرف کنندگان اعتراض خواهند کرد که چرا نانها بی مزه شدهاند.
رئیس سازمان غذا و دارو در این مورد تاکید کرد: اصلاح این ذائقهها کار سادهای نیست و نمیتوان با تصمیم و اقدام یک شبه، یک روزه یا حتی یک ساله امکان پذیر شود؛ بنابراین برنامه ما در وزارت بهداشت این است که به تدریج و کم کم ذائقه مردم را به سمت مواد کم ضررتر و موادی که شکر، چربی و نمک کمتری داشته باشد، هدایت کنیم.
دیناروند گفت: در این مسیر برای اصلاح تدریجی ذائقه مردم، میزان نمک مجاز در نانها و تولیدات صنایع غذایی و همین طور میزان حد مجاز شکر را در نوشیدنیهای صنعتی و آبمیوهها به تدریج کاهش یافته و برای اولین بار برای میزان مجاز شکر در نوشابهها و نمک در نانها سقف تعیین شده که این روند تدریجی تا رسیدن به حد مطلوب ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/