دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1395 - 10:41
با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری

نگاه ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان دربرنامه چکامه و دات‌آی‌آر/ ارتباط بیشتر دانشجویان فنی و مهندسی با ادبیات فارسی

برنامه مشاعره دانشجویی "چکامه" با هدف فرهنگ‌سازی و پیوند دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی با ادبیات کهن فارسی و با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان روی آنتن شبکه آموزش سیما می‌رود.
کد خبر : 119176

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، "در قضیه علم و فناوری واقعا احتیاج داریم برای پیشرفت کشور، مسئله علم و فناوری تبدیل به مسئله مطرح کشور شود" این جملات بخشی از بیانات مقام معظم رهبری است. پس می‌توان نتیجه گرفت که فرهنگ‌سازی و ترویج علم و دانش در کشور از هر طریقی باید انجام شود تا شاهد گفتمان‌سازی و پیشرفت در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان باشیم، پخش برنامه‌های تلویزیونی و آشنایی عموم مردم با مسائل علمی هر چند به صورت ناخودآگاه نیز در این زمینه بسیار تاثیرگذار است. برنامه‌های موفقی از جمله "نسیم دانش"، "دات آی آر"، "مجله فناوری" و ... و اکنون مشاعره دانشجویی "چکامه" در همین راستا از سوی ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی طراحی و برنامه‌ریزی و برای تولید و پخش از شبکه‌های تلویزیونی حمایت شده‌اند.


"دات آی آر" و نگاهی ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان


یکی از برنامه‌های فرهنگ‌ساز و ترویجی این حوزه، "دات آی آر" است. پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی گفت: «این برنامه سه‌شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها از شبکه دو سیما پخش می‌شود، پیرو تفاهم‌نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان صدا و سیما مبنی بر برنامه‌سازی مشترک با رویکرد علمی و فناوری در صدا وسیما، چند برنامه تلویزیونی با همین عناوین طراحی و تولید شد و برنامه دات آی آر نیز با همین هدف و با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی برای شبکه دو ساخته شده است.»


مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: «با توجه به اینکه رویکرد شبکه دو، رویکردی خانواده‌محور و اجتماعی است، تلاش شده است که یک برنامه علمی و فناورانه با محوریت موضوعات اجتماعی و در معرفی جوانان کارآفرین که در استارتاپ‌ها فعالیت می‌کنند، تولید شود که برنامه‌ای با عنوان "دات آی آر" با مضمونی کاملا عمومی و همگانی برای معرفی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تولید شد.»


به گفته کرمی، "دات آی آر" یک برنامه علمی، اجتماعی است که با معرفی استعدادهای برتر با تکیه بر سبک زندگی اسلامی و ایرانی، اهرمی برای تشویق جامعه به قدم‌زدن در محیط علم و فناوری و چگونگی تولید ثروت از علم و تبدیل ایده به محصول به شمار می‌رود و در بطن خود آموزش واجد چگونگی به بار نشستن ایده‌ها است.


او هدف از تولید این برنامه را به تصویرکشیدن اقتصاد دانش‌بنیان و ترویج استفاده از ایده‌های برتر برای کسب موفقیت در فضای کارآفرینی دانست و گفت: «در این راستا کسانی که با وجود محدودیت‌های گوناگون، راه‌های نوینی برای کسب درآمد و خلق ایده‌های کارآمد یافته‌اند به این برنامه دعوت می‌شوند.»


دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ادامه داد: «این برنامه؛ کارآفرینی، خوداتکایی و خودباوری و حمایت از اشتغال‌زایی در مقابل استخدام‌های دولتی را در راس کار خود قرار داده است و به معرفی افراد حقیقی و حقوقی موفق و کارآفرین در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها و تبدیل علم به ثروت به عموم جامعه می‌پردازد و داستان تجربه‌های مثبت یا منفی آنها را به تصویر می‌کشد.»


مشاعره دانشجویی چکامه


کرمی همچنین درباره برنامه تلویزیونی "چکامه" گفت: «روند تولید این برنامه با حمایت بنیاد ملی نخبگان و ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی از دو سال پیش آغاز شد، پخش این برنامه در سال گذشته نشان داد، پخش برنامه‌های فرهنگی هم‌‌راستا با همه فعالیت‌های دیگر می‌تواند چشم‌گیر و مثمرثمر باشد. امسال نیز مشاعره دانشجویی با عنوان "چکامه" همچون سال گذشته با حضور دانشجویان دانشگاه‌ها شکل گرفته است و با اجرای اسماعیل آذر از این هفته به مدت ده روز از ساعت 22 از شبکه آموزش پخش می‌شود.»


او افزود: «در دو سال گذشته استعدادهای برتر دانشگاه صنعتی‌شریف و سپس دانشگاه تهران و اکنون سری جدید مشاعره دانشجویی "چکامه" با حضور دانشجویان برتر استان اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان تولید و در حال پخش است که از این طریق برنامه‌های ما فقط در تهران نباشد و بتوانیم به دیگر شهرها نیز بپردازیم.»


پیوند دانشجویان فنی، مهندسی و پزشکی با ادبیات


مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: «پخش این برنامه با هدف پیوند دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی و پزشکی با ادبیات کهن فارسی برنامه‌ریزی شده است. در اجرای این برنامه نگاه بر این بود تا فضای یکنواخت در دانشگاه‌ها به گونه‌ای عوض شود و در واقع ادبیات و مشاعره می‌تواند به نوعی ترمیم‌کننده این فضا باشد. در واقع برنامه زمینه‌ساز این مسئله می‌شود تا دانشجویان فنی، مهندسی و پزشکی با فرهنگ و ادبیات کشور که در شعر نمود پیدا می‌کند، بیشتر مانوس شوند و ترویج زبان فارسی برای گروهی که به‌ طور مستقیم به زبان و ادبیات فارسی نمی‌پردازند، فراهم شود. علاوه بر این با پخش آن دانشجویان دیگر نیز ترغیب به فعالیت در این زمینه می‌شوند.»


پیوند عمیق با هویت ملی


دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی افزود: «در همین راستا، دانشجویان برتر رشته‌های مختلف در این برنامه حاضر می‌شوند و در جریان مسابقه با ذوق شاعرانه شعر می‌سرایند و به رقابت با سایر دانشجویان می‌پردازند. این برنامه نشان می‌دهد که دانشجویان فنی و مهندسی آن هم در بالاترین مرتبه علمی کشور نه تنها از شعر و ادبیات که از عناصر مهم هویت ملی است، دور نیستند، بلکه با آن پیوندی عمیق دارند. بیان احساسات آن هم با شعر هنری است که به گونه‌ای باعث راحتی انسان‌ می‌شود.»


به گفته کرمی، برنامه مشاعره دانشجویی "چکامه" تنها به شعرخوانی اختصاص ندارد بلکه در این برنامه دانشجویان برتر درباره دستاوردهای علمی و اختراعات خود نیز توضیحاتی را ارائه می‌دهند و همچنین سوالاتی نیز در حوزه فرهنگ‌سازی مطرح و به آنان پاسخ داده می‌شود تا از این طریق شاهد فرهنگ‌سازی و ترویج علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در جامعه باشیم.


برنامه تلویزیونی "دات آی آر" با حمایت ستاد توسعه فرهنگ، علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در گروه امور اجتماعی شبکه دو سیما تهیه شده است و سه‌شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها پس از پخش خبر 20:30 از این شبکه روی آنتن می‌رود.


همچنین، برنامه مشاعره دانشجویی "چکامه" با حمایت بنیاد ملی نخبگان این هفته به مدت ده روز ساعت 22 از شبکه آموزش سیما پخش می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب