80 تا 85 درصد مصرف آب شرب تهران تبدیل به فاضلاب می شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، فتاحی، مدیر اداره پایش و مدیریت منابع و شاخصهای محیط زیست با اشاره به افزایش میزان فاضلاب شهری، نحوه تصفیه فاضلاب و محاسن آن را مطرح کرد.
وی اهداف تصفیه آب را ارتقاء سطح بهداشت و سلامت جامعه، جلوگیری از آلودگی محیط زیست و استفاده مجدد از پساب دانست و گفت: آبی که در یک فرآیند استفاده شده و دیگر قابل استفاده در همان فرآیند نیست "فاضلاب" اطلاق میشود که شامل انواع صنعتی، خانگی و بهداشتی(عمومی- شهری) و کشاورزی (زهاب) است.
وی گفت: با توجه به افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش فاضلاب، ظرفیت خودپالایی خاک کاهش پیدا کرده است در نتیجه چاههای جذبی در زمان حال به تنهایی پاسخگوی حجم زیاد فاضلاب نبوده، بنابراین باید دنبال راه چاره دیگری برای ذخیره پساب بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه 80 تا 85 درصد مصرف آب شرب تبدیل به فاضلاب میشود، افزود: سیستمهای فاضلاب و انشعابات آن به 3 دسته اعم از سیستم جداگانه یا مجزا، سیستم مشترک یا درهم و سیستم مختلط جمع آوری فاضلاب تقسیم بندی میشود و در جاهایی که میزان بارش کم است سیستم جمع آوری فاضلاب و باران جدا است.
مدیر اداره پایش و مدیریت منابع و شاخصهای محیط زیست افزود: 40 درصد فاضلاب انسانی در تهران وارد تصفیهخانهها میشود که این میزان در حال حاضر توسط 5 باب تصفیه خانه تصفیه میشود لکن حجم کمی از فاضلاب تصفیه شده به مصرف کاربریهای مختلف خواهد رسید و تنها پساب تصفیه خانه جنوب تهران است که توسط کانال به مزارع کشاورزی ری و ورامین منتقل شده و مصرف میشود.
وی همچنین در مورد فعالیتهای شهرداری تهران در خصوص تصفیه فاضلاب و روان آب آلوده اضافه کرد: شهرداری تهران نیز با توجه به اهمیت کاهش مصرف آب از آبخوانهای زیرزمینی اقدام به احداث 10 پکیج تصفیه فاضلاب و روان آب آلوده با ظرفیت تجمعی 500000 هزار متر مکعب در سال کرده و در سال 1395 نیز برنامه تجهیز و احداث 2 باب تصفیه خانه دیگر با ظرفیت 2 میلیون متر مکعب را در دستور کار دارد تا به مرور زمان نیاز آبی شهرداری تهران از منابع آب جایگزین تامین شود.
انتهای پیام/