دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1395 - 14:33
تشریح برنامه‌های روز جهانی گردشگری در نشست خبری

رحمانی موحد: امسال تاکیدمان بر بحث توجه به گردشگری همه اقشار است

نشست خبری معاون گردشگری با محوریت گرامیداشت روز جهانی گردشگری (6 مهر ماه) صبح امروز با حضور مرتضی رحمانی‌موحد، معاون گردشگری برگزار شد.
کد خبر : 118679

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، مرتضی رحمانی‌موحد درباره اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری گفت: امسال روز جهانی گردشگری توسط سازمان گردشگری با شعار گردشگری برای همه و ترویج دسترسی جهانی نامگذاری شده تا به نوعی توجه کشورهای مختلف و ذینفعان و بهره‌مندان توسعه گردشگری را جلب کند.


وی افزود: ما می‌خواهیم موجی را در استفاده بهینه از ظرفیت‌های گردشگری برای همه ذینفعان و کسانی که از دسترسی کمتری برخوردار هستند، ایجاد کنیم. همچنین پوستری طراحی کرده‌ایم که 5 مهرماه به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی گردشگری در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما رونمایی می‌شود. همچنین دستورالعملی برای کل استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم که می‌توانند بیش از یک روز موضوعات مختلفی اعم از برنامه‌های فرهنگی- هنری، پژوهش، رونمایی آثار، سخنرانی را داشته باشد.


وی در سخنانش اعلام کرد: معرفی صنعت گردشگری کاری بود که از سال گذشته آغاز کردیم و معرفی برترین‌های صنعت گردشگری نیز از برنامه‌هایی است که در روز گردشگری خواهیم داشت.


در ادامه این نشست، تندیس برترین‌های گردشگری، تیزر روز گردشگری و همچنین پوستر گرامیداشت روز گردشگری ویژه اصحاب رسانه نمایش داده شد.


گردشگری برای همه


رحمانی‌موحد درخصوص جایگاه ستاد خدمات سفر تشریح کرد: شعار روز گردشگری خیلی از مفاهیم، گرایش‌ها و پیام‌ها را در خود دارد یعنی همه حق دارند بگردند و از جاذبه‌ها دیدن کنند. بستر این امر باید فراهم شود. گردشگری مسئولانه، حفظ محیط‌ زیست، حفظ شاخص‌های میزبان، اینها قوانین و الزامات خود را دارد و ما هم در پی پیوست توسعه گردشگری هستیم. ما تلاش می‌کنیم با این شعار مشکلات را به حداقل برسانیم تا گردشگری برای همه اتفاق افتد و همه در خدمت گردشگری باشند.


رحمانی‌موحد اضافه کرد: اسم ستاد، هماهنگی سفر است. یعنی در چارچوبی که قانونگذار تعیین کرده همه هماهنگی‌های سفر انجام می‌شود. ستاد یک ستاد نوپایی است و از نظر حقوقی سه سال است که تشکیل شده است و هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارد و جهت‌گیری که برای آن می‌شود کار گروهی است که برای فرهنگ‌سازی انجام می‌شود. بخشی از نکته‌ها در حالت اطلاعیه اعلام می‌شود که آداب، تشریفات و پروتکل سفر هستند. بنابراین این نگاه وجود دارد که باید مردم به موارد ذکر شده توجه داشته باشند.


وی همچنین یادآور شد: زیرساخت‌هایی که می‌تواند هماهنگی و برنامه‌های ستاد را مرتب کند نیازمند اقدامات زیادی است تا ما بتوانیم به وضعیت مطلوب دست پیدا کنیم.


خدمات زیرساختی به قشر کم‌توان


معاون گردشگری درباره شعار روز گردشگری و برنامه‌هایی که برای همکاری با دیگر دستگاه‌ها دارد، گفت: تعامل سازمان گردشگری با دستگاه‌های دیگر برای خدمات زیرساختی به قشر کم‌توان از میانه خردادماه در قالب جلسات آغاز شده است و دستگاه‌های مختلف پیشنهادهایی را مطرح کرده‌اند که در طول سال مورد پیگیری قرار می‌گیرد. بحث عمده‌ای در مبانی بنیادین گردشگری وجود دارد که با وزارت آموزش و پرورش به منظور آموزش و فرهنگ‌سازی افراد کم‌سن آغاز شده تا شاخصه‌ها برای گردشگری سالم و خوب به دانش‌آموزان آموزش داده شود که چیزی حدود 40 میلیون نفر است و در برنامه 5 مهرماه رونمایی خواهد شد.


استانداردسازی هتل‌ها


وی درباره استانداردسازی هتل‌ها و عملکرد سازمان برای روز جهانی گردشگری گفت: این رویکرد برای اینکه بتوانیم همه بخش‌های مرتبط با گردشگری را در خدمت سیاست ملی کلان نظام داشته باشیم، امروز شروع نکرده‌ایم. این برنامه حداقل از سه سال پیش به همت سازمان در بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی شده است و تاکنون به توفیقات و موفقیت‌های خوبی دست پیدا کرده‌ایم. قوه‌قضائیه و بخش نظارتی در کلان حمایت‌هایشان با ما همکاری دارند تا ما راحت‌تر برنامه‌ریزی کنیم و طرح‌های خود را به اجرا برسانیم. گردشگری ابعاد مختلف دارد و بخشی از همت ما این بوده که اینها را کنار هم قرار دهیم تا به هدفی مشترک برسیم.


وی اظهار کرد: امسال تاکیدمان بر بحث توجه به همه اقشار است و در این راستا با انجمن‌های فعال صحبت کرده‌ایم که در 5 مهر ماه تمامی این برنامه‌ها اعلام و معرفی می‌شود.


معاون گردشگری عنوان کرد: استانداردسازی هتل‌ها به صورت جدی شروع شده و اگرچه تاکنون با مشکلاتی نیز روبه‌رو بوده است، اما ما مطالعات جدی و میدانی داشتیم و شیوه‌نامه تعرفه قرار داده‌ایم که هم این مسیر سرعت بالایی پیدا کند و هم به لحاظ مالی زمینه تمایل برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند.


وی افزود: استانداردسازی عنصر مهمی است چون ما خود را در مقابل خواست مردم و کیفیت خدمات مسئول می‌دانیم. فرآیند استانداردسازی این است و مطابق آیین‌نامه ایجاد و اصلاح باید تاسیساتی که به بهره‌برداری می‌رسند استاندارد شوند. ما با طیف وسیعی از تاسیسات با نشان افتخاری روبه‌رو هستیم که باید آنها را ساماندهی کنیم، به‌‌تبع در استان‌ها نگاه به تاسیسات هتل‌ها حیثیتی است و به سختی آن را جابه‌جا می‌کنند لذا لازم است آموزش‌هایی داده شود تا شرایط به آن چیزی که می‌خواهیم برسد و از استانداردسازی بیشتر در حوزه اجرا برخوردار شویم.


معاون گردشگری درباره وضعیت گردشگری مذهبی گفت: وقتی حادثه‌ای رخ می‌دهد، چه کنسولگری و چه سفارت تاثیرات خود را در تصمیمات دولت‌ها می‌گذارند که این امر می‌تواند عاملی برای بهانه یا هر تصمیم دیگری باشد. میزان گردشگری مذهبی ما از کشورهای حوزه خلیج‌فارس آسیب دیده و ما راه‌های دیگری را برای حضور گردشگران در این بخش دنبال می‌کنیم. در بهار امسال که بحث حضور گردشگران مذهبی مطرح است، با کاهش گردشگر روبه‌رو بودیم‌ در حالی که جاذبه‌های گردشگری مذهبی می‌تواند به جذب گردشگران دیگر نقاط ایران نیز کمک کند.


گردشگری دریایی تنبل است


وی درباره گردشگری دریایی نیز تشریح کرد: گردشگری دریایی نسبت به سایر گردشگری‌ها تنبل است، چرا که بانی بیشتری دارد. شورای راهبری سلامت برای گردشگری دریایی پیش‌بینی شده تا به متن مشترکی دست پیدا کنیم؛ همچنین قصد داریم آخر پاییز نشست تخصصی در همین راستا در بوشهر برگزار کنیم و شورا را نهایی کنیم. در منطقه شمالی کشور محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی داریم در‌حالی‌که در جنوب کشور از زیرساخت‌های فعال و خوبی بهره‌مند هستیم. برای گردشگری دریایی باید سرمایه‌گذاران و بخش‌خصوصی قانع شوند که اگر به این حوزه ورود پیدا کنند از حمایت لازم بهره‌مند می‌شوند.


معاون گردشگری درباره همکاری سازمان گردشگری با وزارت امورخارجه گفت: یکی از بخش‌های قابل ادعا و اثباتی که ما در موفقیت‌هایمان در این مدت‌ داشتیم، تعامل با وزارت امورخارجه است. وزارت امورخارجه به واسطه ماموریت‌ها و فعالیت‌هایش در دولت تدبیر و امید از گردشگری حمایت کرده است.


وی در ادامه سخنانش به بحث عرصه کنسولی، خدمات و روادید فرودگاهی اشاره کرد و افزود: روادید الکترونیک در حال طی کردن مراحل پایانی است و بحث ویزا در نگاه گردشگر می‌تواند پاک شود. در روابط دوجانبه با تعامل و تبادل اطلاعات توانستیم 40 کشور هدف را ترسیم کنیم و سه اولویت را برای خود در نظر گیریم و منابع مالی را مدیریت کنیم و فعالیت خود را در بحث نمایشگاهی و مراودات ادامه دهیم. بخش سوم مربوط به دیپلماسی عمومی است که حوزه اختصاصی سخنگو محسوب می‌شود که حضور خبرنگاران خارجی و بحث نمایندگی‌های گردشگری که حدود 20 نمایندگی است را شامل می‌شود.


وی عنوان کرد: ما در بسترسازی، فعالیت‌ها و همکاری خوبی داشتیم و آخرین همکاری ما نشست مشترک سفرا و منطقه 1 بود که هفته پیش در تبریز برگزار شد. بخش گردشگری سایت وزارت خارجه به زودی راه‌اندازی می‌شود که بتواند ارتباط خوبی در حوزه گردشگری را ایجاد کند.


وی درباره گواهینامه حلال نیز بیان کرد: باید صاحبان تاسیسات با ما رفاقت کنند و بپذیرند که ما در عرصه گردش مالی حلال که بیش از 150 میلیارد دلار در سطح دنیاست، سهمی داشته باشیم. فرآیند و تحولی در گردشگری ایجاد شده که کشور ما نیز در این زمینه ظرفیت بسیار بالایی دارد. ما باید محصولات را به این استاندارد آراسته کنیم و این استاندارد چیزی است که همه می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ما باید در سطح بین‌المللی برندسازی کنیم تا امکانات را به سمت تاسیسات سوق دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب