دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1395 - 16:46

ابداع تولید برق از بدن با روش بهینه شده از سوی محقق ایرانی در آمریکا

دکتر داریوش وشایی، دانشیار دانشگاه کارولینای شمالی، با کمک تیم تحقیقاتی خود موفق به ساخت ژنراتور ترموالکتریک پوشیدنی برای تولید برق از بدن به روشی نوین شده است.
کد خبر : 118137

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، محققان دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا به رهبری دکتر داریوش وشایی دانشیار رشته مهندسی برق و کامپیوتر، ژنراتورهای ترموالکتریک پوشیدنی را تولید کرده‌اند که با استفاده از تغییر دمای بین بدن و محیط قادر به تولید برق هستند. محققان این دانشگاه نقطه بهینه‌ای را در بدن شناسایی کرده‌اند که می‌توان گرمای بیش‌تری را استخراج کرد.


پیش از این روش‌هایی برای تولید برق از جمله گرماگیر «heat sinks» ابداع شده بود که دست و پا گیر بود و میزان برق تولید شده در آن یک میکرو وات یا حتی کمتر از آن در هر سانتی‌متر مربع بوده است.


دکتر داریوش وشایی درباره این ابداع گفت: «روشی که ما آن را ابداع کرده‌ایم، می‌تواند تا ۲۰ میکرو وات برق را در هر سانتی‌متر مربع بدون استفاده از گرمای پوست تولید کند. روش فعلی در مقایسه با شیوه قبلی بسیار سبک‌تر و آسوده‌تر است».


این محقق شیوه جدید تولید برق از بدن را این گونه توصیف کرد: «در این روش یک لایه از مواد رسانای گرمایی روی پوست قرار می‌گیرد تا گرما در بدن پخش کند. این مواد رسانا با لایه پلیمر پوشیده شده‌اند تا مانع از هدر رفت گرما به وسیله هوای خارج از بدن شوند».


وشایی گفت: «این روش باعث می‌شود که گرمای بدن به یک ژنراتور ترموالکتریک پوشیدنی به اندازه یک سانتی‌متر با ضخامت ۲ میلی‌متر هدایت شود. البته می‌توان اندازه آن را بزرگ تر نیز کرد».


محققان دانشگاه کارولینای شمالی با انجام آزمایش روی قسمت‌های مختلف بدن متوجه شدند که ناحیه بازو محل مناسبی برای گرفتن گرما است.


وشایی اضافه کرد: «با یک ژنراتور ترموالکتریک پوشیدنی در داخل یک تی شرت می‌توان ۶ میکرو وات برق تولید کرد و در صورت دویدن فرد این رقم به ۱۶ میکروات برق هم می‌رسد».


هدف از ساخت این دستگاه، به کار گیری فناوری‌های پوشیدنی است که بتوان سلامتی افراد را مورد ارزیابی قرار داد. این فناوری پوشیدنی می‌تواند همانند دستگاه‌هایی که سلامت قلب را بررسی می‌کند و یا دستگاه‌هایی که متغیرهای فیزیکی و محیطی را کنترل و مانع از حملات آسم می‌شوند، به کار گرفته شوند.


محقق ایرانی دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا تاکید کرد: «برای انجام این کار قصد داریم که وسایلی را تولید کنیم که نیازی به باتری نداشته باشند و بر این باور هستیم که با ساخت ژنراتور ترموالکتریک پوشیدنی برای رسیدن به این واقعیت نزدیک تر شده‌ایم».


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب