دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1395 - 12:40

محققان دانش‌بنیان موفق به ساخت بیودیزل در دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه شدند

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارت و مسئول مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه از ساخت بیودیزل در این واحد دانشگاهی از سوی محققان دانش‌بنیان خبر داد.
کد خبر : 116122

مهندس فرشید مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این باره اظهار کرد: «ساخت بیودیزل با مشارکت و همکاری دکتر تکتم محتشمی عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تربت حیدریه انجام شد. این طرح بر روی توسعه تجاری پروژه‌ای تمرکز دارد که هدف از آن تولید روغن بی‌بو و شفاف از دانه‌های مورینگا است که خود سپس می‌تواند به عنوان بیودیزل استفاده شده و به تقویت و افزایش بهره‌وری و منافع مالی برای مناطق کمتر توسعه یافته کشور منجر شود.»


وی افزود: «معرفی این تکنولوژی جدید هم از نظر تقویت رشد اقتصادی در روستاها اهمیت دارد و هم به کاهش آلودگی‌های حاصل از گازهای گلخانه‌ای خواهد انجامید. در این طرح با ارائه دستاوردهای حاصل آزمایشهای صورت گرفته درباره تولید بیودیزل از بذر مورینگا (که با بررسی‌های انجام شده برای نخستین بار در کشور انجام گرفته است)، به مقایسه خصوصیات بیودیزل حاصله با سایر انواع متعارف بیودیزل همچون جاتروفا پرداخته شده تا برتری بیودیزل تولید شده مشخص شود.»


مشاور دانشگاه و مسئول تجاری‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه گفت: «این طرح نگاهی دارد به امکان پذیری تولید بیودیزل در کشور و تحلیل تولید جهانی بیودیزل و مصرف آن در دنیا. با این تحلیل از بازار کنونی، ریسک‌های مهم و موانع موجود در این راه شناسایی شده و استراتژی‌های بازاریابی به منظور تسهیل کشت و تولید یک سوخت پایدار ارائه خواهد شد. در سطح بین المللی، هدف از اجرای این پروژه ایجاد شرایطی برای ارتباط بیشتر با کشورهای توسعه یافته از طریق ایجاد منافع دو جانبه و ایجاد یک آینده پایدارتر برای کشاورزان منطقه هم از نظر اقتصادی و هم زیست محیطی است.»


وی افزود: «جنبه پیشنهادی طرح شامل دو جزء اصلی است که یکی تشویق کشت مورینگا برای تولید ماده اولیه است و دیگری ساخت یک بیودیزل از دانه‌های گیاه است که می‌تواند به کشورهای دیگر فروخته شود. شرکت ایده‌سازان سبز مهر فیدار مستقر در مرکز رشد دانشگاه ازاد اسلامی تربت حیدریه، کشت موثر و پایدار، و نیز آموزش کشاورزان به منظور کارایی بیشتر در کشت و برداشت مورینگا را انجام خواهد داد. علاوه بر این در نظر است با ایجاد و توسعه شبکه ای میان کشاورزان منطقه و نیز برندهای تولید بیودیزل در اروپا، با تسهیل صادرات محصول، در آینده بتوان بهره برداری از تأسیسات رو به توسعه بیودیزل در کشور را توسعه داد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب