دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1395 - 10:01

بیماری دوپویترن چیست؟

یک فوق تخصص جراحی دست، عنوان کرد: دو پویترن یک نوع بیماری کف دست است که فرد نمی‌تواند کف دست خود را روی زمین قرار دهد و تنها راه درمان آن جراحی است.
کد خبر : 115075

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر رضا شهریار کامرانی، متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی دست درباره بیماری «دو پویترن»، گفت: بیماری دوپویترن بیماری نسج نرم کف دست است که در دهه پنجم و ششم عمر به تدریج خود را نشان می‌دهد. علت دقیق این بیماری مشخص نیست اما در اثر تغییر ماهیت سلول‌هایی در کف دست ایجاد می‌شود.


وی افزود: بافت جدید این خاصیت را دارد که طول آن به تدریج کوتاه می‌شود و باعث خم شدن انگشتان دست می‌شود. این بیماری تمایل دارد که بیشتر انگشتان حلقه و کوچک را درگیر کند اما ممکن است هر کدام یا هر تعداد از انگشتان را درگیر کند. در بسیاری از موارد این بیماری دو طرفه است اما معمولا در زمان‌های متفاوتی درگیری شروع می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: شخص در بیماری دوپویترن درد ندارد و در ابتدا متوجه گره‌ها یا بافت‌های طناب مانندی در کف دست خود می‌شود. این بافت به آهستگی افزایش می‌یابد و باعث خم شدن انگشتان کنار خود می‌شود به گونه‌ای که بیمار می‌تواند انگشت خود را خم کند اما قادر نیست آن را به طور کامل باز کند.


کامرانی با بیان اینکه شیوع دوپویترن در مردان، بیماران دیابتی و نیز در کسانی که داروهای ضد تشنج استفاده می‌کنند بیشتر است، یادآور شد: این بیماری در کشورهای اروپایی به خصوص در کشورهای اسکاندیناوی شیوع فراوانی دارد و هر چه از نظر جغرافیای از این کشورهای دور می‌شویم این شیوع کاهش می‌یابد. به همین علت در ایران این بیماری چندان شایع نیست.


به گفته وی، این بیماری یک بیماری ارثی است.


عضو هیات مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران درباره روش تشخیص این بیماری، گفت: تشخیص این بیماری صرفا بالینی است و همه آزمایشات و اقدامات تشخیصی طبیعی است.


وی افزود: علیرغم سیر کند این بیماری هیچ درمانی برای پیشگیری از پیشرفت آن وجود ندارد. متاسفانه ماساژ، فیزیوتراپی و یا تزریق کورتون نمی‌تواند در سیر آن تغییر ایجاد کند. تنها درمان این بیماری عمل جراحی است اما با توجه به امکان عود بیماری بعد از عمل جراحی پیشنهاد می‌شود در مراحل اولیه بیمار تحت مراقبت باشد.


کامرانی در ادامه عنوان کرد: زمان مناسب برای عمل جراحی وقتی است که بیمار نتواند کف دست خود را روی زمین قرار دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب