دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1395 - 16:43

دختر ۱۲ ساله افغان چرا پیوند کبد نشد؟

مرگ دختر ۱۲ ساله افغان در بیمارستان نمازی شیراز با واکنش ها و اطلاعات نادرست زیادی در شبکه های اجتماعی همراه بود، اما لطیفه رحمانی چرا پیوند کبد نشد و چگونه شد که فوت کرد؟
کد خبر : 111381

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سلامت آنلاین،‌ لطیفه رحمانی به دلیل ابتلا به سیروز کبدی در بیمارستان نمازی شیراز بستری شد و قرار بود کبد پدرش به او پیوند شود، اما این کار به دلیل عدم آمادگی هر دو نفر میسر نشد و لطیفه تسلیم مرگ شد.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره گفت: این بیمار در شرایط نامساعدی برای پیوند قرار داشت و امکان پیوند از جسد نیز برای وی وجود نداشت.
علی بهادر افزود : ایشان مبتلا به سیروز کبدی بوده و کبدش از کار افتاده بود و با حال بسیار بد و وضعیت اضطراری به بیمارستان مراجعه کرده بود و امکان پیوند کبد برای وی وجود نداشت.


وی با اشاره به اینکه برای کودکان دو نوع پیوند موجود است که یکی پیوند زنده به زنده و دیگری پیوند از جسد، افزود: معمولا در کودکان پیوند زنده از زنده انجام می‌شود اما در این کودک به دلیل شرایط حادی که داشت این عمل امکان پذیر نبود و شرایط پدر و مادر و زمان، اجازه این عمل را به ما نداد.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: در مورد پیوند از جسد نیز دست ما بسته بود چرا که این اقدام در کشورمان غیر قانونی است. اگر امکان داشت که ما می‌توانستیم از جسد اتباع ایرانی به اتباع خارجی پیوند را بزنیم حتما این کار را انجام می‌دادیم اما این اقدام در کشورمان مانند سایر کشورها غیر قانونی است. ضمن اینکه همیشه هم کبد برای انجام پیوند موجود نیست.


وی با بیان اینکه این کودک از اتباع غیر قانونی در کشور بود، گفت: مسائل انسانی در مورد این بیمار انجام شده و بیمار بستری و تحت مداوا قرار گرفته است.


بهادر در مورد اینکه چرا امکان پیوند زنده به زنده برای کودک وجود نداشت، افزود : باید برای این کار آزمایشات گوناگون انجام می‌شد تا مشخص شود که برای پیوند مناسب است اما زمان ما را در این مورد یاری نکرد، به ویژه اینکه وضعیت کودک نیز در شرایطی نبود که این پیوند انجام شود باید سطح هوشیاری وی بالا می‌آمد تا مناسب پیوند شود.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد : اگر شرایط بیمار در شرایطی بود که می‌شد پیوند زنده به زنده را انجام داد حتما این کار بدون توجه به هزینه انجام می‌شد اما حال بیمار اصلا مساعد انجام این عمل نبود.


دلیل فوت ربطی به غیر ایرانی بودن ندارد


عضو تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: تمامی خدمات پیوند بر روی نوجوان ۱۲ ساله افغان در بیمارستان نمازی به طور رایگان انجام شد و دلیل فوت ربطی به غیر ایرانی بودن ندارد.
حشمت الله مصلحی در خصوص مرگ نوجوان ۱۲ ساله افغان در بیمارستان نمازی شیراز تاکید کرد: این نوجوان به دلیل مشکلات کبد در تاریخ ۱۸ مرداد ماه به بیمارستان نمازی مراجعه و بستری شد و تمامی خدمات در بالاترین سطح ممکن به این نوجوان افغانی ارائه شد اما سرعت این بیماری به گونه‌ای بود که باعث فوت شد.
عضو تیم پیوند اعضای علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: تمامی خدمات برای این بیمار به طور رایگان انجام شد و حدود ۲۰ میلیون تومان نیز هزینه داشت.
مصلحی تصریح کرد: هیچ‌گونه کوتاهی و کم کاری برای پیوند وجود نداشته زیرا سرعت این بیماری به حدی بود که زمان برای پیوند وجود نداشت.
وی ادامه داد: غیر ایرانی بودن این بیمار به هیچ عنوان باعث نشد که در خدمات رسانی کم کاری داشته باشیم.


بیماری خیلی پیشرفت کرده بود


یک پزشک متخصص بیمارستان نمازی هم در این باره گفت: این کودک با تشخیص انسفالوپاتی کبدی در آی سی یوی اطفال بستری شد و به دلیل وخامت شرایط بیمار به هیچ وجه امکان پیوند در عرض چند روزی که بستری بود وجود نداشت .ضمن این که طول مدت بستری ایشان در این بخش کوتاه بود.متاسفانه همراهان بیمار نمی‌توانستند بپذیرند بیماری در مراحل انتهایی است و توضیحات مکرر کادر درمان را إنکار می‌کردند.


وی افزود: هیچ امکانی برای نجات بیمار به دلیل پیشرفت بیماری واقعا وجود نداشت.


چرا پیوند عضو به اتباع خارجی ممنوع است؟


مرداد ماه سال 93 بود که شورای عالی پیوند اعضا تصویب کرد، از این پس جراحی پیوند اعضای بدن به اتباع غیرایرانی در هر شرایطی در ایران ممنوع شود.



در این جلسه که با حضور وزیر بهداشت و جمعی از پزشکان و جراحان برگزار شد، در دو مصوبه جداگانه جراحی پیوند اعضا به اتباع غیر ایرانی و همچنین جراحی پیوند در بیمارستان‌های خصوصی ممنوع اعلام شد.


پیش از این مصوبه، اتباع غیر ایرانی می‌توانستند دهنده عضو را با خود از کشورشان به ایران بیاورند و در این صورت می‌توانستند از خدمات جراحی پیوند در ایران بهره مند شوند، اما پس از این مصوبه پیوند عضو در این شرایط نیز به اتباع خارجی در همه بیمارستان‌های کشور ممنوع است.


در این جلسه همچنین برای جلوگیری از هر گونه تخلف در پیوند اعضای بدن، جراحی های پیوند نیز فقط به بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی واگذار و اجرای آن در بیمارستان‌های خصوصی سراسر کشور ممنوع شد.


بنابراین گزارش جلسه شورای پیوند پس از دو سال وقفه، در پی گزارش مواردی از پیوند اعضای ایرانی به اتباع خارجی تشکیل شد و به منظور جلوگیری از هرگونه تخلف و امکان قانونی برخورد قضایی با موارد متخلف، دو مصوبه یاد شده، به تصویب همه اعضای شورا رسید.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب