هاآرتص: کشورهای عربی دیگر با اتمی بودن اسرائیل کنار آمدهاند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری فارس، روزنامه هاآرتص روز پنجشنبه در گزارشی اختصاصی از تصمیم کشورهای عربی برای توقف تلاشها برای نظارت بر برنامه اتمی اسرائیل خبر داده است.
این روزنامه به نقل از یک تلگراف محرمانه که به چند سفارت رژیم صهیونیستی ارسال شده، نوشته است که کشورهای عربی که هر ساله در نشست عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامهای را برای محکوم کردن برنامه تسلیحات اتمی اسرائیل و تأکید بر نظارت بر این برنامه به رأی میگذاشتند، امسال از این رویه دست میکشند.
سه دیپلمات مطلع از محتوای تلگرافی که تمار رحیمیموف هونیگ، رئیس اداره کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه اسرائیل ارسال کرده، میگویند که او گفته است که کشورهای عربی تصمیم گرفتهاند که دیگر قطعنامهای به رأی نگذارند.
با این حال، در این تلگراف تأکید شده است که احتمال دارد اعراب هر لحظه در این تصمیم تجدید نظر کنند، به همین جهت دیپلماتهای اسرائیلی باید مانند هر سال برای مقابله با آن آماده باشند.
در این پیام به سفرای رژیم صهیونیستی مأموریت داده شده است که مراتب خرسندی خود از این تصمیم اعراب را به اطلاع کشورهای میزبان خود برسانند و در عین حال به آنها اعلام کنند که اگر کشورهای عربی تصمیم خود را تغییر داده و بار دیگر قطعنامهای به رأی گذاشتند، کشورهای میزبانشان باید مانند هر سال به آن رأی منفی دهند.
رژیم صهیونیستی عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی است، اما پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی، انپیتی، را امضا نکرده است. تا سال گذشته کشورهای عربی هر ساله به رهبری مصر، تلآویو را برای پیوستن به این پیمان تحت فشار قرار میدادند. آمریکا و کشورهای غربی همواره قطعنامه پیشنهادی اعراب را رد و از تصویب آن جلوگیری میکردند.
اسرائیل همه ساله از مدتها قبل از برگزاری نشست، لابیگریهای گستردهای را برای جلوگیری از تصویب قطعنامه آغاز میکند. در نشست سال 2013، این قطعنامه با 58 رأی منفی در برابر 45 رأی مثبت رد شد. در آن سال 27 کشور عضو از رأی دادن امتناع کردند.
نشست عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی ماه آینده برگزار میشود.
خبر خودداری اعراب از تلاش برای صدور قطعنامه علیه اسرائیل، همزمان با گزارشهایی منتشر میشود که از گرم شدن روابط تلآویو با چند کشور عربی از جمله عربستان سعودی حکایت دارد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی ماه گذشته با بیان اینکه روابط اسرائیل و اعراب در حال گرم شدن است، گفت: «توافق صلح میان اسرائیل و مصر که در سال 1979 امضاء شد نشان میدهد که صلح میان اعراب و اسرئیل ممکن است.»
انتهای پیام/