75 هزار نمونه خون بند ناف در کشور وجود دارد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ایرنا، سعید آبرون در کنفرانس علمی کاربرد،چشم اندازها و پتانسیلهای سلولهای بنیادی در بجنورد مرکز خراسان شمالی، اظهار کرد: ذخیره سازی خون بند ناف به 2 صورت انجام میشود نگهداری در بانک عمومی و خصوصی که باید این 2 بانک در هر کشوری وجود داشته باشد تا خانوادهها بتوانند برای ذخیره سازی خون بند ناف فرزندشان فرصت انتخاب داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: خانوادهها میتوانند نمونه خون بند ناف فرزندشان را در بانک بند ناف خانوادگی به امانت بگذارند تا در آینده چنانچه یکی از اعضای خانواده نیاز به سلولهای بنیادی برای پیوند داشت در صورت تطابق ژنتیکی از این نمونه ذخیره شده استفاده کنند.
مدیر فنی پژوهشگاه رویان یادآور شد: در صورتی که بانک خون بخواهد از نمونههای خونی استفاده کند از خانوادهها اجازه این کار را میگیرند.
این استاد دانشگاه شهید مدرس در مورد هزینه نگهداری خود بند ناف، گفت: خانوادهها در صورت نگهداری بند ناف فرزندان میتوانند با هزینه 20 میلیون ریال در سامانه بانک بند ناف خون ثبت نام کنند و سالانه هم یک میلیون و 100 هزار ریال بابت حق شارژ پرداخت کنند.
وی افزود: بیمارستان شریعتی و سازمان انتقال خون و پژوهشگاه رویان سه بانک عمومی و پژوهشگاه رویان هم تنها بانک خصوصی و خانوادگی کشور است.
آبرون یادآور شد: در آیندهای نزدیک بانک عمومی و خصوصی پژوهشگاه رویان با هم ادغام میشوند.
وی افزود: بیشترین استفاده بند ناف خون در سرطان خون کودکان، غضروف وقلب است به همین منظور در صدد هستیم تا از نمونههای بند ناف خون را در درمان بیماری فلج مغزی استفاده کنیم.
مدیر فنی پژوهشگاه رویان در مورد مراکز پیوند بند ناف خون هم گفت: هم اکنون بیمارستان امام خمینی(ع)، علی اصغر(ع) و موسسه محک تهران و هم چنین بیمارستان امام رضا (ع) مشهد این پیوند را انجام میدهند.
وی از کمبود امکانات در این حوزه هم گلایه کرد و افزود: برای پیوند خون بند ناف احتیاج به پزشک و پرستارانی داریم که آموزشهای تخصصی را در این زمینه داشته باشند که متاسفانه این امکانات در کشور ما محدود است. هم اکنون بیش از 130 بانک خصوصی در سراسر دنیا بیش از 780 هزار واحد خون بند ناف را ذخیره کردهاند و بیش از 400 هزار واحد خون بند ناف در بیش از 100 بانک عمومی نگهداری میشود.
انتهای پیام/