دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1393 - 10:29
سفیر پیشین ایران در فرانسه در پرسش‌وپاسخ دانشجویی واحد مشهد دانشگاه آزاد

خرازی: دولت‌های سازندگی و اصلاحات بیشترین منافع را برای ایران کسب کردند

سفیر پیشین ایران در سازمان ملل با بیان اینکه قدرت ایران مربوط به مجاهدت‌های یک ملت است که در کشور ما با انقلاب اسلامی همراه شد، تصریح کرد: پیشرفت هسته ای دستاورد نظام است و دستاورد هیچ دولتی نیست.
کد خبر : 1103

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، عصر دیروز در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی که با موضوع بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت‌های دهم و یازدهم در دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبان‌های خارجه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزار شد، گفت: امروز در آستانه سی و ششمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران قرار داریم و اگر شهیدان و امام راحل نبودند، امروز تاریخ ایران به گونه ای دیگر رقم می‌خورد.


وی با بیان اینکه خراسان تمام تمدن ایران است، افزود : همه تحولات ادبی، کلامی و فلسفی در خراسان بزرگ به وجود آمده و شکوه و عظمت این حوزه تمدنی به برکت وجود امام هشتم علیه السلام است.


سفیر پیشین ایران در فرانسه با مطرح کردن موضوع سخنرانی خود گفت: کارنامه دولت یازدهم هنوز کارنامه ای نیست که بخواهیم درباره آن صحبت کنیم.


سیاست خارجه دولت نهم و دهم فاقد یک استراتژی منظم و مدون بود


خرازی با توجه به اینکه به جغرافیای سیاست خارجه ایران آگاهی دارم و می‌دانم آنچه طی دولت نهم و دهم به وجود آمد بار سنگینی بر حاکمیت و نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم نهاده است، افزود: سیاست خارجه دولت‌های نهم و دهم فاقد استراتژی منظم و مدون بوده و کارگزاران سیاست خارجی آن دوره فاقد آگاهی، بینش و دانش بودند و نتوانستند منافع ملی ایران رابا همه عظمت تاریخی آن تأمین کنند.


سفیر پیشین ایران در فرانسه با بیان اینکه شعارهای آنچنانی که در ادبیات سیاست خارجی ایران رخ داد نه تنها هزینه های سنگینی را به کشور تحمیل کرد بلکه منافع ایران را نیز تحت تاثیر قرار داد، گفت: این اتفاقات پیش‌بینینشده قدرت بازدارندگی سیاسی ایران و انقلاب اسلامی را کاهش داد. برخی به نام انقلاب اسلامی و به نام اسلام و ایران شعارهایی دادند و سخنانی بر زبان جاری کردند و آرزوهایی را بیان داشتند که نتیجهاش، کاهش بازدارندگی قدرت ایران، ایجاد برداشت‌های غلط از عنصر سیاست خارجه ایران و زیر سوال بردن نظام جمهوری اسلامی ایران بود.


وی با تاکید بر اینکه قدرت ایران ارتباط به هیچ دولتی ندارد، گفت: دولت نهم وارث قدرت ایران بود، نه عامل آن و سیاست خارجی آن نه تنها موفق نبود بلکه با شکست نیز مواجه شد، آنان فکر می‌کردند که ما در این دولت قدرت منطقه شده‌ایم، در حالی که ابرقدرت منطقه بودن ایران که امروز در ادبیات سیاسی جهان از آن نام می‌برند متعلق به یک دولت خاص نیست، بلکه مربوط به مجاهدت‌های یک ملت است که در کشور ما با انقلاب اسلامی همراه شد.


مشاور رئیس جمهور در دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه بدون شک قدرت ایران هیچ ارتباطی به یک دولت خاص ندارد و این دولت‌ها هستند که با عملکرد خود کاهش و یا افزایش قدرت را تعریف می کنند، اظهار کرد: در پایان دولت دهم با انبوهی از قطعنامه‌ها و بیانیه‌های بین‌المللی مواجه شدیم و شش قطعنامه و بیانیه‌ علیه ما در شورای امنیت رقم خورد که این امر نیز منجر به کاهش قدرت بازدارندگی کشور شد.


خرازی با تاکید بر اینکه جهان امروز، جهان علوم و فنون و تکنولوژی است، افزود: در دولت سازندگی و دولت هشت ساله ای که با اندیشه اصلاحات شکل گرفت بحران شناخت وجود نداشت ولی در دوران دولت نهم و دهم قدرت ایران در عرصه بین المللی به دلیل عدم شناخت و آگاهی دچار تزلزل شد.





وی با بیان اینکه در دو دولت سازندگی و اصلاحات با تدبیر، بیشترین منافع را برای ایران کسب کردند، اظهار کرد: توان موشکی، هسته‌ای و فضایی ایران در دولت دفاع مقدس کلید خورد و در دولت‌های بعدی به اوج شکوفایی خود رسید.


سفیر پیشین ایران در فرانسه با توجه به اینکه جهان بعد از واقعه 11 سپتامبر وارد مرحله جدیدی از مرحله تحول و تمدن شد، افزود : در آن دوره ایران یکی از مهمترین بازیکنان صحنه بین المللی بود به طوری که مهمترین کشوری بود که در اجلاس بن توانست فعل و انفعالات کشور افغانستان را با مدیریت خود به ثبات و اثبات برساند.


وی با یادآوری موضوع گفتگوی تمدن‌ها در دولت های گذشته گفت: این طرحی بود که نیاز جهان و انسان را تامین می‌کرد و ‌گفتگوی تمدن‌ها طرحی خردمندانه بود که پدیده جنگ فرهنگ ها و مذاهب را که امروز شاهد آن هستیم را پیش‌بینی کرده بود.


وی تاکید کرد : چنانچه این طرح در سازمان ملل متحد جدی گرفته می‌شد امروز این همه وحشت و خشونت در جهان جاری و ساری نبود.


سفیر پیشین ایران در سازمان ملل با توجه به اینکه سازمان ملل که جایگاه حضور ایران بود، در دولت گذشته جایگاه تولید انبوه قطعنامه‌ها علیه ایران شده بود، افزود: اینها ادعا نیست و واقعیت است و درایت و تیزبینی مقام معظم رهبری و دانش و تجربه ایشان جلوی بسیاری از بحران‌ها را گرفت.


وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل بحران شناختی که در دولت نهم و دهم وجود داشت نتیجه این شد که ایران هراسی و اسلام هراسی به اوج خود رسید و حزب بعث و طالبان به بازسازی خود پرداختند و چنانچه بینش و تیزبینی مقام معظم رهبری نبود، بسیاری از این پتانسیل‌ها تبدیل به تهدید می‌شد.


خرازی با تاکید بر اینکه پیشرفت هسته ای دستاورد نظام است و دستاورد هیچ دولتی نیست ، اظهار کرد: هر شخصی که مدعی چنین دستاوردی شود در اشتباه کامل است، متاسفانه آقایان مدعی غنی سازی هسته ای بودند، این در حالی است که شروع ساخت پروژه نطنز در سال 80 کلید خورد و غنی سازی با لیزر از قبل از انقلاب آغاز و در سال 82 به اوج خود رسید و ما در آن دوران با جشن‌های بسیاری مواجه بودیم.


وی با تاکید بر اینکه اگر حمایت شخص رهبری از دولتمردان نباشد، دولتمردان نخواهند توانست موفق عمل کنند، بیان کرد: ایران کشوری قدرتمند و بزرگ است، نه می‌توانند و نه می گذاریم یک وجب از خاک ایران تحت غارت نیروهای خارجی قرار گیرد و مطمئن باشید در صحنه خارجی به دنبال این مسئله نیستیم که حتی یک وجب از خاک ایران را مورد معامله قرار دهند.


وی در خاتمه به سوالات مطرح شده از سوی دانشجویان پاسخ گفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب