دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1395 - 09:40

گوگل و استنفورد بانک اطلاعات ژنتیک درست می‌کنند

دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد آمریکا قصد دارد پژوهش ژنتیک و بررسی DNA را به بخشی از تشخیص و پزشکی کلینیکال تبدیل کند و برای این‌ کار با گوگل هم‌پیمان شده است.
کد خبر : 109195

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از استنفورد، همکاری میان غول تکنولوژی جهان و بخش‌های علمی، خبر تازه‌ای نیست اما تشکیل یک بانک اطلاعاتی جامع در بخش رایانش ابری گوگل، موضوع تازه‌ای‌ است که ممکن است سمت و سوی تازه‌ای به تحقیقات پزشکی و درمان ایجاد کند.


دانشگاه استنفورد آمریکا در بخش پزشکی و تحقیقات دارویی، آرشیو بزرگی از اطلاعات DNA افراد و بیماری‌هایشان جمع‌آوری کرده است که هر روز نیز به این اطلاعات افزوده می‌شود. به گزارش آنا، این آرشیو که می‌تواند برای یافته‌های پزشکی و کمک به تشخیص و درمان بیماری‌های خاص بسیار مفید باشد، با همکاری گوگل به یک بانک اطلاعاتی آنلاین تبدیل خواهد شد.


براساس این طرح که موافقت‌ها و قراردادهای اجرای آن انجام شده است، کلیه اطلاعات DNA بیماران به صورت ناشناس با ذکر جزئیات بیماری و اطلاعات بالینی، در یک بانک اطلاعاتی در گوگل‌کلود ذخیره می‌شود. به این وسیله پزشکان می‌توانند اطلاعات ژنتیکی بیمار خود را به این بانک اطلاعاتی منتقل کنند و با استفاده از رایانش ابری گوگل، به تجزیه و تحلیل این اطلاعات و مقایسه آن با اطلاعات موجود بپردازند.


این روش می‌تواند به تشخیص بیماری‌های پنهان و مشکلاتی که تشخیص آنها دشوار است، کمک بسزایی کند. از سوی دیگر این طرح موجب تشکیل بانک اطلاعاتی قدرتمندی می‌شود که بازیابی اطلاعات آن و کنار هم چیدن موارد مشابه، برای یافتن راه درمانی تازه بسیار مهم خواهد بود.


بنابر اعلام دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، این بانک اطلاعاتی ابری تنها برای پزشکان و محققان این دانشگاه قابل دسترسی خواهد بود و اطلاعات افراد نیز بدون نام در آن ثبت می‌شود. این دانشگاه همچنین تصمیم دارد تمامی سرورهای این بانک ابری را در آمریکا مستقر کند تا از حداکثر حفاظت ممکن برخوردار باشند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب