«کنجکاوی» از قلههای مریخ بالا میرود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، چهار سال پیش در چنین روزهایی که مریخنورد کنجکاوی به عنوان آزمایشگاه علمی ناسا بر سطح این سیاره فرود آمد تا یکی از تاریخیترین دورانهای ناسا آغاز شده باشد. از آن زمان این ربات یک تنه اطلاعات ارزشمندی درباره این سیاره در اختیار دانشمندان قرار داده است.
حال پروفسور جان بریجز که از وی به عنوان مغز متفکر این پروژه یاد میشود درباره برنامههای بعدی این مریخنورد که با سوخت اتمی کار میکند، توضیح میدهد.
کنجکاوی در ششم اوت سال ۲۰۱۲ در سطح مریخ فرود آمد و مأموریت خود را برای پیدا کردن شواهد احتمالی از حیات میکروبی در این سیاره آغاز کرد.
ناسا در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که به چشمانداز از پیش تعریفشده برای این ربات دست یافته است و این زمانی بود که دانشمندان موفق به کشف اکسیژن، نیتروژن، هیدروژن، سولفور، فسفر و کربن در سیاره سرخ شدند. این عناصر برای فراهم آمدن شرایط مناسب جهت ادامه حیات ضروری است. اکنون و در حالی که قرار بود این مأموریت تا پایان امسال تمام شود ناسا آن را برای دو سال دیگر تمدید کرده است.
پروفسور جان بریجز میگوید: «چهار سال عالی در مریخ داشتهایم. این مأموریت از همان لحظه فرودش هیجانانگیز بود. کنجکاوی تاکنون ۱۴۲۱ روز مریخی را پشت سر گذاشته و 13/6 کیلومتر راه هم حرکت کرده است».
این دانشمند میگوید: «پیشتر تصور میشد مریخ یک سیاره شکل گرفته از سنگهای ساده بازالت است اما یافتههای ارزشمند کنجکاوی آن را رد کرد». او ادامه میدهد که در ماههای پیش رو مریخنورد کنجکاوی به صعود از ارتفاعات Mount Sharp ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/