دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1395 - 14:28
رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد

اجباری شدن مشاوره ژنتیک در کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور از اجباری کردن مشاوره و آزمایش ژنتیک در سه استان کشور خبر داد و گفت: دستاوردهای این اقدام شواهد بسیار قوی را فراهم کرد و باعث شد که در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دهیم اجباری کردن مشاوره و آزمایشات ژنتیک در سراسر کشور اجباری شود.
کد خبر : 108880

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ انوشیروان محسنی‌بندپی در پنجمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت‌ها درخصوص آمار تولد نوزادان با بیماری‌های ژنتیکی گفت: در کشور سالانه 25 تا 30 هزار مورد تولد همراه با معلولیت داریم. معلولیت گاهی بر اثر بیماری یا سانحه و گاهی ناشی از اختلالات ژنتیکی است.


وی با بیان وجود ظرفیت تخصصی کشور در این زمینه و بعد فردی تصریح کرد: ما باید به سمتی برویم که آثار ناشی از عوارض این اختلالات را کمرنگ‌تر کنیم. سازمان بهزیستی طی 2 ـ 3 سال اخیر این موضوع را به عنوان یک اصل در نظام برنامه‌ریزی عملیاتی خود قرار داده است.


بندپی با اشاره به بار مالی تولد یک نوزاد با بیماری ژنتیکی بر خانواده‌ها گفت: استفاده از ظرفیت‌های علمی، جوامع را به درجه‌ای از شادابی و پیشرفت رسانده که بتوانند بیماری‌های ژنتیکی را مهار کنند. عوامل محیطی و ارثی جزو موارد برهم زننده سلامت جامعه هستند؛ اگر عوامل محیطی کنترل شوند، موارد ارثی هرچقدر قوی باشند باز هم می‌توان خروجی آن را خفیف کرد.


رئیس سازمان بهزیستی کشور،از موفقیت این سازمان در جلوگیری از بروز 1300 سقط جنین طی سه سال اخیر خبر داد و گفت: ما پیشنهاد دادیم تمام کسانی که ازدواج می‌کنند حتما مشاوره و آزمایش ژنتیک را انجام دهند و اگر توان پرداخت هزینه‌های آن را ندارند سازمان بهزیستی و کمیته امداد می‌توانند آن را تقبل کنند.


وی همچنین از اجباری کردن مشاوره و آزمایش ژنتیک در سه استان کشور خبر داد و افزود: دستاوردهای این اقدام شواهد بسیار قوی را فراهم کرد و باعث شد که در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دهیم که مشاوره و آزمایشات ژنتیک در سراسر کشور اجباری شود.


رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هنوز در کشور نقاطی وجود دارد که محیط آن باعث تولد کودکان فلج می‌شود، تاکید کرد: دانشگاه‌ها باید در این زمینه ورود کنند و ژن‌های این مناطق را مورد بررسی قرار دهند. در برنامه پنجم توسعه نیز تاکید شده که باید تحقیقات کاربردی که به نفع جامعه انجام شود. سازمان بهزیستی نیز آمادگی کمک مالی برای انجام چنین پروژه‌هایی را دارد.


محسنی‌بندپی تصریح کرد: در قانون پنجم توسعه به اجباری شدن بیمه همگانی در همه کشور اشاره شده است بر همین اساس مشاوره ژنتیک نیز می‌تواند اجباری شود.


رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به همکاری نکردن بیمه‌ها در زمینه پوشش حق مشاوره ژنتیک در بسته تعهدات بیمه پایه اشاره کرد و گفت: ما پیش‌بینی کردیم که در سال 95، 150 هزار مشاوره برای مشاوره ژنتیک داشته باشیم. در عین حال که منابع سازمان بهزیستی محدود است، اما آن را در اولویت خود قرار داده‌ایم و اگر سازمان‌های بیمه‌گر در این زمینه همکاری نکنند در سال 96 خود سازمان یک واحد بیمه‌گر ایجاد می‌کند.


به گزارش آنا، پنجمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت‌ها تا فردا در سالن همایش های رازی در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب