عادلی: راهاندازی پروژههای ال.ان.جی در ایران سودآور است
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا،محمدحسین عادلی درباره ادعاهای مطرحشده مبنی بر اینکه «به دلیل کاهش شدید قیمت ال.ان.جی، اجرای طرحهای جدید در این بخش در کشورهایی مانند ایران، کاری بیهوده و زیانآور است؟» گفت: بسیاری از کشورها مانند استرالیا به دلیل چشمانداز مطلوب ال.ان.جی به سراغ پروژههای جدید رفتهاند که نشان میدهد، این صنعت همچنان رو به گسترش است و جذابیت دارد.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز ادامه داد: برآوردها نشان میدهد رشد تقاضا برای ال.ان.جی نسبت به رشد تقاضای کلی برای گاز، بیشتر است. بنابراین، کشورهای تولیدکننده گاز در پی توسعه این صنعت هستند.
گاز طبیعی مایع یا ال. ان .جی (Liquefied natural gas) به گاز طبیعی عنوان میشود که برای ذخیرهسازی یا حمل ونقل در حجم زیاد به حالت مایع تبدیل شده است.
در حالی که بیش از 30 درصد تجارت گاز دنیا از طریق ال.ان.جی صورت میگیرد و این صنعت پیوسته در حال گسترش است، روند اجرای پروژههای ال.ان.جی ایران از وضع مساعدی برخوردار نیست که دلیل اصلی آن به فقدان فناوریهای جدید و تحریم بازمیگردد.
با توجه به محدودیت انتقال گاز از طریق خط لوله، بخشی از صادرات گاز ایران به مناطق دوردست باید به صورت ال.ان.جی انجام شود که تحقق آن به ایجاد زیرساختها و تامین تجهیزات مورد نیاز دارد.
با توجه به اهمیت ال.ان.جی در نقشآفرینی بیشتر ایران در بازار تجارت جهانی گاز، اما پروژههای ال.ان.جی در ایران به دلیل تحریم متوقف مانده است.
رفع تحریمها و دسترسی ایران به تجهیزات و دانش فنی ساخت واحدهای ال.ان.جی میتواند، زمینه حضور ایران در بازار ال.ان.جی را تسهیل کند و بر این اساس مذاکراتی نیز در این باره انجام شده است.
تاکنون سه پروژه پرشین، ایران و پارس ال.ان.جی در ایران تعریف شده که به دلیل تحریم، توسعه آنها متوقف شده است.
مهمترین طرح در ایران موسوم به «ایران ال.ان.جی» است که در منطقه تمبک واقع در 50 کیلومتری شمال غربی عسلویه و 15 کیلومتری جنوب شرقی کنگان- پارس2 (تمبک) در حال انجام است.
در ماههای اخیر، شرکت های متعدد آسیایی و اروپایی برای مشارکت در تکمیل و راه اندازی طرح های ال.ان.جی با ایران مذاکره کردهاند.
انتهای پیام/