دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مرداد 1395 - 16:46
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا مطرح کرد؛

گیاهان خطرناک در دوران بارداری و شیردهی

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به چهار گیاه دارویی آویشن، بابونه، پونه و چای سبز به تشریح موارد مصرف، عوارض مصرف بیش از حد، تداخل با دارو و مصرف در دوران شیردهی و حاملگی این گیاهان دارویی پرداخت.
کد خبر : 108021

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر صفورا محبی گفت: آویشن در درمان سرفه، برونشیت، رفع التهاب مخاط مجاری تنفسی موثر و خلط آور است. مصرف بیش از حد این گیاه در بعضی موارد باعث بروز حساسیت‌های پوستی شده است.


وی با بیان اینکه در مصرف آویشن تداخل با داروی خاصی مشاهده نشده است، تاکید کرد: در دوران حاملگی مصرف این گیاه در مقادیر بالا ممنوع است و در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط مصرف شود.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه گیاه دارویی بابونه به صورت دهان شویه جهت رفع التهاب مخاط دهان به کار می‌رود، افزود: این گیاه دارای خاصیت ضد نفخ و انقباض عضلات گوارش است و در درمان التهاب بافت مخاطی دهان و سایر قسمت‌های دستگاه گوارش کاربرد دارد.


به گفته وی، تداخل با جذب آهن از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد بابونه است و این گیاه با داروهای رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین، آهن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند بروفن و دیکلوفناک، داروهای دسته بنزودیازپین‌ها مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و ... تداخل دارد.


محبی اظهار کرد: مصرف بابونه در دوران حاملگی مخصوصا در سه ماهه اول بارداری و در دوران شیردهی ممنوع است.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص گیاه دارویی پونه بیان کرد: پونه در درمان تب و آنفلوآنزا،مشکلات کیسه صفرا، فیبروم رحم (تومور خوش خیم رحمی)، مشکلات قاعدگی، نقرس مصرف دارد و توهم و بی‌قراری، افزایش فشار خون، تشنج، سقط جنین، سمیت کبد و کلیه از جمله عوارض ناشی از مصرف بیش از حد این گیاه است.


محبی با اشاره به ممنوعیت مصرف پونه در دوران حاملگی و مصرف با احتیاط آن در دوران شیردهی، گفت : مصرف این گیاه با داروهای استامینوفن، دیازپام، دیلتیازم، پروژسترون، امپرازول و ایبوبروفن موجب تداخل دارویی می‌شود.


وی درمان سردرد، میگرن، تهوع، کاهش چربی خون، وزن، مهار پوسیدگی دندان، ضد سرطان‌های مری، روده، سینه، ریه و پوست را از جمله خواص چای سبز برشمرد و افزود: این گیاه اثر مهارکنندگی بر رشد باکتری‌های مولد اسهال و بعضی از انواع دیگر باکتری‌ها دارد و اثرات ضد افسردگی و محرک ترشح اسید معده از دیگر خواص آن است.


محبی با اشاره به اینکه مصرف چای سبز روزانه به طور متوسط 250 میلی لیتر باعث ایجاد نوعی کم خونی به نام «آنمی میکروسیتیک» در نوزادان خواهد شد، اظهار کرد: تحریک معده و افزایش ترشح آن و اسهال از دیگر عوارض مصرف بی‌رویه چای سبز است که در صورت مصرف با شیر این عارضه تا حدی برطرف خواهد شد اما در این صورت جذب کلسیم شیر به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت.


وی مصرف بیش از 300 میلی گرم در روز چای سبز را در دوران حاملگی ممنوع دانسته و تاکید کرد: این گیاه در دوران شیردهی ترجیحا استفاده نشود.


وی خاطرنشان کرد: چای سبز با داروهای تئوفیلین، لیتیم، داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و هپارین تداخل دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
لیلا
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲
۰
پودر ماع الجبن افتیمونی رو میشه تو دوران شیردهی خورد
لیلا
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
۰
پودر ماع الجبن افتیمونی رو میشه تو دوران شیردهی خورد
رقیه
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷
۰
شربت آویشن را می‌توان دردوران شیردهی خورد
ندا رحیمی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۴
۳
میخک چطوره خوردنش در زمان شیردهی ،؟
خخ
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۵
۰
عرق پونه برای زن شیرده چطوره
قالیشویی ادیب