دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 مرداد 1395 - 10:56
دادستان تهران خبر داد:

حقوق و پاداش ۲.۲ میلیاردی متهم پرونده بانک ملت/ کشف خانه فساد مهیاشده برای دیپلمات‌های خارجی در تهران

دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: حسب گزارش ضابطان در پرونده بانک ملت یکی از متهمان در مدت 16 ماه حضور در این بانک در مجموع دو میلیارد و دویست میلیون تومان حقوق و پاداش و حق حضور در جلسات دریافت کرده است.
کد خبر : 106714

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران ششمین نشست دادستانی تهران در امر زندان‌­ها روز یکشنبه دهم مردادماه به ریاست دادستان عمومی و انقلاب تهران برگزار شد.


در این جلسه روسای زندان‌های شهر ری، اوین و رئیس کانون اطفال و نوجوانان، معاونان دادستان و سرپرستان دادسرا، قضات ناظر زندان و قضات ویژه محکومان زندانی حضور داشتند.


رسیدگی به پرونده گوشی­‌های تلفن­ همراه


دادستان تهران به دو اتفاق خوب طی هفته گذشته اشاره کرد که از آن جمله، مفتوح شدن پرونده‌ه­ایی در دادسرای جرایم اقتصادی با موضوع قاچاق گوشی تلفن همراه در تهران بود.


وی با تأکید بر ارتباط این پرونده با مطالب مطرح شده در جلسه دادستانی تهران با اتحادیه­‌های صنوف که طی هفته گذشته برگزار شد، اظهار کرد: در این جلسه برخی از روسای اتحادیه‌­ها نسبت به قاچاق کالا به ویژه قاچاق تلفن­‌های همراه ابراز نگرانی کردند و در تحقیقات مشخص شده است که متهم با هولوگرام‌های جعلی و بدون عبور از مبادی قانونی، نسبت به عرضه گوشی‌های موبایل وارداتی در تهران اقدام می‌کرده و در این پرونده یک متهم بازداشت شده است.


اقدام پیش­گیرانه ضابطان در کشف مکان مهیا برای فساد


اتفاق خوب دیگری که مورد نظر دادستان تهران قرار گرفت، اقدام پیش­گیرانه هفته گذشته ضابطان در کشف خانه‌ه­ایی بود که برای برگزاری مجلس مختلط و برای فساد برای برخی دیپلمات‌های کشورهای خارجی و ایرانیان مرتبط مهیا شده بود.


وی با اعلام اینکه از منزل مذکور چهار هزار لیتر مشروب الکلی کشف شده است، اظهار کرد: امروز دشمنان انقلاب در مورد فساد و فحشا سازمان ­یافته عمل می‌­کنند و این اقدام ضابطان، از آن جهت که پیشگیرانه بوده و نشان از اشراف دستگاه­‌های اطلاعاتی و ضابطان بر امور شهر دارد، قابل تقدیر است.


وی افزود: در این رابطه دو نفر ایرانی با تابعیت مضاعف دستگیر شده‌اند.


دادستان تهران افزود: طی دو ماه گذشته این دومین خانه‌‌ای است که با برخی دیپلمات‌های خارجی در تهران و عوامل ایرانی در ارتباط بودند، در تهران کشف شده و این شیوه پیش­گیرانه باید ادامه یابد تا تمام مراکز مهیا برای فساد شامل باغ‌ها، تالارها و اماکن معد برای فساد در اشراف اطلاعاتی ضابطان قرار گیرد.


رسیدگی به وضعیت زندان و زندانیان از سیاست­‌های جدی نظام


در این جلسه عباس جعفری دولت‌­آبادی ضمن تأکید بر تکلیف سرپرستان به بازدید از زندان‌­ها و ملاقات با زندانیان، این امر را به‌عنوان وظیفه جدی آن‌ها و یک کار جهادی خواند و گفت: ما باید وضعیت زندانیان بلاتکلیف را پیگیری کنیم و بر همین مبنا بازدید سرپرستان نواحی از زندان‌ها الزامی است؛ زیرا این اقدام مانع از تضییع حقوق زندانیان می‌­شود و همه سرپرستان اعم از آن که ناحیه­ آن‌ها واجد زندانی باشد یا نباشد، باید به طور هفتگی به زندان­ها سرکشی کنند.


دادستان تهران از برنامه‌­ریزی دادستانی تهران برای ملاقات قضات با تمام زندانیان استان تهران تا پایان شهریورماه خبر داد و اظهار کرد: رسیدگی به وضعیت زندانیان نه تنها از سیاست‌های مهم قوه قضاییه است، بلکه از سیاست‌­های جدی نظام است.


نکته دیگری که مورد تأکید دادستان تهران قرار گرفت، پیگیری وضعیت محکومان به رد مال بود.


وی با اشاره به این که از نواحی دادسرا خواسته شده است اسامی محکومانی که صرفاً از بابت رد مال اندک در زندان به سر می‌­برند را به دادستانی اعلام کنند، این اقدام را در جهت برنامه­‌ریزی پیرامون آزادی آن­ها ارزیابی کرد و گفت: در بررسی پاسخ­‌های ارائه شده از سوی نواحی دادسرا، این نکته قابل توجه بود که برخی از زندانیانی که بابت مبالغ ناچیز رد مال در زندان به سر می­‌برند، برای نگه­داری آنان در زندان، هزینه زیادی می‌­شود.


هزینه‌­های بازداشت محکومان مالی


دادستان تهران با اشاره به قانون نحوه اجرای محکومیت­‌های مالی مصوب 1351، رویکرد قانون‌گذار پیش از انقلاب را نسبت به بازداشت یوم الادا منطقی خواند و اظهار کرد: در قانون قدیم هزینه نگهداری زندانی بدهکار از بابت رد مال بر عهده شاکی بود و لذا شاکی موضوع را پیگیری می‌کرد و چه بسا از ادامه نگه­داری بدهکار مالی انصراف می­‌داد، اما با اصلاح قانون پس از انقلاب، این هزینه بر عهده دولت قرار داده شد، لذا شاکی در این راستا همکاری لازم را ندارد و به صرف اعلام درخواست بازداشت اکتفا کرده و موضوع را پیگیری نمی­‌کند.


استفاده از ظرفیت­‌های شوراهای حل اختلاف


جعفری دولت‌­آبادی در تبیین برنامه‌­های دادسرا اعلام کرد که زندان صرفاً باید محل نگه­داری متهمان جرایم مهم و محکومان خطرناک و حرفه‌­ای باشد و لازم است از ظرفیت­‌های شوراهای حل اختلاف و مددکاری زندان­‌ها برای آزادی محکومان مالی استفاده شود و از این رو یکی از مأموریت‌های معاونان دادسرا، اولویت دادن به پیگیری وضعیت محکومان مالی کمتر از ده میلیون تومان است که در زندان به سر می­‌برند.


ضرورت پر رنگ شدن نقش دادستان­‌ها در لایحه­ جدید بانک‌ها


وی ضمن تشکر از صدا و سیما از بابت اطلاع‌رسانی پیرامون لایحه جدید نظام بانکی، با اشاره به برخی پرونده­‌هایی که اخیراً در راستای جرایم مؤسسات مالی و تعاونی‌های اعتبار در دادستانی تهران مفتوح شده؛ از جمله، پرونده‌­های بانک ملت، بانک تجارت و موسسه­ ثامن‌الحجج، از بانک مرکزی خواست در صدور مجوز برای مؤسسات مالی و اعتباری جدید دقت بیشتری کنند.


دادستان تهران با بیان اینکه تعاونی‌­های اعتبار و مؤسسات مالی غیرمجاز وضعیت اقتصادی کشور را برهم زده‌اند، به پیامدهای فعالیت این مؤسسات اشاره کرد و گفت: این مؤسسات با جمع‌آوری وجوه مردم و پرداخت سودهای کلان, در اقتصاد کشور اخلال کرده‌ و دلالی را رواج دادند که انتظار می‌رود در لایحه جدید در مورد این مؤسسات دقت بیشتری لحاظ شود.


وی با بیان اینکه همیشه مراجع بانکی از دادستان‌ها می‌خواهند که در مورد جرایم بانکی ورود کنند، گفت: در لایحه جدید این موضوع به صورت پررنگ لحاظ نشده و توجه به نقش دادستان در تعقیب جرایم بانکی ضروری است که با تشکیل دادسرای پولی بانکی این نقیصه تا حدودی برطرف شد اما مناسب است که بانک مرکزی در لایحه جدید برای جرایم مرتبط با بانک­‌ها جایگاهی پیش‌بینی کند که این موضوع با این که بانک­‌ها به وظایف ذاتی خود عمل کنند مغایرت ندارد تا علاوه بر بانک‌­ها، دادستان­‌ها نیز بتوانند برای اعلام جرم و مطالبه حقوق عمومی ورود کنند.


وی از بانک مرکزی خواست با انتشار این لایحه زمینه را برای اظهارنظر و نقد حقوقدانان، اقتصاددانان و رسانه‌ها فراهم کند.


وی افزود: نکته دیگر, موضوع نظارت بانک مرکزی و اقدامات پیشگیرانه از طریق شورای پول و اعتبار یا مراجع نظارتی در این لایحه است که باید پر رنگ شود و در صورت عدم توجه به این مهم ، مشکلات موجود ادامه خواهد یافت.


جعفری دولت‌­آبادی در تبیین نقش بانک مرکزی در ساماندهی اقتصادی کشور اظهار کرد: با نظارت بانک مرکزی، تورم مهار می‌شود؛ ارزش پول را بالا می‌رود و به مردم اطمینان سرمایه­گذاری می‌دهد.


ضرورت تسریع در رسیدگی به پرونده‌­های مهم


نکته­ دیگری که مورد انتقاد دادستان عمومی تهران قرار گرفت، اطاله رسیدگی در پرونده­‌های مهم با موضوع فساد اقتصادی بود.


وی با پذیرش این که بخشی از ایرادها متوجه نوع و اهمیت این‌گونه پرونده‌ها است، بر نقش نظارتی دادستان‌ها و اقدامات قضات تأکید کرد و در این راستا به ممنوعیت بازداشت اشخاص بیش از دو سال طبق ماده­ 242 قانون آیین دادرسی کیفری جدید اشاره کرد.


طولانی شدن رسیدگی،زمینه­ مظلوم­‌نمایی


دادستان تهران با ذکر مثال­‌هایی از پرونده‌­های اقتصادی کلان مانند گروه ریخته‌­گران، موسسه اعتباری ثامن‌الحجج و بابک زنجانی، اظهار کرد: اگر چه رسیدگی به این پرونده‌­ها به لحاظ ماهیت آن­ها با مشکلاتی مواجه است، اما طولانی شدن رسیدگی‌ها موجب می‌­­شود پرونده به ضد خودش تبدیل شود؛ زمینه مظلوم‌­نمایی متهمان فراهم شود و از دیگر نتایج اطاله در رسیدگی به این پرونده­‌ها، اعتراض شکات، مفتوح شدن شکایات انتظامی علیه قاضی یا تهدید به چنین شکایاتی علیه قضات رسیدگی‌کننده و ورود نهادهای نظارتی مختلف به پرونده‌ها است.


جعفری دولت‌­آبادی از معاونان خود به ویژه سرپرستان نواحی جرایم اقتصادی و بانکی خواست که در رسیدگی به پرونده­‌های مهم نظارت بیشتری کنند تا خارج از نوبت رسیدگی شود و بدین ترتیب زمینه آسیب برای قضات این‌گونه پرونده‌ها کاهش یابد و پرونده از مسیر صحیح رسیدگی خارج نشود.


وی با قبول این که احتمال اعمال نفوذ از سوی متهمان یقه سفید به این لحاظ که به منابع قدرت دسترسی دارند و از پشتوانه مالی قوی برخوردارند، جدی است، گفت: توجه به این واقعیت ایجاب می‌‌کند که علاوه بر نظارت در رسیدگی­‌ها تسریع شود.


وی از صدور بخشنامه‌ای در مورد تشکیل دفتر پیگیری در خصوص این‌گونه پرونده‌ها در دادستانی تهران خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب