ماهواره جدید ناسا سیارات هماندازه و نزدیک به زمین را جستوجو خواهد کرد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، ماهواره کپلر ناسا ماموریت داشت که در فاصله هزاران سال نوری از زمین برای یافتن سیارات فراخورشیدی (خارج از منظومه خورشیدی) به جستوجو بپردازد. با این حال، ماهواره جدید ناسا که ماهواره مطالعاتی «گذر فراخورشیدی» یا TESS نام دارد، بیشتر تمرکزش روی منظومههایی است که در نزدیکی زمین قرار دارند.
این ماهواره جدید قرار است ستارهها و سایههایی را که توسط سیارههای در حال گذر به وجود میآیند، رصد کند. ماهواره جدید ناسا به گونهای برنامهریزی شده است تا بتواند سیارات هماندازه زمین را مورد بررسی قرار دهد و مدت زمان چرخش آنها به دور ستارهشان را محاسبه کند.
دانشمندان برای مطالعه روی نشانههای حیات در سیارات دیگر به دادههایی نیاز دارند که قرار است توسط ماهواره TESS جمعآوری شود. زمین و سیارات مشابه آن کوچک هستند، به همین دلیل ماهواره TESS به کشف و بررسی ستارههای کوتوله روشن و کوچکی خواهد پرداخت که تنها صدها سال نوری با زمین فاصله دارند.
فعالیت این ماهواره در سال 2017 یا 2018 کلید خواهد خورد و دانشمندان انتظار دارند که بتواند بیش از 200 هزار ستاره را در طول دو سال ماموریتش رصد کند. این ماهواره البته توانایی آشکارسازی اجرام آسمانی و پدیدههای کهکشانی را دارد و به همین دلیل ناسا از آن برای رصد ابرنواخترها، ستارههای دوتایی و حتی سیاهچالههای عظیم نیز بهره خواهد گرفت.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/