دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1395 - 15:22
یک فوق تخصص گوارش و کبد در گفت‌و‌گو با آنا عنوان کرد:

جراحی بای‌پس معده احتمال ابتلا به سندروم دامپینگ را افزایش می دهد

یک فوق تخصص گوارش و کبد عنوان کرد: سندروم دامپینگ یا خالی شدن سریع معده در افرادی که جراحی بای‌پس معده برای لاغری انجام می‌دهند، بیشتر دیده می‌شود.
کد خبر : 105862

دکتر جعفر فره‌وش در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره سندرم دامپینگ یا خالی شدن سریع معده، گفت: در گذشته بیشتر افرادی که جراحی معده برای زخم یا ضایعات معده داشتند، به این سندرم مبتلا می‌شدند اما امروزه افرادی که جراحی بای‌پس معده برای لاغری و یا برداشتن تومور معده انجام می‌دهند به این بیماری مبتلا می‌شوند.


این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه این سندرم باعث می‌شود غذا بعد از مصرف به مقدار اندک هضم و وارد روده شود، یادآور شد: این سندروم به دو دسته سندروم دامپینگ زودرس و دیر رس تقسیم می‌شود که علائم آن متفاوت است. در سندرروم زودرس معده فرد 15 الی 30 دقیقه پس از مصرف غذا تخلیه می‌شود اما در سندروم دیر رس تخلیه معده 1 تا 3 ساعت به طول می‌انجامد.


وی افزود: این سندروم هم‌چنین باعث بروز علائمی مانند خستگی، تعریق، ضعف، بی‌حالی و کاهش قند خون می‌شود.


فره‌وش در ادامه درباره راه‌های درمان این بیماری، گفت: سندروم دامپینگ قابل درمان نیست و تنها به افراد مبتلا توصیه می‌شود وعده‌های غذایی را در حجم کم و در فاصله زمانی کوتاه مصرف کنند.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: هم‌چنین به بیماران توصیه می‌شود آب و مایعات را بین غذا و با فاصله از جویدن غذا مصرف کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب