محمدی ریشهری: برنامه های دهه کرامت دچار تکرار نشود
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا (علیه السلام)، در این نشست، آیت الله محمد محمدی ری شهری؛ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و امامزادگان همجوار، سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی؛ رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت جشن های مردمی دهه کرامت، عباس سلیمی؛ معاون فرهنگی این آستان و جمعی از اعضای این شورا حضور داشتند.
سخنان امام رضا (ع) در قالب فیلم کوتاه به جهانیان منتقل شود
آیتالله محمد محمدی ریشهری در این نشست، گفت: هر کس از جمله اعضای بزرگداشت دهه کرامت به مجلس اهل بیت (ع) خدمت می کند مشمول این دعای حضرت رضا (ع) می شود که «خدا رحمت کند هر کس را که امر ما را زنده نگه می دارد».
وی افزود: وظیفه اصلی و مهم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) توسعه مکتب اهل بیت (ع) است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) ادامه داد: برنامه های دهه کرامت دچار تکرار نشود و از ظرفیت این دهه برای آشنایی نسل جوان با معارف ناب اسلام استفاده شود.
آیت الله ری شهری گفت: امام رضا (ع) در سخنانی می فرمایند بیان سخنان ما برای مردم موجب احیای مکتب ما می شود و اگر آنان بدانند ما چه می گوییم حتما دنبال ما می آیند.
استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به تلاش هایی که برای تهیه حکمت نامه های رضوی، فاطمی و علوی می شود، خاطرنشان کرد: به آقای رییسی تولیت آستان مقدس امام رضا (ع) گفتم بهترین هدیه برای زایران حضرت امام رضا (ع) و حتی برای مسئولان آستان قدس رضوی «حکمت نامه رضوی» است.
وی گفت: استفاده از هنر برای انتقال فرهنگ اهل بیت (ع) به نسل جوان ایران و جهان در دهه کرامت لازم است. ضمنا سخنان حضرت رضا (ع) در قالب فیلم های یک یا 2 دقیقه ای برای جوانان و مردم بیان شوند.
دهه کرامت مانند سوگواره حسینی نهادساز است
همچنین مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در این نشست اظهار کرد: پدیده های فرهنگی با توجه به علاقه مندی های اشخاص دوام دارند در این زمینه می توان به دهه نخست محرم اشاره کرد و گفت که رویدادها و فعالیت های نهادساز ماندگار می شوند.
سیدجواد جعفری افزود: دهه کرامت شبیه دهه نخست محرم نهادساز است و در مسیر سرور و شادی و فرهنگسازی در رابطه با میلاد امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و سایر پیشوایان دینی است.
وی خاطرنشان کرد: عطشی سیری ناپذیر در مورد دانستن معارف اهل بیت (ع) از جمله آموزه های منقول از امام رضا (ع) در ایران و سایر کشورها وجود دارد.
جعفری اضافه کرد: تمام ارکان جامعه اعم از دولت و مردم در دهه کرامت به حرکت و جنبش در می آیند و این دهه مصداق همراهی و همکاری دولت با مردم است.
برنامههای دهه کرامت هر روز مردمیتر برگزار میشوند
حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در ادامه این نشست، گفت: فلسفه وجودی شورای هماهنگی دهه کرامت، مدیریت برنامههای این دهه همراه با مشارکت مردم است.
وی افزود: پایگاههای مختلف مردمی جامعه از جمله مساجد، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، پایگاههای بسیج، بقاع متبرکه و ... حضور و نقش موثر و پررنگی در برنامههای دهه کرامت دارند و این نقش آفرینی هر روز برجستهتر میشود.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: نقشآفرینی آستانهای مقدس رضوی، فاطمی، حسنی و احمدی، موجب برگزاری پربارتر و باشکوه تر برنامههای دهه کرامت میشود.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای هماهنگی بزرگداشت جشنهای مردمی دهه کرامت تلاش کرده است تا با همدلی و همکاری بیش از ۳۰ مرکز و نهاد، هماهنگی و همآوایی مناسبی برای پیشبرد اهداف این مهم را فراهم کند و نتیجه اینکه این حرکت هدفمند جمعی، شبکهسازی، نهادسازی و بومیسازی است و آنچه این منظومه را تکمیل میکند، تولید و عرضهی محتوای مناسب است که برای تامین آن از تولیتهای محترم آستانهای رضوی، فاطمی، احمدی و حسنی، استمداد میطلبیم.
حجت الاسلام ارباب سلیمانی گفت: شورای هماهنگی بزرگداشت جشنهای مردمی دهه کرامت، الگوی موفق و زیبایی برای سایر مناسبتها، برنامهها و فعالیتهای فرهنگی کشور است. این الگو نشان میدهد اگر دستگاههای فرهنگی با برنامهریزی صحیح و هدفگذاری سنجیده و رعایت اصول کار جمعی به میدان بیایند، کارهای بزرگ و ارزشمند و ماندگاری را رقم میزنند. خصوصا اگر روح حاکم بر آن کار، معارف قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) باشد.
شورای هماهنگی دهه کرامت از فضای مجازی غافل است
نماینده شورای عالی فضای مجازی در ادامه نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، گفت: شورای عالی فضای مجازی بنا بر شرح وظایف خود نمی تواند در امور اجرایی برنامه های دهه کرامت دخالت کند بلکه صرفا در برنامه ریزی ها و هماهنگی های کلان و راهبردی آن فعالیت می کند.
حجت الاسلام حاجی حسینی افزود: این شورا از طریق ارتباط با نهادها و مراکزی مانند حوزه های علمیه می تواند محتوای لازم برای برنامه های دهه کرامت را اطلاع رسانی کند.
نماینده شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور باید با راه اندازی کانال تلگرامی، برنامه های دهه کرامت و سایر مناسبت ها را اطلاع رسانی کنند.
برنامههای دهه کرامت در ۸ هزار بقعه برگزار میشوند
مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم در ادامه نشست گفت: فرهنگسازی در زمینه شادی و نشاط از دستاوردهای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت است زیرا عموما برنامه و فرهنگ مشخصی برای برپایی جشن در اعیاد و ولادت ها وجود ندارد.
حجت الاسلام سیدمحمد کاظم موسوی متقی خاطرنشان کرد: همان طور که برنامه های سوگواری حسینی کاملا مردمی برگزار می شوند باید برنامه های دهه کرامت نیز مردمی و مستقل از نهادهای دولتی برگزار شوند.
۲۰۰ اتحادیه اصناف کشور در دهه کرامت آذینبندی میشوند
نماینده اصناف در شورای هماهنگی دهه کرامت نیز در این نشست، گفت: اتحادیه اصناف با ارسال بخشنامه ها و دستورالعمل هایی به زیرمجموعه های خود در سراسر کشور برنامه های دهه کرامت را ابلاغ کرده است.
مصطفی بهارلویی افزود: اتحادیه اصناف کشور در نخستین روز دهه کرامت یک میلیون و 500 هزار پیامک به واحدهای صنفی با موضوع این دهه ارسال می کند.
نماینده اصناف در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، خاطرنشان کرد: از سوی اتحادیه اصناف با هماهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در دهه کرامت تعداد قابل توجهی از آستان امامزادگان را غبارروبی می شود.
وی ادامه داد: دیدار با خانواده شهدا همراه با تقدیم گل و هدایا به آنها برنامه دیگر اتحادیه اصناف کشور در دهه کرامت است.
نماینده اصناف در شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، ادامه داد: همچنین اتحادیه اصناف کشور با هماهنگی صنف نانوایان اقدام به توزیع رایگان نان در دهه کرامت خواهد کرد.
وی افزود: آذین بندی بارگاه های تهران و سراسر کشور برنامه دیگر این اتحادیه است.
نماینده اصناف در شورای هماهنگی دهه کرامت، خاطرنشان کرد: 200 اتحادیه در سراسر کشور در ایام دهه کرامت آذین بندی می شوند.
بهارلویی گفت: اتحادیه اصناف کشور با راه اندازی کانال تلگرام ویژه دهه کرامت، برنامه ها و جشن های اتحادیه های اصناف سراسر کشور در این دهه را اطلاع رسانی کند.
انتهای پیام/