تابستان امسال یک سفید بالک هم در پایتخت دیده نشد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی محمد مختاری با بیان اینکه از تابستان سال 93 کلان شهر تهران با ظهور حشره کوچکی به نام سفید بالک (fly(white روبهرو شد که با حضور انبوه و ناخوانده خود نگرانیهایی را برای شهروندان ایجاد کرد، گفت: خوشبختانه سفید بالک غالب تهران گونه جدیدی از جنس Aleuroclava است که هیچکدام از 135 گونه شناخته شده آن تاکنون به عنوان ناقل بیماری ویروسی برای گیاهان شناخته نشدهاند.
وی با بیان اینکه از دیدگاه علم گیاه پزشکی طغیان دورهای یک آفت میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد، تصریح کرد: طغیان آفتی همچون سفید بالک نیز امری طبیعی بوده که میتواند به دلیل تغییرات اقلیمی و مساعد شدن شرایط آب و هوایی برای فعالیت و گسترش گونه خاصی از آفت، پیدا کردن و در دسترس بودن میزبان گیاهی مناسب جهت ازدیاد نسل و فعال نبودن یا عدم استقرار دشمنان طبیعی و کارآمد علیه آن آفت به وجود آید.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران با تاکید بر اینکه در همین راستا سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران طی یک سال اخیر سیاست گذاریهای کلانی را اعمال کرده است، یادآور شد: بر پایه مدیریت کنترل تلفیقی آفات (IPM ) اقدامات ویژهای را به منظور کنترل منطقی این آفت به انجام رسانده ایم که تاثیرات چشمگیری در کاهش جمعیت آن داشته است.
بنا براعلام سایت شهرنوشت، مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران اضافه کرد: نصب تلههای زرد رنگ چسبنده به دلیل نقطه ضعف دید حشرات در محدوده طیف رنگی (650 - 300 نانومتر) موجب جذب بسیاری از حشرات پروازی آفت شده است. همچنین اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های گروهی، توزیع بروشور و نصب بنرهای آموزشی و ارسال پیامک در این خصوص کمک زیادی به کاهش این آفت کرده است.
وی با بیان اینکه با اقدامات صورت گرفته جمعیت آفت در حال حاضر نسبت به شرایط زمانی مشابه در سالهای گذشته کاهش چشمگیری را نشان میدهد، گفت: سال گذشته با آغاز گرمای هوا به طور مرتب پیامهای مردمی در خصوص مزاحمت این آفت برای شهروندان داشتیم، اما در سال جاری حتی یک پیام در این خصوص در فضای سبز شهری از طریق سامانه های 137 و 1888 ثبت نشده که امیدواریم با ادامه این فعالیتها میهمانان ناخوانده سالهای اخیر به طور کامل از شهر تهران دور شوند.
انتهای پیام/